REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ISJ s-a sesizat: Școala Gimnazială din Corbu lasă repetenți elevii care se automutilează!

ISJ s-a sesizat: Școala Gimnazială din Corbu lasă repetenți elevii care se automutilează!

Replica API 12 decembrie 2019 | 00:00 312

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) solicită modificarea de urgență a regulamentului Școlii Gimnaziale "Gheorghe Lazăr" din comuna Corbu, care prevede sancționarea cu 5 puncte scăzute la purtare a elevilor care se automutilează. Inspectoratul Școlar Județean a deschis o anchetă în acest caz.

În urma sesizărilor, Inspectoratul Școlar Județean a transmis că au luat deja legătura cu direcțiunea școlii pentru remedierea imediată a greșelilor. "Referitor la situatia semnalată la Școala Gimnazială Corbu vă informăm că s-a luat legătura cu conducerea unității de învățământ în vederea realizării demersurilor specifice pentru reglarea situației, conform prevederilor legale în vigoare. În momentul remedierii, vom aduce la cunoștință acest fapt", a transmis Mari Mrejeru, inspector școlar. De precizat că verificarea la această şcoală a avut loc după mesajul transmis de președintele Asociației Elevilor, Andrei Tănase. "Pentru evitarea unui astfel de incident, solicităm directoarei unității de învățământ, prof. Elena Badea, să propună de urgență în cadrul Consiliului de Administrație modificarea acestei prevederi. Totodată, solicităm inspectorului școlar general, Sorin Mihai, să dispună de urgență o anchetă în cazul persoanelor care au propus și aprobat această formă a regulamentului școlar", a transmis Andrei Tănase, președintele Asociației Elevilor din Constanța.

"Această prevedere este nelegală și cinică iar AEC solicită modificarea de urgență a regulamentului de organizare și funcționare. AEC desfășoară în această perioadă analiza regulamentelor unităților de învățământ din județul Constanța, membrii grupului de lucru verificând cu atenție prevederile acestora, în vederea identificării și corectării oricărei prevederi nelegale. Și în anul trecut au fost identificate o serie de prevederi care se puteau încadra ușor în categoria celor aberante, dar în acest an a fost identificată o prevedere care este nu numai nelegală, dar care demonstrează cinismul persoanelor ce au redactat acest regulament", au mai transmis reprezentanţii AEC.

La art. 141 din regulament, transmis către AEC ca urmare a unei solicitări de informații de interes public, este prevăzut ‘Nomenclatorul actelor de violență’. Printre alte prevederi, la partea a 4-a a acestui tabel, punctul 4, se regăsește fapta de „automutilare”, pedepsită cu scăderea a 5 puncte la purtare la fel ca și fapte precum: consumul de alcool sau fumatul, consumul de substanțe interzise sau traficul acestora.

Astfel, Asociația Elevilor din Constața trage un semnal de alarmă asupra faptului că automutilarea apare, de cele mai multe ori, în rândul elevilor, ca urmare a unor probleme sociale, precum bullying-ul, situația familială și altele, starea psihologică a persoanei fiind deteriorată. În aceste cazuri, este absolut necesară intervenția urgentă a instituțiilor abilitate și familiei în momentul identificării comportamentelor de automutilare, astfel încât elevul să poată fi ajutat să depășească această stare psihologică din ce în ce mai des întâlnită în rândul tinerilor. Este evident cinismul conducerii unității de învățământ care, în loc să se aplece asupra rezolvării acestei probleme, în prevenirea și combaterea ei, alege să pedepsească elevii ce suferă de ea. Amintim că scăderea notei la purtare sub 6 duce la repetarea anului școlar, în această situație fiind nejustificată, putând chiar să agraveze situația elevului și să-l determine la acțiuni din ce în ce mai riscante. Suntem de părere că dacă un astfel de incident se întâmplă, persoanele din conducerea școlii ar fi autori morali și ar trebui sancționați chiar și penal.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Comportamentul medieval al conducerii scolii din Corbu trebuie sanctionat cu demiteri. Ajungem de rasul lumii cu astfel de specimene puse in pozitii de autoritate asupra unor copii. Daca Inspectoratul judetean tolereaza astfel de oameni in invatamant inseamna ca si ei au o astfel de mentalitate si trebuie dati afara.
1
0
as dori sa stiu cand au sustinut codreanu si nitu ultima data o examinare psihologica pe bune si care a fost rezultatul.
1
0
Ca sa -si recapete prestigiul ISJ-ul, respectiv inspetorul geeral trebuie sa schimbe toata echipa. In special pe Codreanu , Nitu si Ivanescu care considera ca sunt patroane.
5
0
Are mandat sa o suga papagalul asta de sorinel. Ca e prost facut gramada.
1
2
Acest pnl-ist numit la sefia ISJ a venit cu un mandat clar: sa isi bata joc de invatamantul constantean. Rusine!
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108