REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
13.3° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

Îşi VÂND AFACERILE din cauza PANDEMIEI care i-a FALIMENTAT

Îşi VÂND AFACERILE din cauza PANDEMIEI care i-a FALIMENTAT

Replica API 29 decembrie 2020 | 23:28 6494

Anul 2020 a fost unul problematic pentru cei mai mulţi dintre afacerişti. La Constanţa, zeci de anunţuri de vânzări ale afacerilor din diverse domenii au împânzit piaţa. Printre acestea regăsim vânzarea restaurantelor şi a teraselor de la malul Mării Negre, a saloanelor de înfrumuseţare ori a magazinelor aflate la colţ de stradă şi nu la orice preţ, sumele cerute în schimb fiind unele considerabile. Constănţenii acceptă chiar şi schimburi cu apartamente ori autoturisme.

Preţuri uriaşe pentru terase şi restaurante

Pandemia de coronavirus i-a adus la sapă de lemn pe cei mai mulţi afacerişti din Constanţa. Pentru a încerca să mai recupereze din pagubele suferite de-a lungul anului, constănţenii au început să îşi vândă afacerile la preţuri uriaşe. Anunţurile de vânzări cel mai des întâlnite sunt cele ale restaurantelor şi teraselor. Sumele pe care aceste afaceri sunt vândute de către proprietari sunt cuprinse între 40.000 de euro şi 300.000 de euro, chiar mai mult. De exemplu, o terasă din Costineşti este scoasă la vânzare, în această perioadă, la preţul de 320.000 de euro. “exclusivitate: Terasă situată pe Faleza din Costineşti, afacere la cheie, lângă plajă. Suprafaţa totală terenului este de 778 mp. Construcţie P+M din lemn + terasă inchisă. Preţ 320.000 €”, aşa sună anunţul unui proprietar de terasă.

Saloanele de înfrumuseţare, în faliment

Nici proprietarii de saloane de înfrumuseţare nu au scăpat de falimentul cauzat de epidemia de Covid. Aşa se face că un salon din Tomis III a fost închis şi scos la vânzare cu tot cu mobilierul şi aparatura cu care a fost utilat, preţul fiind de 12.000 de euro. “Vând afacere salon de înfrumusețare, situat în zona Tomis 3, la intersecția bulevardelor Tomis și Soveja. Salonul conține 2 posturi coafor, frizerie, un post unghii tehnice și cosmetică. Este dotat cu produse și funcționează. Preţ vânzare 12 500 € negociabil sau schimb cu autoturism”, este un alt anunţ de vânzare.

