REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

ISU Constanţa primeşte o unitate de intervenţie pe Dunăre de la firma prietenului lui Raed Arafat

ISU Constanţa primeşte o unitate de intervenţie pe Dunăre de la firma prietenului lui Raed Arafat

Replica API 18 octombrie 2017 | 23:32 290

Contract din fonduri europene

Contract din fonduri europene

Raed Arafat (în dreapta), alături de Horia Ţuţuianu şi Cătălin Grasa

ISU Constanţa va fi dotată o unitate de intervenţie rapidă pe Dunăre, suplimentată cu una de sprijin pe uscat, care vor acţiona coordonat în cazul unei situaţii de urgenţă transfrontalieră. Aceleaşi dotări vor fi livrate şi forţelor de intervenţie bulgăreşti de la Dunăre, achiziţia fiind derulată prin fonduri europene. Una din firmele câştigătoare este celebră pentru prietenia care îl leagă pe patron de Raed Arafat, părintele SMURD.

Institutul Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Materialelor a încheiat un contract privind „furnizarea de echipamente specializate pentru intervenţie rapidă în caz de urgenţă CBRN pe fluviul Dunărea”. Potrivit autorităţii contractante, „echipamentele specializate sunt achiziţionate pentru autorităţile române şi bulgare, care sunt responsabile pentru planificarea, pregătirea şi intervenţia în caz de urgenţe CBRN în zona de graniţă româno – bulgară, în scopul constituirii unei forţe de intervenţie rapidă, formată din două unităţi specializate, respectiv o unitate de reacţie pe apă şi o unitate de sprijin pe uscat, care acţionează în mod coordonat în orice acţiune de răspuns în cazul unei urgenţe transfrontieră.

Achiziţia vizează furnizarea, instalarea, punerea în funcţiune şi instruirea personalului operator pentru: Lot 1: Ambarcaţiune fluvială de intervenţie rapidă în caz de urgenţă CBRN Lot 2: Containere şi platforme mobile CBRN. Beneficiarii finali, care vor încheia contracte de furnizare separat pentru fiecare din cele 2 loturi, sunt: Lotul 1: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţa – Ministerul Afacerilor Interne, România Lotul 2: Directoratul General pentru Siguranţă la Foc şi Protecţie Civilă - Ministerul de Interne, Bulgaria”. Unităţile speciale vor fi livrate în România la sediile ISU din Constanţa, Olt şi Dolj, iar în Bulgaria la sediile DRFSCP Ruse, Vratsa şi Vidin.

Mii de contracte cu statul

Valoarea totală a contractului este de 3.839.000 de euro, fără TVA, bani provenind din Fondul European de Dezvoltare Regională - Programul de Cooperare Teritorială România-Bulgaria 2014-2020 – contract de finanţare nr. 121211/23.12.2016 - 15.3.1.052. O parte din contract, de 2.271.000 euro, a revenit firmei sibiene Rom Tech SRL, în timp ce restul de 1.568.000 euro va merge către Deltamed SRL din localitate clujeană Gilău. Deltamed SRL este celebră pentru prietenia care îl leagă pe patronul Vasile Gorgan de secretarul de stat Raed Arafat, cel care a fondat SMURD în România.

Firma care va livra unităţi de urgenţă pentru intervenţie pe Dunăre la ISU Constanţa a raportat pentru anul trecut afaceri de 36,6 milioane de lei şi un profit net de 10,5 milioane lei, cu 40 de angajaţi, dar şi datorii de 26,5 milioane lei. Deltamed a crescut odată cu Arafat, firma din Gilău primind majoritatea contractelor pentru livrarea de ambulanţe în sistemul medical românesc. În ultimii ani, Deltamed a primit circa 8.000 de contracte de la stat, în valoare totală de peste 46 de milioane de euro.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Horia, Arafat si si si o FLEGMA in aceasta imagine.
1
0
DA DA TITO TREI PSD-EI DOI ASUMATI UNUL GRASA II ASCUNS SUB MASCA DE ASA ZIS MENEGER. CU ASA OAMENI' NE VAI VAI SI VAAAAI.
1
0
trei psd-ei si inocenti care inca mai cred ca se va intimpla ceva bun si pentru ei.cititi cirnatu Acela textul de cin ve-ti avea problem de sanat ginditiva la tex si probabil va va trece.daca nu ziceti de bine lui si familiei lui asazisului meneger in fapt psd-ist de frunte GRASA CATALIN.
1
0
purtatori de griji ai urbei ai cetatenilor.in fapt niste politicieni si atiit cu interese de partid.da da aici include si personajul Grasa zis meneger faptic politician abject.
1
0
Tutuianu PSD Arafat PSD Grasa acel meneger de spit judetean ii tot PSD sper ca nu ma insel.Asa da snatate la CTA.Vai si vai cu slugile politice.
2
0
o luam si pe mata cu siguranta.doar sa faca traba in tine am baza ai sorbul bun.kktule anonim
1
0
Hai cu ma-ta pe centura s-o facem o tura!
0
1
Fanii-n gura.
0
1
se putea sa nu lipseasca din fot excremental de grasa.acel slugoi sef al PSD.
6
0
..tu-ti gura ma-tii de araboi imputit!!!
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367