REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

IPS Teodosie, trimis în judecată, din nou, de DNA

IPS Teodosie, trimis în judecată, din nou, de DNA

Replica API 10 martie 2018 | 00:12 414

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu, a fost trimis în judecată, din nou, de procurorii anticorupţie. Este vorba despre cel mai nou dosar al său, în care a fost citat, recent, la sediul DNA Constanţa, fiind acuzat de inducere în eroare a organelor judiciare, mărturie mincinoasă şi abuz în serviciu în formă continuată. De asemenea, împreună cu Teodosie, trimis în judecată este şi preotul Neculai Poalelungi, din cadrul Arhiepiscopiei, pentru inducerea în eroare a organelor judiciare, mărturie mincinoasă, fals intelectual şi favorizarea făptuitorului. În acelaşi dosar a fost deferit justiţie şi Ciprian Stoichin, consilier administrativ bisericesc în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu în formă continuată. Dosarul acesta este legat de celălalt dosar penal, instrumentat tot de DNA, în legătură cu fraudele cu fonduri APIA pentru ferma de la Nazarcea.

Ce spun procurorii

Potrivit rechizitoriului, la data de 03 februarie 2017, arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu, și alte persoane au fost trimise în judecată pentru comiterea unor infracțiuni care au avut ca urmare producerea unui prejudiciu în dauna A.P.I.A. în valoare de 1.392.964 lei. În acest context, la data de 10 octombrie 2017, în încercarea de a-și crea o situație favorabilă în cadrul acestui proces penal, Teodosie a depus la DNA un denunț prin care acuza un număr de trei persoane fizice, două dintre ele fiind angajate în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, și două juridice de fraudarea fondurilor europene, în anul 2016.

Concret în cuprinsul sesizării, Teodosie Petrescu, în mod nereal, a învederat faptul că, fără știrea sa și cu încălcarea prevederilor legale, cei doi angajați, ar fi cerut și primit fonduri europene pentru o suprafață de 350 ha aparținând Arhiepiscopiei Tomisului. Mai mult, persoanele respective sunt acuzate că ar fi încheiat acte de dare în arendă, către terțe societăți și persoane, a unor suprafețe de teren deținute de către Arhiepiscopia Tomisului (în total 110 ha, situate în diferite locații). În susținerea celor de mai sus, inculpatul Petrescu Teodosie, beneficiind de ajutorul inculpatului Poalelungi Neculai, a dat declarații și a depus la noul dosar astfel constituit mai multe documente false care ar fi susținut vinovăția persoanelor respective. În perioada noiembrie - decembrie 2017, după sesizarea DNA cu privire la aceste aspecte, prin două decizii emise ca urmare a unui raport întocmit de inculpatul Stoichin Ciprian (sub coordonarea preotului Neculai Poalelungi), arhiepiscopul Tomisului, cu rea-credință și cu încălcarea dispozițiilor legale, a dispus suspendarea celor doi angajați din funcțiile deținute în cadrul Arhiepiscopiei și suspendarea drepturilor salariale conferite acestora. Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Constanța.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mare spagar, e un magnat domnu IPS bogatas sta in randul miliardarilor!
0
0
Panarama inca se pretinde curat si roman verde , cand este otrava si putreziciune mioritica perena , mizerabilul ...
2
0
Pascale cum poate sa fure motorina de la barje?
0
0
Popa nu taie chitanta cand vine si canta de craciun etc,mai vine cu dascalu,poate sa taie ala chitanta la bani primiti,eu i am spus ca vreau chitanta si nu i am peimit,orice venit e impozabil ,colecta se facw pt biserica,el popa are salariu
2
1
Dipari satana in sutana . Nu ai pic de rusine . 99,99 la % din popime numai dupa bani le este ochii . Incepand de la preafericit si pana la cel mai umil popa , sunt niste hoti .
4
1
Adevarul nu vi-l spun masonii din spatele acestor fituici. Teodosie nu e mason, si din aceasta cauza constituie un pericol pt conducerea Bisericii Ortodoxe. Le e frica sa nu cumva sa-i ia locul lui Daniel. Si nu e mason. Asa ca dau in el in continuu. Cititi "lista cu masonii din Romania", publicata de SRI acum cativa ani si o sa intelegeti cine ne conduce tara si toate firmele mari din RO. Veti avea un soc.
1
4
Asta este dracu gol
6
0
ca sa vezi excrochreriile acestui mafiot Valul bisericelii ti a luat si mintile. Succesuri si pupatruri de lemne colorate, moaste...
4
1
Nu pot sa fiu acuzat ca sustin cauza lui Teodosie dar nu pare ciudat ca la adesa bisericii ortodoxe este un atac contiu. Cand sunt atacati prelatii cand catedrala neamului, cand asa zisele afaceri. Nu am vazut nici un atac la biserica catolica la cultul musulman si la puzderia se secte aparute in tara. Cam suspect? Ce spune-ti?
2
7
replica,cu cat va plateste hotul de brailoiu pentru a nu accepta comentariile la ineptiile secaturii ???
10
0
Or fii si preoti adevarati in tara asta nimic de zis dar asta e SATANA imbracat in SUTANA!
22
0
Nu e vina lui.Diavolul si-a bagat coada iar...
14
1
Are si biserica Nitoii Cristineii ei. In orice domeniu sunt jigodii, interlopi, camatari si hoti.
17
0
tiganul lingurar din suceava a vrut sa joace la doua capete,adica el fiind denuntator ar fi scapat de caz dar uite ca si-a tras singur cu stingu-n dreptu,oricum nu mai vezi altundeva in lume ca seful lgbt al talharilor sa fie si episcop al bisericii,pacat ca nu-s filme si cu el,dar posibil soferul avansat staret si acum decan la teologie,ala de la omorat pe calinic in bataie sa aiba asa ceva
23
0
Preacorditu Spahoveanu
20
0
Omu raporteaza tot ce i se spovedesc enoriasii. Are grade pe umeri, de la gat pana la coate! Nu va pati nimic. A scapat el de baieteii de la dervent. Ehh... dulce tinerete!
14
1
parinte, lasa paralele ca nu prea te pricepi si ocupate de cele sfinte, asa cum ar trebui sa-ti fie menirea. ce Dumnezeu, chiar vrei sa ajungi dupa gratii?
16
1
Toiagul barbosului cat valoreaza?
12
1
Prostanilor din aceasta tara de cacat am salarii de peste 500 milioane pe luna.Asa este cand esti prost in aceasta tara imi sugeti lindincul en gros.
4
25
Criptocomunist din vechea, noua Securitate!
29
1
Iar va faceti de kkt? Theodosie are coae si se pisa pe voi.Chiar nu intelegeti ca omu e mai smecher ca voi?Va place sa va faceti de 2 lei asa una doua.Daca puteti sa il atingeti cu ceva sunt smecheri rau, dar pun pariu ca doar la ouo o sa il atingeti
9
24
Care informator ? Astuia ii zangane si acum epoletii sub sutana .
26
4
SA ATI DEA LA MUOE TOTI PREOTII DIN LUME SI SA ATI FUTA COPIII IN GURA SI IN CUR SUB ALTAR
10
12
Nu va pati nimic E om din sistem. Informator
23
8

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108