REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

ÎPS Teodosie îndeamnă preoții să facă slujbe pe câmp pentru chemarea ploii

ÎPS Teodosie îndeamnă preoții să facă slujbe pe câmp pentru chemarea ploii

Replica API 24 aprilie 2020 | 00:00 3757

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, îndeamnă preoții, în special pe cei din mediul rural, să meargă vineri, 24 aprilie, de Izvorul Tămăduirii, pe câmp, pentru a oficia slujbe speciale pentru chemarea ploii.

Întotdeauna, Dumnezeu a răspuns cu ploaie

ÎPS Teodosie a spus că vimeri, 24 aprilie, de Izvorul Tămăduirii, preoții din sate, dar și din orașe vor merge pe câmp pentru a se ruga cerurilor pentru ploaie. „În toate momentele de secetă s-a ieșit la câmp cu Sfinte Moaște, cu rugăciuni. Întotdeauna, Dumnezeu a răspuns cu ploaie. Vineri, obligatoriu (nr.azi) vom merge după slujba de la Biserică, vom face agheazmă, iar cu acea agheazmă se va merge la câmp pentru a face rugăciuni de ploaie. Dumnezeu ne dă dacă îi cerem”, a spus Teodosie.

Am greșit cu toții, am stat acasă în loc să mergem la Biserică

Arhiepiscopul Tomisului a mai declarat faptul că din punctul lui de vedere, s-a greșit în momentul în care credincioșii au stat în casă, în loc să meargă la Biserică, asta și în contextul nopții de Înviere, deși nu au existat nemulțumiri în spațiul public în acest sens, ba mai mult, în marile orașe, lumea a stat pe la balcoane și a cântat „Hristos a Înviat!”. „Cu toții am greșit. Am stat acasă în loc să mergem la Biserică. Nici asta nu este în regulă. Credincioșii mi-au spus cu lacrimi că le este greu să stea acasă, dar dacă după această ședere acasă, se prelungește această secetă, atunci necazul se înmulțește”, a mai precizat ÎPS Teodosie.

Biserica a fost marginalizată și discriminată

Înaltpreasfințitul Teodosie a mai comunicat faptul că Biserica a fost marginalizată, iar oamenii au putut merge oriunde, doar la Biserică, nu: „Nu am avut voie să mergem la Biserică. Nu s-a înțeles cum trebuie că Biserica a fost marginalizată și discriminată. Oriunde au putut merge oamenii, numai la Biserică, nu. Nu mi se pare normal. Sperăm să nu mai avem parte de închiderea bisericilor pentru credincioși, pentru că asta atrage și pedeaspsa lui Dumnezeu"

Eugen Tănăsescu

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, a postat pe pagina personală de Facebook, câteva rânduri în legătură cu aceste rugăciuni adresate lui Dumnezeu pentru venirea ploilor. „IPS Teodosie a rânduit ca mâine, de Izvorul Tămăduirii, în toate parohiile și mânăstirile să se oficieze Sfânta Liturghie, apoi slujba de sfințire a apei, după rânduială. După aceasta, toți preoții din mediul rural,dar și cei de la orașe, care au legături cu lumea satului, sunt îndrumați să meargă pe câmp, unde vor oficia slujba specială pentru ploaie”, a spus preotul.

Se va face Sfânta Liturghie, însoțită de parastasul celor adormiți

De asemenea, Eugen Tănăsescu a vorbit și despre Paștele Blajinilor și despre credincioșii care nu mai pot merge la cimitir în această perioadă. „Venind în întâmpinarea credincioșilor care anul acesta nu pot merge la cimitir pentru a-i pomeni pe cei adormiți (din cauza pandemiei de coronaviurus), din îndemnul Inaltpreasfintitului Teodosie, in toate bisericile din Eparhia noastră se va săvârși sfânta liturghie însoțită de parastasul pentru cei adormiți. Preoții sunt îndemnați sa anunțe credincioșii pentru ca aceștia sa trimita pomelnicele celor adormiți la Biserica, care este deschisă pentru închinare individuală,în afara programului sfintelor slujbe.

