REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.3° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

ISTORISIRI din vechea POLIȚIE a Constanței: FABRICARE de DOSARE și INFRACTORI BĂTUȚI!

ISTORISIRI din vechea POLIȚIE a Constanței: FABRICARE de DOSARE și INFRACTORI BĂTUȚI!

Replica API 5 februarie 2020 | 08:14 1118

Colonelul în rezervă Ion Ciucur a fost șeful Miliției Județene Constanța până în anul 1989, apoi a devenit primul comandant al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. Acesta a relatat fapte incredibile din activitatea sa de milițian și polițist, alături de alți doi “grei” ai Poliției de la malul mării, respectiv Gheorghe Florea și Adrian Rapotan, în cadrul unui eveniment organizat la sediul Serviciului Rutier al IPJ Constanța. A vorbit despre abuzuri, fabricare de dosare și.. bătaia aplicată suspecților!

Ion Ciucur, Gheorghe Florea, Adrian Rapotan

Ion Ciucur a fost la cârma Poliției din județul Constanța în perioada 1985-1990, prinzând și denumirea de Miliție, care, ulterior, s-a transformat în Poliție. În cadrul evenimentului organizat de actuala conducere a IPJ Constanța, respectiv Constantin Dancu, colonelul în rezervă, Ion Ciucur, a prezentat mici istorisiri legate de activitatea sa de odinioară, în comparație cu cea de acum. „Eu am fost și milițian și polițist. Cum s-a schimbat poliția? Nu sunt diferențe foarte mari pentru că foarte multe probleme pe care le aveam noi atunci sunt și acum, doar că sunt rezolvate altfel. Să vă spun: Un mare demnitar, la o zi a Poliției, cu 20 de ani în urmă, s-a ridicat și a luat cuvântul și a spus că avem o poliție nouă și puternică, care își face treaba, nu ca cei care au fost înainte. Poliția nouă servea, de acum, cetățeanul. Atât miliția cât și poliția vizau viața, integritatea dar și liniștea publică. Diferențe poate erau în ceea ce privește comportamentul”, a spus acesta.

Ion Ciucur, Adrian Rapotan, Gheorghe Florea

“Înainte Poliția bătea.. Era BĂTAIE MANUALĂ!”

“Aveam un ofițer, pe care nu dădeai doi bani, dar a participat la o ședință în care noi dezbăteam cum să prindem un infractor. Când s-a terminat această ședință, el s-a ridicat și a spus exact numele celui vinovat. El îi știa pe toți infractorii. Asta înseamna un polițist bun, să îl simți pe infractor, să știi ce trebuie făcut și în ce fel. Nimeni nu îndrăznea pe atunci să dea o palmă unui polițist pentru că, pe atunci, se bătea (referire la Cristian Boureanu când a lovit un polițist – n.r.). Se și făceau glume cu bătaia manuală pe care o luau unii ca să spună adevărul. Se trimiteau în judecată polițiști cu grămada pentru bătaie. Se foloseau metode neortordoxe, da. Poate că se mai folosesc și acum, nu știu.”, a mai relatat Ion Ciucur.

FABRICAREA de PROBE: „Tu mi-l faci pe ăla!”

Acesta a vorbit și despre fabricarea de probe: “Sigur, nu se făceau abuzurile care se zice că le-ar fi făcut doamna asta, Kovesi, care, din punctul meu de vedere, a făcut puțină ordine, deși cu abuzuri. Dar se făceau și înainte. Îmi amintesc de generalul Nuță, fost șef al Poliției Române, pe vremea mea. Mergeam pe litoral, pe o alee dn Mamaia. Lume multă, curgea apa pe oameni, noi aveam grijă să nu se ude, na. Apare o mașină și claxonează. Cine e ăsta, mă? Ia-i carnetul! M-am dus la el. Era Petrișor, director adjunct la Centrală. Zic: ia dă, mă, carnetul, să i-l duc lui Nuță, că.. na, ce cauți cu mașina pe aici, pe alee. El zice: dom’ne, e curtea mea. Eu am pus semnele astea, tot. A venit el la Nuță și i-a spus: Este un abuz! Atât i-a trebuit lui Nuță. Îi spune lui ăla de la București: Mie mi-l faci pe ăsta. Ce însemna asta? Eh, ce făceau ăia de la Ploiești. Procurorii lui Kovesi. Și i-au făcut probe, un dosărel. Au vrut să-l aresteze. Dar era în partid și partidul nu a aprobat. Să-i aducă lui probe.. A fugit, a stat fugar, iar, în cele din urmă, s-a aruncat de la etaj și a murit. Așa de făcea și înainte, cum se face și în ziua de azi. Nu văd care e diferența”, a spus colonelul în rezervă. În încheiere, acesta a transmis toate gândurile bune față de actualii reprezentanți ai Poliției Constanța.

Menționăm că alți doi ”grei” ai Poliției din Constanța au fost prezenți la eveniment, respectiv generalul în rezervă Florea Gheorghe și comisarul - șef Adrian Rapotan, foști inspectori șefi ai IPJ Constanța.

