REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.2° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.2° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

IPS Teodosie vorbește despre Bobotează!

IPS Teodosie vorbește despre Bobotează!

Replica API 4 ianuarie 2020 | 02:20 451

La Palatul Arhiepiscopiei Tomisului au început pregătirile pentru Bobotează. Cu acest prilej, IPS Teodosie a susținut o conferință de presă, în cadrul căreia a vorbit despre slujba de sfințire a Aghiazmei Mari.

”Anul acesta avem tot circa 200 de mii de sticle, pe care iată, le pregătim, le etichetăm, le vom umple duminică. Am comandat mai multe butoaie, încă 7 butoaie de 5 tone ca să putem să ne încadrăm în timp. Acum timpul este mai scurt, deoarece, fiind duminică, numai slujim de la 5 jumătate, ci de la ora 7, dar avem nădejde că, avem posibilitatea să umplem concomitent circa 200 de litri, timpul se scurtează, avem mai multe butoaie mari, unde avem la fiecare câte 8 robineți. Avem și anul acesta pregătite carele de boi, de măgari, voi merge iar cu o șaretă printre, ca să mă încadrez și timpul cred că ne va fi favorabil, eu aș vrea și puțin frig sau vânt. Sunt bucuros că vom întâmpina Boboteaza unui an atât de frumos ca cifră, 2020, care sper să fie la fel și în sufletele noastre. Vremea se dă după om, am mai prins Sărbătoarea aceasta cu grade cu plus. Traseul, după ce vom sfinți apa va fi prin oraș, luni în ziua de Bobotează. Vor fi trei cruci ca în fiecare an iar câștigătorii vor primi un pachețel cu calendare, icoane și câțiva bănișori pentru că este o competiție sfântă. Pe toți îi vom binecuvânta. Mă aștept la un număr foarte mare de credincioși prezenți, ca în fiecare an. Aceasta sărbătoare trebuie să ne adune pe toți la malul mării. Sper să fie circa 200 de mii de oameni ca anul trecut.

Aghiasma Mare trebuie să se bea de orice creștin, în ajunul Bobotezei până pe data de 14 ianuarie, până atunci ține Sărbătoarea Bobotezii. E bine să aibe fiecare mai multă aghiasmă în casă, să o țină pentru a stropi casa, să sfințească casa. Mulți credincioși mi-au spus că au aghiasmă din 2002 și este la fel de proaspătă”, a spus ISP Teodosie.

L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
se pregateste mamona,se scarpina mai des la oua si la sfincter
0
0
Teodosie,"nu poti sluji la doi stapani:si lui Dumnezeu si banului",iar voi preotilor :"niciunul dintre voi nu este sfant ci numai Tatal si acela pe care Tatal l-a trimis,pentru ceilalti credicinciosi voi sunteti frati",am scris astea doar pentru ca sa va aduc aminte ce sunteti voi popilor pentru mireni caci se pare ca ati uitat si va place sa va zica oameni SFINTE PARINTE si sa le intindeti mainile sa vi le sarute.
2
0
Cine naiba il tine in brate pe securistul asta?
3
0
Teodosie e un bagabont corupt, locul lui e la parnaie.
4
1
despre mutarea la Poarta Alba !!! Manca-mi-ar cacatul de diavol impielitat !!! Huooo satana !!!
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272