REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

ÎPS Teodosie, la PLIMBARE cu MOAȘTELE prin CONSTANȚA! VIDEO

ÎPS Teodosie, la PLIMBARE cu MOAȘTELE prin CONSTANȚA! VIDEO

Replica API 29 iulie 2020 | 10:34 4061

Dat fiind faptul că luni, 27 iulie, creștin-ortodoxii l-au sărbătorit pe Sf. Pantelimon, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a ‘simțit’ că este momentul propice pentru a reveni în atenția opiniei publice. Ce a făcut? Ei bine, a ieșit ‘la plimbare’ prin municipiu… cu moaștele.

Pandemia de coronavirus a fost și este foarte grea pentru o lume întreagă însă ține de fiecare cum alege să treacă prin aceasta. De exemplu, în orașul de la malul mării unii se distrează la maxim ba în cluburi, ba pe la terase iar alții… în alai după Înalt Prea Sfințitul Teodosie. Cum adică? Ei bine, pentru că o perioadă nu a mai ieșit în evidență, ÎPS a decis că acum este momentul.

Mai exact, o procesiune cu moaştele Sfântului Pantelimon (medic, tămăduitor, ocrotitor în molime) și ale Sfinților Epictet și Astion a avut loc, luni, pe străzile Constanței. Procesiunea a fost condusă de Înalt Prea Sfințitul Teodosie alături de alți doi preoți. Cei trei au străbătut arterele principale ale orașului de la malul mării într-o autoutilitară… nu prea pompos aranjată. În schimb, constănțenii nu au părut prea interesați (conform filmării), fiecare văzându-și de treburile lui. Nimeni nu s-a oprit un moment pe loc să își facă Sfânta Cruce. Ei bine, în acest context, un vârsnic ar fi spus: „Nu mai merg tinerii la Biserică…!”.

VIDEO:

