REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Îşi duc morţii pe braţe, până la poarta Judeţeanului, pentru că nu vor să apeleze la "Casa Albastră"

Îşi duc morţii pe braţe, până la poarta Judeţeanului, pentru că nu vor să apeleze la "Casa Albastră"

Replica API 11 noiembrie 2011 | 00:00 184

În urmă cu câteva săptămâni, managerul Spitalului Judeţean Constanţa, Dănuţ Căpăţână, anunţa faptul că pacienţii decedaţi în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa nu vor putea fi preluaţi de către aparţinătorii acestora decât în maşini autorizate, conform legislaţiei.

Dacă înainte, rudele pacienţilor decedaţi la Spitalul Judeţean îşi puteau lua morţii de la Morgă cu maşini specializate sau nu, ei bine, de câteva luni lucrurile nu mai stau aşa. Deseori au existat, în ultimul timp, scandaluri, familiile decedaţilor certându-se cu reprezentanţii firmei "Casa Albastră", care nu le dădeau voie să-şi ridice morţii până nu semnau contracte cu ei. Conducerea spitalului intervenea la fiecare scandal şi încerca să liniştească spiritele, aducând la cunoştinţă faptul că există o lege care trebuie respectată. Există un paragraf de lege, a spus Dănuţ Căpăţână, care prevede că maşinile care transportă cadavre trebuiesc autorizate de Autoritatea Română Rutieră (ARR), singura autoritate din România care autorizează autovehicule de transport, iar pe talon trebuie specificat "servicii funerare". Şi, cum "Casa Albastră" colaborează cu spitalul pentru a deservi servicii de acest gen, rudele decedaţilor trebuie să se conformeze. Sau... nu. Joi, aparţinătorii unor persoane decedate în Spitalul Judeţean Constanţa şi-au dus pe braţe morţii, până la poartă, şi asta pentru că nu au fost de acord să apeleze la serviciile firmei de pompe funebre "Casa Albastră". "Nu se poate aşa ceva! Cum am ajuns...", a comentat ruda unuia dintre decedaţi.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272