REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.7° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Israel: Dispozitiv de spionaj descoperit într-un cadou trimis de Ambasada Chinei unui ministru

Israel: Dispozitiv de spionaj descoperit într-un cadou trimis de Ambasada Chinei unui ministru

Replica API 14 aprilie 2022 | 19:34 825

Oficialii israelieni au descoperit un obiect suspectat a fi un dispozitiv de ascultare, în interiorul unui cadou de Paște oferit de Ambasada Chinei, potrivit unor rapoarte publicate marți.

Obiectul a fost găsit în interiorul unei căni termice trimise la biroul ministrului Științei, Tehnologiei și Spațiului, Orit Farkash-Hacohen, și a fost descoperit în timpul unui control de securitate în oglindă. Cadoul, însă, nu a ajuns la ministru.

Serviciul de securitate internă al țării, Shin Bet, investighează incidentul. Toate celelalte cupe dăruite de ambasadă au fost colectate pentru o inspecție suplimentară și nu vor fi returnate ambasadei, scrie stiripesurse.ro.

De asemenea, Shin Bet i-a instruit pe ofițerii de securitate din ministere să raporteze orice cadou de la ambasada chineză sau de la orice altă ambasadă străină, de teama că în interiorul acestora s-ar putea afla dispozitive de spionaj.

Cupe similare au ajuns la Ministerul Transporturilor și la Ministerul Sănătății. Asistenții miniștrilor din alte ministere au primit un mesaj din partea ambasadei chineze că vor sosi mai multe cadouri în zilele următoare. Cu toate acestea, în unele dintre cadourile care au fost trimise până acum nu au fost descoperite obiecte suspecte.

În general, China și Israelul întrețin legături bune, iar cele două țări au sărbătorit 30 de ani de diplomație în ianuarie, cu ocazia celei de-a cincea reuniuni a Comitetului comun China-Israel pentru cooperare în domeniul inovării.

China a depășit Statele Unite și a devenit cea mai mare sursă de importuri a Israelului în 2021, potrivit datelor publicate joi de Biroul Central de Statistică.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108