REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

IT-iștii îi răspund dur lui Ludovic Orban

IT-iștii îi răspund dur lui Ludovic Orban

Replica API 3 iunie 2019 | 00:55 500

Asociația patronală a industriei de software și servicii (ANIS) a transmis duminică o reacție la declarațiile liderului PNL Ludovic Orban, care a spus că "nu i se pare normal ca cei care lucrează în IT să fie scutiți de plata impozitului pe venit". Asociația spune că facilitățile fiscale mențin industria IT românească competitivă în cursa cu alte țări care oferă programatorilor impozit 0 pe venit și că deficitul de muncă din IT în UE este foarte mare, încât eliminarea facilităților fiscale în România ar duce la un exod masiv de specialiști.

“Reiteram faptul că facilitățile fiscale au făcut și mențin industria IT românească competitivă, într-o cursă cu alte țări care oferă programatorilor impozit pe venit 0, precum Ucraina, Polonia sau Belarus. Deficitul de forță de muncă din IT la nivelul UE este atât de mare, încât, o astfel de măsură ar putea avea ca rezultat o reducere masivă a specialiștilor din țară, deci un impact economic major. Facem apel la oamenii politici să analizeze cu atenție dinamica acestui sector, înainte de a transmite semnale de instabilitate într-un sector deja puternic afectat de modificări fiscale, introduse fără studii de impact și îl invităm pe domnul Președinte Orban la un dialog cu reprezentanții industriei de software", au precizat, la solicitarea HotNews.ro, oficialii Asociației patronale a industriei de software și servicii (ANIS).

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
''Unii sunt mai egali''!!! Ei uite ca nu sunt!!!
3
0
IT-istii nu au auzit de codul fiscal care spune cu subiect si predicat ca orice venit se impoziteaza sau nu vor sa stie.
4
0
Pt programele greoaie, stufoase, cu nenumarate ferestre de completat ar trebui un impozit mai mare ca cel al nostru, caci aceste programe ne dau nervii peste cap, ne umplem de draci de la primele ore, asteptam sa ni le faca sa mearga, apoi cade netul, e teroare. Sa se opereze singuri, sa-si invete copiii ei acasa daca nu platesc impozit. De biserica va luati zilnic ca nu platesc impozite, dar de astia de ce taceti ca c... tii ??? Aici e grosul banilor, nu la preoti !
9
1
Sunt fan! Sunt fan! Sa le taie, macar 25%, au mai facut-o. Nu voi i-ati votat pe alde Limdric Organ & co? Acum astept sa va f--a oriunde va vor prinde . Doamne-ajuta!
9
4
Foarte bine sa plateasca si ei impozit
13
1
Si totusi, lasand politica, vi se pare normal ca sa nu plateasca impozit? Ei nu au nevoie de drumuri, spitale, scoli pentru copii, etc?
15
2
Nu se va intampla asta caci urmeaza 3 ture de alegeri. Raman doar vorbe far rost, ca multe altele.
7
0
de ce plm nu platesc astia impozit? sa se duca moca la spital si sa-si trimita tot moca odraslele la scoala stiu.
13
1
Impozitul pe venit poate fi ocolit daca esti destept. Cei care se ocupa cu tehnologia stiu cum sa si vanda munca discret. PNL va reusi sa genereze sisteme sofisticate de economie paralela, sisteme care astazi sunt rudimentare.
4
1
Si totusi , de ce nu platiti impozit?
11
2
Sunt mostenitoarele politicii lui Base! Abia astept sa vina aceste partide la guvernare si sa i vad pe cei care le voteaza daca vor mai recunoaste ca le au votat! O sa va sature cu varf si indesat pe toti si de asemenea, veti vedea cate Udrea si Bica o sa iasa din aceste partide chipurile, moderne!
12
7
omu trebue sa judece cu creeru nu cu laptopu,,cius.
8
4
it drum bum bun cala batuta cin va prinde sa va fugareasca
5
4
IT ca ITi-stii,Replica , dar de ce nu publici programul economic PNL ? Cititi atunci Stiri pe surse ocazie cu care o sa vedeti cat de manipulati ati fost .Raul este facut acum doar partial un bobarnac si o sa fim in rahat pana peste cap !
11
7
Sa va sature s-au vazut votati si acum taie ca altcevs nu stiu ca doar provin din PDL
14
9

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272