Magazinele la colţ de stradă nu mai sunt profitabile

Se pare că nici magazinele de la colţ de stradă sau de la colţul blocului nu mai aduc profit pentru constănţeni, iar proprietarii acestor spaţii comerciale încearcă din răsputeri să mai recupereze din pagubele suferite. Un astfel de magazin, situat în Kilometrul 5, este scos la vânzare cu preţul de 59.000 de euro. “Spaţiul aduce venit stradal, funcţionând ca magazin alimentar. Accept schimb cu apartament în Constanța”, mai scrie proprietarul în anunţul de vânzare.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
❤️ Fete fierbinți te așteaptă --- X18.FUN
0
0
Alfa Beta are preturi mai mici decat Mega Image-Lidl etc si ghice ce. Adevarul e ca suntem o natie care ne dam in cap, asta e adevarul, fara suparare, cei cu mini market cumpara de la distribuitori si Metro, Kaufland cumpara direrec de la producator, a zis bine cel de mai jos, cum sa faci sute milioane euro cu preturi mici? Germanii au adaosuri de iti sta mintea in loc, fraierul ala de cartier e mic copil, nu faci tu atatia bani cu adaos de 20%, sa fim cerecti si cintiti plus ca au venti cu capilat de zeci de milioane eurp peste amaratul de roman , cine are creierul functional intelege
0
1
Vand hotel Tomis din Mamaia, la schimb cu doua apart de cate 3 cam. Ca noi l-am luat la pret de 1 apart. prin MEBO !
3
0
nu magazinele mari au falimentat magazinele mici de cartier, ci calicia si nesimtirea patronilor acestora!! stiu magazine mici care functioneaza fara probleme de ani de zile dar s-au adaptat, au facut autoservire au asigurat conditii de transport si depozitare a marfii inclusiv expunere corecta la raft nu chiloti langa rosii, si-au luat cititior de bare, au POS isi respecta angajatii si au cautat sa vanda mult de la producatori mici locali care nu au loc in marile magazine!!
6
0
Ca de obicei presa preseaza doar cacat
3
1
Asta este economia de piata! Pestele cel mare il mananca pe cel mic! Oricum toti smecherii au catigat! Si al care vinde si ala care cumpara! Perdantul este omul simplu dupa strada!
2
0
cine ar cumpara o afacere care a dus proprietarul la faliment ? sau este vorba de management nasol sau nu le convine cit cistiga A vinde un spatiu nu inseamna ca vinzi o afacere asa ca nu contabilizati la gramada
6
1
Afacerile au fost falimentate din cauza restrictiilor impuse de mintile odihnite nu a virusului.
4
4
Dragniiiiia este de vina!
3
5
Bodega aia la 320k si doar doua nivele o fi din lemn de trandafir sau abanos la valoarea aia?
8
1
oras. Adaosul la un mini matket nu sate de 30 la suta' ajunge si la 100 daca produsul costa 1leu, nu exista in Europa macelul care l a facut Kaufland Profi etc, ei se ajuta intre ei, nu isi vand tara cum o facem noi, in Olanda, in Amsterdam micii cimercianti sunt locali, nu exista Lidl etc, de la saracia in care traim am ajuns clienti de market. Va bucurati de falimentul romanilor, eu zic ca iesiti la vot, sa ganditi si sa votati, am ajuns saracii EU datorita PSD si PNL, pe astia trebuie sa ii eliminati.
7
4
Kaufland Lidl fac sute de milioane de euro profit, din preturi mici? pt idiotul Adv, sa vezi ce jupuiesc aia distribuitorii si producatorii romani, vrei sa vinzi in ferma mea de vaci? Ca asa se duc romanii la aia, eee, atunci platesti taxa de intrare, taxa la raft, taxa xyz, daca ar durea prostia... Dati 35lei pe tuns dar va zgarciti cand va luati un 2l, bine ca farmaciile cu adaos de 300 suta nu va jacmanesc, vezi spital mare, 8 farmacii una langa alta, nu inteleg ura asta pe cei care au un mini makret, germanii nu sunt atat de prosti ca noi, aia iau marfa cu tirul..
8
4
In ce priveste micul comert din Romania, dezvoltarea prea puternica a multinationalelor in defavoarea magazinelor de cartier, cred ca face mai mult rau decit bine. Am putea sa incercam sa copiem stilul englezesc si sa distribuim in magazinele de cartier in mod special produse romanesti, adica sa formam un comert de traditie.
5
1
Taceti dreacu cu falimentele voastre. Magazinul din km5 este la vanzare de mult si proprietarul nu isi bate capul cu el pentru ca il are inchiriat. Ii voi ara anuntul si ii voi sugera sa va dea in judecata ca induceti lumea in eroare
6
4
Nu mai pot sa dorm noaptea de grija acestor oameni care te jupuiau cu preturile lor exorbitante in timp ce isi plateau angajatii cu 3 lei pe ora.
16
6
drama acestor oameni care taxau servicii cu preturi de monaco si calitate de bulgaristan. Drama acestor oameni care si au umplut buzunarele zeci de ani si se pisau pe noi. drama acestor oameni care nu plateau salarii la angajati si dupa sezon declarau chipurile faliment. saracii!
22
2
Afacerile viitorului sunt cele care consuma putina energie. Turismul este mare consumator de petrol si curent electric, deci se va transforma in altceva decat este acum. Nu va lasati amagiti de propaganda TV ca totul va reveni la normal dupa pandemie. Statul a dat faliment si urmeaza sa declare public asta.
8
1
Nu are nicio treaba terasa din Costinesti cu Covudul. Pana la vara oricum nu venea nimeni acolo..magazinele de cartier se inchid din cauza mall-urilor si centrelor mari
13
5
sa intre in faliment Peste timp adevarul va iesi la iveala si nimeni nu va fi raspunzator pt drama acestor oameni-NIMENI Toti vor gasi o scuza,...istoria se repeta
15
5

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407