REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

ISJ Constanța și Academia Navală Mircea cel Bătrân, parteneri educaționali în susținerea învățământului universitar

ISJ Constanța și Academia Navală Mircea cel Bătrân, parteneri educaționali în susținerea învățământului universitar

Valentina CAMARA 24 martie 2023 | 00:00 1054

Pentru a pune bazele unor activități viitoare în comun s-a semnat, miercuri 22 martie 2023, un protocol de colaborare între Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Academia Navală Mircea cel Bătrân, Constanța, de către inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai, și comandantul (rectorul) Academiei, contraamiral de flotilă conf. univ. dr. ing. Toma Alecu.

ISJ Constanta si Academia Navala Mircea cel Batran, parteneri educationali in sustinerea invatamantului universitar

Protocolul stabilește mai multe obiective și modalități concrete de acțiune, cum ar fi promovarea învățământului universitar din domeniul științelor inginerești, în special a ramurii care pregătește studenți în discipline specifice marinei militare și civile, dar și pentru industria portuară, acțiune care poate construi o punte educațională firească între învățământul preuniversitar și cel superior.
Un prim pas în acest sens a fost vizitarea de către membrii delegației Inspectoratului Școlar Județean Constanța a campusului universitar, laboratoarelor de pregătire practică, simulatoarelor și bazei sportive. Vizita a scos în evidență faptul că facilitățile puse la dispoziția studenților împreună cu determinarea și experiența cadrelor didactice asigură garanția unei pregătiri profesionale de excepție.

„Prin colaborarea cu Academia Navală Mircea cel Bătrân ne propunem să derulăm activități comune de valorificare a potențialului tinerilor dobrogeni și, implicit, de promovare a unei oferte educaționale de calitate pusă la dispoziție de partenerii noștri; un prim pas îl facem cu ocazia evenimentului „Ziua Porților Deschise”  de la Academia Navală Mircea cel Bătrân – planificat a avea loc sâmbătă 1 aprilie 2023, între orele 9.00 și 14.00 - eveniment cu prilejul căruia elevii, profesorii și locuitorii Constanței vor avea oportunitatea de a se întâlni cu studenții și profesorii Academiei și de a putea vedea un campus universitar și o bază materială impresionante. Am convingerea că elevii din județul Constanța vor cunoaște standardele ridicate ale învățământului universitar constănțean care, astfel, va deveni opțiunea lor pentru continuarea parcursului educațional.”, a declarat inspectorul școlar general, prof Sorin Mihai.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468