Petruţ IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Prea Behaitorul nostru, nu ar fi potrivit sa faceti ceva 'rugi la Sf. Ilie' ca la prima vijelie cu tunete si traznete, sa-i trazneasca pe toti cei care au 'condus' tara la dezastru, pe cei care au fost nepasatori la distrugerea sistemelor de irigatii si a perdelelor de protectie de pe camp? Ia nu-i mai pomeniti si nu le mai inaltati 'osanale' in predicile dvs, ca nu merita?
2
0
Esti exemplul perfect de imbecil spalat pe creier de asa zisele invataturi bisericesti! Cat de prost poate fi un om incat sa nege evidenta actelor sale? Trezeste-te imbecilule din visare si lasa in urma Evul mediu!!!
2
0
Popii sa vina cu masinile oficiale BOR adica Mercedes pe camp si sa faca incantatii ca in evul mediu timpuriu, doar redusii mintali mai cred asa ceva.
3
1
de irigatii??alea facute de parintii si bunicii nostri?
2
0
atata timp cat gaozarul de spagoveanu o sa fie prim popandau in c-ta orice procesiune de orice fel ar fi va avea rezultate contrarii,al Dracului garoi lingurar de suceava cum a ajuns el prin bucile lui daniel asa mare,urmas al apostolului andrei
9
2
cu leacurile tale babesti
8
3
Si cel mai inversunat ateu atunci cand ajunge in apropierea mortii parca devine credincios! Sau, isi zice Dumnezeu nu exista, dar daca exista, sa ma ierte Dumnezeu! Tinta adevarata nu este Biserica ci credinta prin Biserica! Este adevarat, nu exista padure fara uscaturi, dar nu vedeti padurea de copaci oameni buni. Nu vad pe nimeni sa atace alte culturi religioase, toti sunt buni numai ai nostri nu! Nu este orb mai orb decat cel care refuza sa vada! Atunci cand va uitati la poleiala unora dintre preoti incercati sa-i vedeti si pe cei care se nevoiesc in post si rugaciune. Va curatati sufletul!
9
11
Religia-i o arma de dansii inventata.. cu a sa putere sa ne....PROSTEASCA, oare ?! Vai de noi! Nu ne mai vindecam, suntem in epoca de piatra, dusi cu capul. Da! Si cand te gandesti ca sunt platiti de la buget, din impozitele noastre.....
8
6
Bai, Escu-le, inainte sa faci pe cineva tantalau, asigura-te ca ai scris toate cuvintele din comentariu corect gramatical. Nu de alta dar agramatii nu prea pot fi banuiti de cine stie ce inteligenta. Biserica functioneaza in baza unor ierarhii. Daca ti se pare o chestie retrograda, afla ca si armata si politia functioneaza la fel. Si nu numai. Presedintele Romaniei eu un penal dovedit, unul Iohannis. Eu nu l-am votat a doua oara. Ca mine, multi altii. Nu am mai fost dispusi sa ii platim concediile, schiatul si atitudinea antiromana de sclav UE. Dar totusi e presedintele Romaniei.
5
10
cat de imbecil sa fii sa-i scoti pe purtatorii de sutana prin lanul de loboda. Ce te astepti, sa invoce ploaia ca paparudele sau scaloianul.
8
6
...a donat 5 aparate de respirat si costume de protectie la Suceava! Vrem ca si voi sa bagati mana in punga aia mare de cadouri si sa scoateti niste bani pentru spitale. Va plimbati cu Mercedesuri, caciuli si haine aurite si ne persiflati cu averea voastra nemasurata. Cea mai mare catedrala ortodoxa din Europa este la Bucuresti, in tara in care majoritatea lucreaza pe minim pe economie. Sa va fie rusine!
13
4
Si alti prosti ca el. Bai tantalaule Spagoveanu nu este B.O.R.nici Daniel,nici celalalt securist turnator din Suceava infectat cu COVID. Incredibil cat tupeu pot sa aiba securisti astia imbracati in haine preotesti cand afirma ca ei sunt biserica si cine ii critica pe ei chiar si cu argumente critica biserica,dupa ce ei si-au condamnat frati crestini turnandui la securitatea comunista din Romania.
