REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

ISTERIA virusului mortal la Constanța: DSP face CONTROALE pe bandă rulantă

ISTERIA virusului mortal la Constanța: DSP face CONTROALE pe bandă rulantă

Replica API 12 februarie 2020 | 00:00 366

Direcția de Sănătate Publică din Constanța face, în ultima perioadă, investigații ce vizează virusul mortal apărut în China. Personalul navelor care ajung în Portul Constanța sunt verificați de reprezentanții DSP pentru a evita o posibilă răspândire a virusului în municipiu. Tot aceștia au în evidență în momentul de față 55 de persoane care au venit de curând din China.

O navă care venea din China, a acostat în dimineața zilei de marți, 11 februarie, în jurul orei 06.30, în Portul Constanța Sud - Agigea. Personalul a fost investigat de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, nefiind descoperite probleme de sănătate. Legat de aceste acțiuni, prefectul Constanței, George Niculescu a transmis pentru Cotidianul Replica faptul că personalul de la bordul navei a fost investigat de către DSP, nefiind descoperite probleme de sănătate. „A fost efectuat un control din partea reprezentanților DSP și nu sunt probleme medicale. Nava este sub pavilion maltez, care a plecat dintr-un port din China în data de 14 decembrie și a ajuns în dimineața aceasta în Portul Constanța Sud. Nu s-a făcut debarcare în Constanța iar controlul s-a făcut la bordul navei” a declarat George Niculescu, prefectul Constanței.

Direcția de Sănătate Publică din Constanța a declarat faptul că, în prezent, un număr de 55 de persoane sunt izolate la domiciliu și monitorizate zilnic, după ce s-au întors de curând din China. În acest moment nu se poate vorbi despre faptul că aceste persoane sunt infectate. „Aceasta este metodologia. Sunt oameni care au venit din China și metodologia spune că ei, toți, trebuie să fie izolați la domiciliu timp de 14 zile sub supraveghere epidemiologică, fiind monitorizați zilnic de către personalul de la Serviciul de Epidemiologie al DSPJ și apoi pe măsura ieșirii lor din cele 14 zile, au un regim de viață normal. Aceștia nu au nici un fel de simptomatologie clinică, deci nu au nici o manifestare, dar aceasta este metodologia” a transmis dr. Loti Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Constanța.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Impotriva unei rapide raspandiri desfiintati definitiv toaletele publice de prin parcuri .Sunt ilegal folosite cu acordul ,culmea ,si al DSP Constanta .
1
0
aduceti chinezoi s mercenari din china,sa avem noi virusi. daca americanii sijaponezii le dau flit,noi,cu cel mai performant sistem de sanatate moca,ne permitem! macar duceti.i in sparlament!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108