REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

ISW: Rusia se pregătește de război cu NATO

ISW: Rusia se pregătește de război cu NATO

Georgiana BOGLEA 22 aprilie 2024 | 00:00 770

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) a raportat că Rusia își extinde o parte din armată pentru a se pregăti pentru un conflict pe scară largă cu NATO.

ISW: Rusia se pregateste de razboi cu NATO

Evaluarea făcută de ISW, un think tank independent din Washington, a fost realizată în urma unui raport publicat în ziarul rusesc Izvestia, pro-Kremlin, despre extinderea de către Ministerul rus al Apărării a nou formatului Districtul militar Leningrad.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat acest lucru în decembrie, ca răspuns la aderarea Finlandei la alianța NATO.

Surse din cadrul Ministerului rus al Apărării au declarat pentru Izvestia că, în Karelia, o republică din nordul Rusiei care se învecinează cu Finlanda, a fost formată o brigadă de rachete cu sisteme balistice Iskander-M. O divizie de tancuri este, de asemenea, în vedere, dar nu s-a luat încă nicio decizie în acest sens.

Între timp, Rusia a desfășurat în regiune și o nouă forță aeriană și o armată de apărare aeriană, formată din regimente de avioane de vânătoare și bombardiere, precum și unități de apărare aeriană și trupe de radiotehnică, potrivit ziarului Izvestia, citat de Newsweek.

„Trebuie să fim cu ochii pe finlandezi”


Fostul comandant al Flotei rusești din Marea Baltică, amiralul Vladimir Valuyev, a declarat pentru Izvestia că acest lucru a fost un răspuns la aderarea Helsinki la NATO și pentru a întări poziția de forță a Rusiei de-a lungul flancului său vestic.

Valuyev a declarat că "dacă se va ajunge la ce e mai rău, brigada de rachete... se va ocupa de sarcini privind forțele NATO care reprezintă o amenințare", adăugând că "acum trebuie să fim cu ochii pe finlandezi".

Finlanda a fost forțată să adere la Alianță - al cărei articol 5 din cartă tratează un atac asupra unuia ca fiind un atac asupra tuturor - din cauza amenințării la adresa securității regionale cauzate de invazia la scară largă a lui Putin în Ucraina.

Planurile includ reformarea districtelor militare de la Moscova și o creștere a dimensiunii Forțelor Armate Ruse de la 1,2 milioane la 1,5 milioane de soldați, deși experții au pus la îndoială capacitatea de a dota, antrena și echipa aceste noi formațiuni mai mari, mai notează sursa citată, conform stirileprotv.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
prea ne mananca n curte ca pe zambilica, trebue sa ne scarpine cineva si alcineva sa bata din palme, intarata i draceca si mie mi ...!
1
1
...se pregateste de razbel cu p***a...
0
4
Rushi ashtia sunt tampitzi rau,nici n-au terminat cu Ukraina ca au luat alta tzinta in vizor,bine ca au spus Finlanda si nu Romania,ca o saptamana numai talk-shouri pe tema aasta erau la toate tembeleziunile din Romania,era o isterie-n Romania mai ceva ca atunci cand romani aia care erau mortzi de covid erau bagatzi in saci negri si aruncatzi direct in gropi.
6
2
nu a fost fortata de nimeni sa intre in nato. Urmand traditia urmasilor care l-au mmmwit pe stalin cu mult kkkt, ei pregatesc acelasi meniu si ucigasului putin !!!
7
4
multa mmmwie, de acum incolo ucigasul putin trebuie sa-si puna si kkkwrul la bataie.
9
5

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212