Diana BERECHET, Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Col Ciucur a fost ce-l mai feroce comunist. A distrus multe destine la subordonati, a umilit fara mila. Ma intreb cum a avut curajul sa participe la aceasta intilnire. Nu mereita sa fie langa Raspotan care a fost un om pt Subalterni. A-i uitat cand veneai la Harsova in ceata comunista Borodi, Cabuz, Florea si terminat-i La hanul Morilor cu cxapul sub voi. Rusine Ciucur. Nu dore4sc sa-ti mai vad fata comunista.
3
0
dar de ce nu spune nimeni de col bogdan ? cate dosare a fabricat si cati oameni a nenorocit ? rusinea politiei din constanta .vinovati sant si cei care i au lasat sa si faca jocul.Politia romana este cangrenata , trebuie desfiintata si reinfiintata o alta entitate care sa arate competenta si profesionalism
3
0
dar ropotan omul de casa al mascariciului si al umflatului betivan cu drena , de ce a fost invitat...?!? doar ptr faptul ca la fel era si dancu ?!? hai sictir cu povestile voastre si cu realizarile de indrumat elevii si batranii !
10
0
Nu stiu ce au facut in trecut fosti militieni, dar, felul cum se exprima, cum comenteaza aceste cadre militare, intrece orice masura. Nici un pic de respect fata de ei si fosti camarazi. Un fel de hai sa criticam si sa dam in cap. Ceva janic, penibil. Militienii comenteaza ca la circiuma, cind inteleg ca a fost o reuniune de elita.
9
0
militia, inima tarii, bate si ziua si noaptea. parca asa era o vorba. oricum, e misto sa ajungi militian, muncesti 25 de ani, mananci cozonac de pensie 35.
5
2
Cica "se trimiteau politisti in judecata cu gramada pentru bataie".Erau inchisorile pline de militieni in lanturi.Ce porc!!!!
6
1
Cine are case furate cu acte false?
6
1
pe vremea aia nu va dadeau o palma pentru ca erau prosti , acum ne-am mai desteptat si va pocnim! incet incet ne vom trezi complet si va omoram!
5
8
Violuri in C-ta ? Vreau si eu.
1
3
Activitatea acestor domni se vede in mostenirea lor ce a ramas in oras acelasi lucru fac si cei de acum continua activitatea indoielnica si sa exemplificam . Avem un oras plin de drogati se vand droguri din scoli generale pana in universitati nu o spun eu o spun statisticile si cei de pe ambulante si upu Ct respectiv spitalul de psihiatrie palazu , un oras unde evaziunea fiscala este la ea acasa . Orasul Ct nu este un oras mare in care traficul de droguri si dealeri sa nu pot fi gasiti si arestati . Mereu ni sau aratat vai interlopii macar aia isi dadeau unul in cap la altul .
13
5
Cine nu a lucrat cu acesti destinsi domni, nu i-au cunoscut si nu are rist sa arunce cu vorbe urate ... pe vremea lor , erau oameni cu adevarat profesionisti , unul si unul ! Dau exemple : : Bitu , Vasilievici, Tranca, Dobrescu, Arion s.a. Capacitati mari ai Politiei judiciare !! Ce sa mai spunem de domnul general Florea ?! Constanta , Politia Romana , nu o sa mai aiba oameni profesionisti de talia celor care au fost !!
10
3
in viitor,cu militia noastra,crime zilnice, furturi cate vrei, violuri,talharii , etc.etc.care i cauza?
14
1
Era normal ca la o activitate de tip comunist sa fie invitati 3 fosti membri PCR! Proletari din toate tarile uniti-va!
10
4
Politia te mai atinge si in ziua de azi.
7
2
Ma intreb si va intreb si pe dvs. a prins vreunul din cei 3 vreun hot in activitatea lor? Niciunul va spun eu. Ei au fost nascuti direct sefi care se purtau cu subalternii ca niste zbiri. In urma unui sondaj 80 % din sefii de inspectorate nu au absolvit vreo scoala de politie. Toti sunt inregimentati PSD si promoveaza politica acestui partid si de aceea merge bine politia romana.
10
9
Politia Constanta este actualmente condusa de impostori. Nu ne ramane decat sa ne autoaparam... Uneori si de ei...
23
2
Rapi chiar este un greu,poate ne spune si el din activitatea sa infractionala,si daca se poate sa inceapa cu casa verde cand era mai tanar!
12
3
Nu stiu daca e ceva de invatat de la militieni astia care au trait bineee pe atinci si acum vin sa ne dea lectii
10
6
Se fabrica dosare de la 91 pana in prezent de catre militienii din Ipj
12
4
... unde ai stat pitit la Revolutie ! Sau esti si mata ... revolutionar ? Respect pt. Rapotan ! Ne vine sa plangem la cate abuzuri ati facut subalternilor ! Pe vremea lui Ceasca erati niste zbiri ! Daca va spunea cineva de Drepturile omului il bagati la " Rotisor " !
20
4
politie egal militie si invers.doar ca acum spagile vin de la interlopi si proxeneti
17
7
Asa a fost asa este. Fabricat si prefabricat
13
2
Actualu psd e azi care suge fura bani publici betin peste tot contra spaga deci psd a distrus orasu si fagadau la fel
9
12

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212