11
6
Acum sunt si vraci sau cum?
7
6
@09:42 sa-i mananci cacatul lui spagoveanu si sa i-o sugi tanasescului. Eu dau muie numai pesedeilor !!! Cu cacat !!!
3
13
epoca de piatra scrie pe noi
12
5
am ajuns pagani...
6
10
Bravos, natiune !!! Va fura de va rup politicienii de 30 de ani dar voi tot in Biserica dati. Ca, deh, Biserica taie padurile, Biserica a dat moca petrolul si gazele, Biserica a instrainat toata bogatia tarii asteia. A, si sa nu uit... Tot Biserica va tine pe toti de prosti in case, v-a dat amenzi de 87 de milioane de euro si va trimite sclavi la cules sparanghel.
12
15
Mai terminati mai mascaricilor cu prostitul oamenilor,va-ti uitat la meteo si ati vazut ca saptamana viitoare vin ploile si mergeti pe camp si aduceti voi ploaia Preacurvitu tot infractor ramai
17
6
Io zic sa adunam toti popii si sa ii concentram la sapatul unor canale, de irigatii bineinteles. Ca sa fie competitie mai facem o echipa cu polticienii. Dupa ce termina toate canalele necesare agriculturii sa faca unele de agrement, gen Putna-Zimnicea. Merge?
18
4
SECETA NE VA AFECTA PE TOTI, DOAR RUGACIUNILE POT ACUM FACE CEVA. VOI, CARE LOVITI IN BISERICA, NU SUNTETI SCUTITI DE FOAMETEA CARE VA VENI. LASATI PROSTIILE SI RUGATI-VA!
7
22
EVUL MEDIU
20
5
Lasa vrajealla,adu banii luati de la Nazarcea,sa facem sisteme de irigatii.Banii sunt la Dorna Arini stie toata lumea.
23
4
handel muian de vitel si sica mandolina va ureaza succesuri in activitatea de curatenie intima a lui Teodosie.Ascutiti va limbile voastre aspre in rucul lui Teodosie.
6
12
cea mai mare plaga a omenirii!!!
16
7
Sa aplicati si un descantec pentru erectia mea daca vreti sa cred in minuni!
13
5
Daaa trebuia sa mergem la biserica sa ne imbolnavim Ala de la Suceava de ce nu a stat in biserica sa se roage si a mers la spital cu elicopterul Teodosie spunea ca sa punem sufletul inaintea trupului pai cand ne doare ceva ce facem mergem la biserica Se vede foarte clar acum ca nu trebuia sa construim atatea biserici dar trebuia sa construim spitale si scoli nu sa avem in clasa 30 elevi
20
5
Pe securisti nu ii ajuta Dumnezeu.
26
1
Teodosie!! O sa ploua cand nu o sa o mai sugi. Adica niciodata.
23
4
Crestinii adevarati au biserica in suflet si respecta regulile de conduita anti-coronavirus, pe cand arhiepiscopul rosu si pidosnic are credinta in psd si in puterea banului. Muiyiye psd!
24
5
Trebuie sacrificate cateva fecioare daca vreti ploaie, chiar trebuie sa va invat eu totul?
21
4
Multumim parinte! Seceta e urmarea pacatelor noastre, cand vom intelege asta si nu vom mai da vina pe irigatii, paduri taiate, incalzirea globala, vom fi mai fericiti.
11
24
De asemenea recomand sa poarte palarii cu pene si sa danseze in jurul focului, pentru chemarea ploii desigur.
23
6
eium homodosie
18
4
Treceti la munca, lasati povestile de adormit copii. Faceti sisteme de irigatii nu matanii , tara de prosti .
32
4
Ia uite unde era samanul.
24
5
Bine ca sau taiat toti arborii Romaniei si acum vrem ploaie !
36
0
Satana teodosie !
23
5
Auzi boss , dar daca in loc de slujbe s-ar construi niste sisteme de irigatii nu crezi ca ar fi mai practic?
42
3
Si stlujbe pentru ca sa scapati de satana care va conduce cand faceti slugilor
19
3
Acum se va putea proba Veridicitatea Bisericii Ortodoxe. Daca ploua dupa ce fac toate ritualurile sau daca nu ploua. Asa suntem indemnati in Biblie sa probam religia.
28
2
Ploaia care va veni ....vb cantecului....Nu mai aveti activitate,au stat babele in casa...
27
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272