Vă reamintim faptul că, o perioadă, ÎPS a evitat să mai iasă în presă după acuzele ce i-au fost aduse de către unii cetățeni legate de lingurița cu care împărtășea zeci de oameni sau după îndemnul asupra credincioșilor de a veni la Biserică.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cum se dau ei cu masinuta numa numa sa le mai iasa de o chifla.asa de rau sa merga sc-ul funerar al lui spagoveanu.s-au poate admin baga mina in malai.am auzit ca se obisnuieste si ca ii nesatul peste poate.leprele se fac intre ele.
1
0
Iese la plimbare cu orcine ii mai aduce niscaiva malai banuti.Crede cin ca face asta degeaba ii pt inocenti care bat cruci zi de zi de zi.Si el si biserica prospera deci la ciiit mai multi inocenti.Sper ca firma de funerare care spala mortii in garaj sa va functioneze.Nu degeaba sa pus batista pe tambal si sa dat atiitia bani ca totul sa iasa ok.Vezi politie si DSP.Leprelor jegoase.
2
0
Ce face foamea din om La citi mai multi inocenti
2
0
Fiecare religie are ritualul si traditia sa, pe langa dogme.Cu ce va deranjeaza?Eu poate am ceva impotriva unui alt cult sau a unei alte manifestatii non-religioase dar este opinia mea, mi-o pastrez pentru mine si nu stau sa judec, sa hulesc sau sa iau in ras. Asa procedeaza un om educat. Daca credeti ca sunteti mai buni, o puteti demonstra prin puterea exemplului. Dc voi cei care nu mergeti la biserica, nu strangeti bani in loc sa va plangeti si nu implementati proiecte sociale sau nu ridicati un spital? Ca doar sunteti mult mai multi decat noi, cei pe care ne judecati ca dam bani la biserici
2
1
E o masina marca RAGOACE TARABOANTA KASTALEANTA
0
1
cititi mai jos in comentarii produsul mass mediei sataniste. 90 la suta din mass media
0
1
Penibil...trist...in 2020 sa te plimbi printr-un oras cum e Cta ca la circ cu o puscarie de masina ca sa faci ce?...
2
2
eu nu am mimic cu ce crezi tu. Dar cand vad un infractor ca hotul spagoveanu ca te prosteste si-ti scoute banii din buzunar imi vine asaaa... sa-i dau spagoveanului cacatul la lins. Si tanasescului.
6
2
A inebunit popa. Cum sa umbli cu niste oase pe strada ?. E clar ca nu are toata tigla pe casa.
8
4
Procesiunea cu Sf Pantelimon s-a facut in fiecare an in ziua praznuirii sfantului. Eu altceva nu o sa inteleg niciodata. In functie de religie disting pentru acest subiect 4 categorii de persoane: crestini ortodocsi practicanti, crestini ortodocsi doar dupa botez, ateii si alte religii. Avand in vedere acestea, nu inteleg cu ce ii afecteaza pe cei atei in principal sau cei care sunt de credinta ortodoxa dar nu sunt practicanti faptul ca unele persoane nu au acealeasi credinte si nu gandesc la fel. Cu ce va deranjeaza procesiunile, concret? Sau cu faptul ca unii oameni merg la biserica?
9
6
Prea multa credinta strica! Te cuprinde indignarea cand vezi atata lume manipulata de preoti carora nici lor nu le vine a crede in balariile ce le practica. Cu moaste infecte si cu Fecioara Maria, ,,vulpita" zilelor noastre au sucit mintile credinciosilor...
7
7
Sa ti iau moastele in pula bulangiu ce esti
2
5
il cauta aia cucoasa si el fuge cu moaste
5
7
Dracu in persoana acest T
7
6
Mache secuurfistul zis si Spagoveanu iar a gasit nataraul asta ceva de plimbat. Ii dau si oule mele sa le plimbe spagarul. A furat 380.000 E bani europeni si dosarul la camumflat un ticalos de judecator.
8
7
Au trecut iunie si iulie fara nici o Inviere din partea lui Teodosie!
10
7
Andreea POPA...daca tu nu stii de ce...a iesit la plimbare IPS Teodosie...te-am citat, cu moastele Sf. Pantelimon...taci. Altfel devii... proasta satului.
6
6
Teodosie primar.
9
2
Eu tocmai pentru ca,cred in Dumnezeu nu pot sa-i inteleg pe oameni astia care il urmeaza pe securistul asta batran imbracat de comunisti in haine preotesti,asta este un securist dovedit ma,cu acte,care a fost scapat de puscarie dupa ce a furat bani de la U.E.tocmai pentru ca dupa 1990 in Romania nu s-a schimbat nimic la varf:"politica,justitie,structuri militarizate,etc.Oricum pe mine ma face sa rad pentru ca din cand in cand iese si mai da cate un spectacol,dar cand vad cati il cred spectolul asta se transforma intr-o comedie tragica.
15
7
Un alt episod penibil cu barbati in fuste si prieteni imaginari din cer!
14
10
Mare DIAVOL SPAGADOSYE ASTA! Multe minuni mai face cu ShERPI ZBURATORI si MAGARY VORBITORI! TEODOSNICUL SPAGOVEANU
11
8
Ce pretentii sa mai ai de la un popor pupator de moaste! Teodositul, cred vmca il copiaza pe mazare. Parca vad in viitor cum o sa faca caravane prin Mamaia. Doamne fereste.
14
9
cu perere de rau, ca multi altii, nu ai cultura necesara si te repezi la postari. In catva ani, IPS Pimen va fi declarat sfant. Ai priceput ?
4
9
Mascariciul tudosie ,urmasul mascariciului mazare cu procesiuni unul in Constanta si altul in Mamaia sper sa faca echipa in Beciul domnesc
16
6
Corinooooo proasta mai esti dk mai crezi in Mos Craciun ! Dumnezeu, Sf. Pantelimon, Sf. Pulii, care alunga toati boalili !!!
9
13
Doamne ajuta
11
4
diavolul iese la plimbare
11
8
Rugam eventual si un dans al ploii, ne-a terminat canicula asta.
28
7
Iar nu ati inteles nimic. Ideea procesiunii nu este daca trecatorii erau interesati sau nu ci puterea lui Dumnezeu prin sf. Pantelimon alunga bolile, tamaduieste bolnavii. Asta e rolul procesiunii. Doamne ajuta!
13
22
In biblie nu se mentioneaza sa ne rugam la moaste. Daca acest pantelimon e protectorul moliei de ce pandemia este inca in viata noastra?
19
7
a coborat mazare din circ, a urcat spagarul! sper sa-l urmeze si pe mai departe
25
7
Trupa Teodosie va invita la circ! Nu uitati sa cotizati!
35
10
In Biblie nu se mentioneaza, pentru ca, nu era nascut. In definitiv, bravo IPS Teodosie!
28
20
Penibil. Biblia nu mentioneaza nimic de acest Pantelimon.
10
23
Asta e circ, n-are nimic de a face cu credinta.
37
14

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272