REPLICA ONLINE CONSTANTA

22° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

ISTERIE generală în CONSTANȚA, înainte de intrarea în carantină

ISTERIE generală în CONSTANȚA, înainte de intrarea în carantină

Replica API 21 noiembrie 2020 | 00:47 4682

Starea de panică s-a instaurat printre miile de constănțeni. În graba de a-și face provizii, golind rafturile supermarketurilor, sau pentru a-și achita facturile, constănțenii au format cozi de sute de metri în cadrul magazinelor, farmaciilor și chiar în instituțiile publice. Panica generată se poate explica pe fondul isteriei mediatice legate de carantinarea Constanței, începând de vineri, 20 noiembrie a.c.

Isteria ce s-a creat în jurul Coronavirusului care a ajuns și la Constanța. În timp ce orașul era destul de gol, la hipermarketuri, la farmacii sau la poștă erau cozi imense. La ora prânzului, oamenii așteptau în șir indian, pe stradă, să le vină rândul. În ciuda recomandării autorităților de a evita aglomerația, constănțenii au stat la cozi interminabile. Unii s-au temut că rămân fără medicamentele de care au nevoie pentru bolile cronice de care suferă, în timp ce alții și-au făcut proviziile de alimente sau chiar achitat taxele și impozitele.

Au sfidat recomandările pentru a a-și asigura perioada de 14 zile de carantină

Tineri și bătrâni, mame cu copii și pensionari fără putere au stat cu orele la coadă în fața unui oficiu poștal. În imagini puteți vedea cum arată un oficiu poștal în perioada dinaintea carantinării municipiului.

Aglomerația periculoasă s-a format și în cadrul farmaciilor, magazinelor și a supermarketelor. Panica a creat debusolare și nimeni nu a mai ținut cont de virus, toți se înghesuiau de teama că nu se mai găsesc produsele necesare vieții zinice.

Isteria nu ajută la nimic

Perioada pe care o trăim este unică. Vorbim despre o pandemie rapidă care a început să se răspândească încă din luna decembrie, urmată în primăvară de măsuri drastice de prevenție a infectării cu noul COVID-19 și distanțare socială. Factorul cheie care a generat isterie în jurul constănțenilor este acela că abilitatea de a rămâne calmă și de a reacționa cu calm și logică la situație aceasta este slăbită din cauza anxietății și fricii resimțite la nivel de grup.

CONSTANȚA a intrat în carantină de vineri, 20 noiembrie, ora 20.00

Din cauza infecţiilor în creştere cu virusul SARS CoV-2, în orașul Constanța s-a intituit măsura de carantinare a muncipiului pentru o perioadă de 14 zile cu posibilitate reînnoiri acesteia dacă numărul de infecții pe zi nu scade. Locuitorii nu pot ieşi din casă decât pentru motive întemeiate. N-au voie să se întâlnească, nici în interior, nici în parcuri cu mai mult de o persoană.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Te-ar fi bagat in carantina orice partid ar fi fost la guvernare, bai nene. Tu ai votat toata viata cu PSD, iar cum zici asa, de impresie artistica, precum ca ai votat, sanchi, cu PNL.. Iti spun eu cu cine ai votat. Ai votat cu Fagadau, iar anul trecut cu Dancila...... si tot asa.
3
1
PNL ne baga in mizerie! Noi v-am votat si vo ne-ati carantinat!
2
2
Pe TVR 2 la emisiunea Marinei Almasan, Doamna Simona Calin de la Cambridge ca este o Doamba certata cu limba romana, a oferit nu rechizite ci in mentalitatea ei... RECUZITE....
6
0
interlopul cu bouar are prea mult timp liber
2
0
Asta nu-i nimic,sa fi vazut aglomeratia de la Mariana Mitra. Meditatii non stop.
5
0
Atentie la sacii cu voturi pe 6 decembrie. Vin rudele politice a lu Clotilde.
26
4
Hmm si ne mai miram de ce cresc preturile
5
15
boii ramin boi,tiganii tigani iar asistatii,gaborii,pomanagii si trintori.N poti sa.i destepti,n.ai cu cine,oricum nu pricep!cumparati bouarilor tot!
9
22
Mai baiete, tu n-ai vazut care e tendinta de 2 ani incoace? Tu te uiti doar la ETNO? Deci in 2018 de Referendumul pentru familia traditionala s-a ales praful, desi s-a intins pe 2 zile. La Europarlamentarele din 2019 PSD a iesit sifonat bine. La prezidentiale Iohannis a spulberat-o pe eminenta cenusie, Dancila. La "locale " se stie rezultatul. Deci asta este trendul. Trend care se va mentine si pe 6 decembrie. Si chiar de n-o iesi PNL macar iese USR si impreuna cu PNL vor face o majoritate confortabila. Pricepusi?
26
15
mai bine ia-ti tu trompeta ca iese psd-ul si iar va cara johanis si acolitii toata iarna prin piata victoriei!!! si daca totusi iese pnl-ul te asigur ca o sa-ti mananci unghiile ca i-ai votat!!!
27
4
Ieri pe linia 51 la ora 08.00 din 14 calatori 11 erau mosi si babe...unde mergeau nene la prima ora?
23
26
Astia misuna toata ziua precum carcalacii , au treaba sau n-au...aotobuzele sunt pline de pensionari ! Ei sunt sursa principala de raspandire covid , chiar nu intelege nimeni fenomenul asta ??
23
29
Mai omule, nu te mai enerva asa! Poti face Hipertensiune arteriala. Daca acum te comporti asa, atunci ce vei face dupa data de 6 decembrie cand vei afla ca PNL a castigat si alegerile generale? D-aia zic: sezi mumos Bubico!
15
38
umbla in fiecare zi cu carucioarele alea chinezarii cu 2 roti si apoi se imbulzesc toti cu carutul plin in Ktbus nush ce cara atata in fiecare zi zici ca au o turma de porci acasa.
30
24
De Vina sunt Ciuma Galbena de PNL-isti a lui Ludovic Orban Fiar dracului de Nenorociti Tampiti sper pana 4 decembrie 2020 sa dati Drumul la circulatie in Constanta morti mati de Tampiti ca nu o sa raman blocat in casa fara sa fac mici cumparaturi de Sf Nicolae de Myra pe 6 Decembrie 2020 intr-o Duminica asta din vina Nenorocitilor de Ciuma Galbena de PNL-isti Fuck PNL!
41
25

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369