REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
18.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

ÎPS Teodosie nu ştie cum va ajunge Lumina Sfântă la credincioşi, în noaptea de Înviere

ÎPS Teodosie nu ştie cum va ajunge Lumina Sfântă la credincioşi, în noaptea de Înviere

Replica API 11 aprilie 2020 | 00:00 2962

În timp ce în alte localităţi din judeţ, Lumina este adusă de preoţi la casele oamenilor

În timp ce în alte localităţi din judeţ, Lumina este adusă de preoţi la casele oamenilor

Cum se vor desfășura sărbătorile pascale rămâne în continuare o necunoscută, atât pentru credincioși, cât și pentru preoți. Cert este că tradiția aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim nu se întrerupe în acest an, dar va avea loc în condiții speciale.

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, sâmbătă, 18 aprilie, şi va fi distribuită delegaţilor eparhiilor la Aeroportul Internaţional Otopeni. Aceștia vor purta mască şi mănuşi de protecţie şi vor respecta distanţa socială de 2 metri, subliniază Cancelaria Sfântului Sinod.

Teodosie: Totul se schimbă de la o zi la alta

În județul Constanța, în mai multe localități, credincioșii ar putea primi lumina Învierii direct de la preoți, însă nu în biserică, așa cum se obișnuia până acum. Lumina a fi dată din stradă. Între timp, Arhiepiscopia Tomisului așteaptă clarificări din partea autorităților.

