REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ÎPS Teodosie, despre ridicarea restricțiilor în noaptea de Înviere: Sunt încântat de Klaus Iohannis

ÎPS Teodosie, despre ridicarea restricțiilor în noaptea de Înviere: Sunt încântat de Klaus Iohannis

Replica API 22 aprilie 2021 | 23:20 1886

ÎPS Teodosie s-a declarat miercuri încântat de garanțiile oferite de șeful statului că în noaptea de Înviere toate restricţiile de circulaţie se elimină și autoritățile nu se vor amesteca în organizarea slujbelor.

ÎPS Teodosie

„Eu cred ca au devenit realisti. Au vorbit cu respect, sa nu fie vreun amestec in slujba Invierii. Sunt chiar incantat de modul in care a vorbit dl Presedinte, e o mare diferenta fata de anul trecut, poate ca a invatat destule. Acestea sunt cuvintele unui lider responsabil care respecta libertatea religioasa si slujba de Paste (...) Vom intra in Biserica doar daca va fi ploaie sau furtuna”, a spus ÎPS Teodosie la Antena 3, citează stiripesurse.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că, în noaptea de Înviere, restricţiile de circulaţie impuse în contextul pandemiei de COVID-19 se ridică, subliniind că autorităţile nu se amestecă în felul în care vor fi organizate slujbele.

"Ne pregătim cu toţii de marea sărbătoare a Învierii Domnului şi vreau să ne pregătim foarte bine, nu doar acasă, ci vreau să ne pregătim foarte bine în societate. Şi, pot să vă spun, de pe acum, câteva lucruri certe care au fost discutate cu reprezentanţii Bisericii, în special cu reprezentanţii Bisericii Ortodoxe. În noaptea de Înviere, restricţiile de circulaţie se ridică, aşadar creştinii vor putea să participe la slujbele de Înviere. Nu vor trebui să completeze declaraţii, vor merge, pur şi simplu, la Biserică. Deci, repet, în noaptea de Înviere, fiecare creştin poate să meargă la Biserică dacă doreşte. Biserica va organiza slujba aşa cum este datina. Nu ne amestecăm în felul în care vor fi organizate slujbele la Biserică. Ştim cu toţii că prima parte a slujbei se ţine afară, după care o parte intră în Biserică. Creştinii merg la Biserică să ia lumină, să ia Paştele şi eu îmi doresc, şi aşa vom organiza lucrurile, ca totul să se desfăşoare în linişte şi în bună rânduială", a afirmat Iohannis.

Preşedintele a amintit că aceste lucruri sunt deja prevăzute în Hotărârea de Guvern privind starea de alertă care este în vigoare şi a adăugat că nu vor exista modificări în aceste reglementări.

"Deci, nu vor fi restricţii suplimentare în noaptea de Înviere, dimpotrivă, în noaptea de Înviere, vor fi mai puţine restricţii, fiindcă ne dorim ca oamenii să poată merge la Biserică", a transmis şeful statului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca tooot esti incintat fai o felatie si si noua cite una leeeepra
1
0
Ialingiiiit tot Teodosie tu si slugile tale pirlite
1
0
TI-A CANTAT VREUN CANTE..ADIO..MAMA...SI N-AM CUVINTE???
1
1
HAI CA MA INGRETOSEZI DEJA.FARA VRO LEGATURA CIND INTERZICEA ERA VAI SI VAI ACU SPOR LA PUPAT RECT DE WERNER
4
2
daca ar veni dumnezeu pe aici popii i-ar goni ....ce ei au alte interese
7
1
Spagoveanu are si el o varsta. S-au gandit, guvernantii si BOR-tii, ca e batran si nu mai poate da lumina de cate ori vrea ..lui
8
3
Bravo spalatorii mei
3
6
LUCIFER in sutana
16
4
dobitoaca este mata care te-a fatat
7
16
Un dobitoc satanic isi da cu parerea, nu stie prea multe dar se da savant. Insuportabila fiinta bogata si fara suflet
17
6
Ii este aproape
5
3
IPS s-a indragostit de KI. Le urez casa de piatra.
19
3
In noaptea invieri nu mai este pericol, poate nici masca sa nu o purtati ar fi mai bine. Dupa ne inchid de tot ca doar o sa creasca cazurile Mergeti cu drag ca mai dureaza acest circ pandemic
10
16

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218