REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Iridex nu scapă nimic. A prins și gunoaiele de la Rasova

Iridex nu scapă nimic. A prins și gunoaiele de la Rasova

Maria ONICA 12 martie 2023 | 00:00 1540

Primăria Rasova va plăti aproape 538.738 de lei pentru colectare separată și transportul separat al deșeurilor menajere și serviciul de sortare, tratare mecano-biologică și depozitarea deșeurilor din comună. Înțelegerea a fost semnată direct, prin negociere fără publicare prealabilă, contractele fiind adjudecat de aceeași companie care se ocupă și de serviciul de salubrizare, fiind vorba despre Iridex Group Salubrizare SRL, deținută de fostul senator Corneliu Pascu.

Iridex nu scapa nimic. A prins si gunoaiele de la Rasova
Primăria Rasova a încheiat la începutul anului două contracte cu societatea Iridex Group Salubrizare SRL, atât pentru delegarea serviciului de sortare, tratare mecano-biologică și depozitarea deșeurilor, cât și pentru colectare separată și transportul separat al deșeurilor menajere din comună. Înțelegerea a fost semnată direct, prin negociere fără publicare prealabilă. Valoarea totală a contractului „colectare separată și transportul separat al deșeurilor menajere“ fiind de 309.754.9 LEI, fără TVA, iar cea a contractului „ serviciul de sortare, tratare mecano-biologică și depozitarea deșeurilor“ fiind de 228.983.06 LEI, fără TVA.

Iridex este pe cale să devină cel mai mare gunoier din județ?

De la începutul anului 2023, firma a reușit să își adjudece din ce în ce mai multe contracte pentru serviciul de sortare, tratare mecano-biologică,  depozitarea deșeurilor din comună și pentru serviciul de salubrizare. Comuna Crucea, orașul Negru Vodă, comuna Mircea Vodă, comuna Comana, Costinești, Aliman, 23 August, Ciocârlia, Ghidărești, fiind doar câteva dintre autoritățile locale care i-au umplut buzunarele omului de afaceri.

Iridex nu scapa nimic. A prins si gunoaiele de la RasovaCorneliu Pascu, administratorul firmei Iridex Group Salubrizare

De cine este deținută firmal Iridex Group Salubrizare

Iridex Group Salubrizare aparţine lui Corneliu Pascu, fost senator al Partidului Conservator și cunoscut ca un apropiat al lui Dan Voiculescu. Acesta împreună cu acționarii Cristian Pascu și Olga Anghel, ce reprezintă societatea Servicii Salubritate București, formează Iridex Group Salubrizare. Iridex Group Salubrizare a fost înființată în 2008 și se ocupă de „colectarea deșeurilor nepericuloase“. Pachetul majoritar de acțiuni este deținut de Iridex Group, cu 70,55%, urmat de Olga Anghel, cu14,94% și Servicii Salubritate București SA, cu 14,5%.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iridexul aduna deseurile din gospodariile cetatenilor dar pe cele din cosurile de pe strazi nu...pai,acesta-i jaf la buzunarul contribuabilului... ziua in amiaza mare nu noaptea ca hotii. Se intampla la Valul Traian,Murfatlar,etc.Ca sa nu mai spun ca atunci cand golesc pubelele..o buna parte este imprastiat pe trotuare sau carosabil...depinde in ce stare se afla cel care varsa. Daca a consumat varzinnskaya dimineata...varsa cum trebuie...
2
2
sunt foarte seriosi, tot ei sunt si in Eforii bravo lor. fata de fostii prestatori, sunt net superiori prin seriozitate. Curatenie stradala, zilnic se matura strazile nu ca ceilalati, care nu faceau absolut nimic. Mizerie este oriunde au contracte, vezi, Navodari, Mangalia, Constanta, etc
3
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272