"Vom vedea ce se va întâmpla. Totul se schimbă de la o zi la alta. Dacă v-aș spune acum ceva, am fi și noi ca alții care au spus că nu vine lumina și, iată, că vine lumina. Eu tot am nădăjduit să vină și uite că va veni. Nădăjduiesc mai multe, dar nu pot să spun ce se va întâmpla, nu sunt prooroc.", ne-a declarat ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
muie ba retardule
0
0
De unde pula ta popa iei tu lumina de la ierusalim ca anu asta e inchis la muzeu.
2
0
donatie 5G,mila pentru precurvitul TEODOSIE
1
0
Covid19 strica si afacerile popilor. Ar fi momentul sa intoarca catre enoriasi un procent cat de mic din agoniseala lor, dar nu o sa vedeti nimic. Avem mai multi popi decat medici.
9
0
Eh, uite asa isi vor da seama si romanii ca se poate si online, fara sa se inghesuiasca ca oile-n lucerna. Si banii de acatiste, ii trimiteti lui teo dositul, virtual. Ca doar nu pentru banii provaduieste tainele. Teo dositule, o sa-ti scada incasarile. Falimenrul scrie pe tine.
10
1
Stati acasa inchinati va la televizor luati Lumina Sfanta de la bricheta si dormiti linistiti. Lumea seculara va vegheaza.
6
2
La Baneasa popi umbla din casa in casa si politia nu face nimic,o complicitate locala ca de obicei .Nu conteaza legea sau ce ordine le traseaza superiori la nivel local totul se musamalizeaza.
9
0
Prin puteri Malefice , SATANA ce esti ! Covidu in capul tau si toata familia ta !Asa sa dea Dumnezeu nu o Satana ca tine !
10
1
Daca le-ati ascuns brichetele si chibriturile sunt morti!
11
1
Deci isus a murit in seara asta si invie luni. Vinerea viitoare iar are spectacol, pac iar moare iar invie. Si prostii platesc barbosii. Evul mediu
14
4
barbosul asta nu are treaba cu popia ci cu inbogatirea lui personala.... hotul asta....el vrea sa vina lumea la el sa dea bani... la poarta alba cu el...
18
2
In ziarul asta pochii au mare influenta ----si-au bagat coada adica
14
3
Sa te spargem la buci. Ten gura de sperietoare dedicata $. Nu mai iti da sef'tu suprem chemare sa scapam dracu de tine.
21
5
la Poarta Alba ! sa dea si sa primeasca... de toate
22
4
Asta, nu este sanatos, este dus cu capul rau de tot. Incredibil ! El nu respecta legea ?! Sa invete de la catolici, unde este civilizatie, educatie, unde se respecta legea, da. Lumina este in sufletul fiecaruia dintre noi, in speranta si credinta noastra. Nu in circul grotesc, facut de spagarul asta, de penalul asta, care a facut dobrogenii de rusine, cu apucaturile lui satanice. Piei SATANA, esti o RUSINE ! Confiscati-le averile hotomanilor astora, platiti din bani publici. Auzi, sa se plimbe la Ierusalim cu elicoptere, apoi cu barci, cu mertane,... sa aduca ei lumina,... ei tocmai ei....!?
37
5
Spagoveanu e disperat. Sa primeasca lumina de la judecatorii care l-au gasit nevinovat.
29
4
Cu lingurita unica la sute de enoriasi !------Veniti de luatiiiiii luminaaaa ?
26
4
prin wireless
16
5
De asta nu mai puteti voi acum? N-o sa va alunece sarmalele si cozonacul pe gat ca n-aveti voi lumina lu' peste?!
23
4
Lumina o primim in fiecare zi,de la Soare.V-ati intrebat vreodata ce s-ar intampla daca Soare n-ar fi?Lumina invierii sta in speranta noastra ca Soarele va rasari in fiecare zi.Simbolul luminii si-al invierii lui Isus sta in puterea noastra de a binecuvanta fiecare clipa ce-o traim cu o rugaciune si o lumanare aprinsa oriunde va aflati.
33
1
Asta i-a intrecut si pe farizei pe care i-a dat Isus ca exemplu negativ apostolilor. Ma nebunule spunele credinciosilor sa respecte legea,mai ales ca in tara este stare de urgenta,nu mai spune vorbe care pot baga dihonia intre oameni.
25
4
Propun sa ia flacara de la catolici. Ei intra in posesia ei duminica aceasta. Ce, nu i buna? Nu i tot de la mormantul sfant?
25
1
cu barca,numai vine spagoveanu cu barca precum venus,oricum daca te uiti la toiagul pidosnicului daniel face cazemate poti vedea doi serpi care pazesc o cruce mai nou dar initial era globul pamantesc
19
2
Mars ma cu gogosile tale din lumina. Besh.
23
3
Du-te dracu
23
3
Colonelul de secu Spagoveanu dupa ce a cantat bine e ingrijorat ca nu mai cotizeaza prostimea.BOR$$$ de ce nu plateste impozit la super afacerile pe care le are ? Nu se vede nici o solidaritate cu poporul nu au dat nici un leu pentru spitale.E suparat prea-spagarul ca nu mai incaseaza de la pensiunea din Moldova
29
2
la catolici cum se face? si nu comenteaza nimeni nimic, doar la ortodoxi e cu scandal, asa-i daca nu-i intelegere si e nivelul de civilizatie precum la catolici
24
3
ia tu niste cacat la lins impreuna cu toti pesedeii !!! Si ca sa nu fiti singuri sa ia si hotul spagoveanu niste muie !!! Cu acelasi cacat !!!
18
5
cum cum cum cu ajutorul voluntarilor.Alfel or sa ramina luminarile pe stoc.Si dupa tineteeee scumpire de la 1leu la 1,2 sau chiar 1,5 ca na tre sa refaceti deficitul.
19
2
la c-voda se roaga sa dea corona la toti colegii lui deoarece l-a sapat sa nu ajunga paroh , ocazie cu care a fost lasat de curvoiul de Diana , nevasta lui ea incalecadu-se cu seful ei , prefericitul Neacoita primarul zis pulifrici .
18
3
va dau eu lumina daca vreti;de la aragaz.
19
4
Multumim parinte !
6
25
Sunt credicios ortodox. Respect traditiile asa cum am fost invatat de mic de peste 60 ani. Nu prea inteleg acest marketing religios care a inceput cu aceasta noua promotie de ierarhi afaceristi. Nu inteles in conditiile actuale cum este cu lumina din noaptea de inviere. Pana acum cativa ani lumina aparea la miezul noptii in altarele tuturor bisericilor din tara. Acum ea este adusa de la Ierusalim cu avionul, apoi este transportata cu masinile pana in mitropolii sau episcopii. Dar prin bisericile din sate cum mai ajunge lumina de la Ierusalim? Cei mai de departe sunt credinciosi de rang inferio
36
3
Iarta-i ,Doamne,ca nu stiu ce vorbesc. N-au invatat nimic din ce se intimpla si de ce. In ce hal a ajuns lumea.
8
29
Tu esti nefericitule
30
2
Dar nici nu il intereseaza ! Important este sa se plimbe el la Ierusalim .
28
3
Daca mai vreti voturi nu mai aprobati in Parlament prelungirea starii de urgenta. Aceasta e doar un pretext care acopera ilegalitati fara numar, taieri de venituri si amenzi acordate fara numar pt a aduce bani la buget in vederea organizarii alegerilor locale si parlamentare. Se comit abuzuri inimaginabile sub umbrela starii de urgenta care e afacerea secolului pentru acesti nenorociti de PNL-isti. Nu-i intereseaza sanatatea noastra.S-ar bucura daca am crapa cat mai multi si nu ar mai avea cui plati pensii si salarii.Opritii acum pana nu se alege praful de tot.Altfel va fi vai de capul nostru.
26
9
Apesi intrerupatorul. Aia e sfanta lumina. Ca daca nu era, va culcati ca gainile cand apunea soarele si faceati frigul
29
4
...daca nu l-ati bagat la puscarie cand trebuia...
36
5
Escrocii sef Preacorditul
29
6
Confiscati averile bisericilor , s-au transformat in SRL uri ,imbuibatii astia de popi nu au nici o treaba cu crestinismul , sub masca lor se ascunde satana !
47
7
Piei Satana , Spagovene !!!
41
8
sa donam cat de putin pentru PreaSpagoveanu sa un aprinzator, dar nu un oarecare, unu d-ala de se incarca la USB si care sa fie sfintit la Jerusalem si sa fie adus cu avionul pe plaja Modern
36
6
Online. Bai panarama, lumina-i lumina si focul este foc. Lumina o ai in suflet iar focul de la bricheta. Lumina este speranta, cuvantul lui dumnezeu, mantuirea. Voi trebuia doar sa ne aratati cararea, dar se pare ca ati pierdut o primii. Asa ca puteti aduce foc si de la flacarea olimpica. Cand eram copil si veneam de la biserica cu lumanarea aprinsa, aceasta ae stingea mereu, si ma intorceam s o aprind. Voi de cate ori va intoarceti la Ierusalim?
50
6
A lasat BOR-ul in curul gol, le-a anulat dintr-o miscare doua milenii de povesti si prosteli, s-a pista pe biserica lor.
46
6
A fost circ total in anii trecuti, pleca spagayoveanu cu barca din Portul Tomis, aprindea lumina cu bricheta si se intorcea la Cazinou... minune...
52
6
Besi ma cu prieteni tai imaginari.
41
6

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212