REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
19.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Itala: M5S suspendă negocierile cu PD până când aceasta îşi va acordul pentru reînvestirea lui Conte

Itala: M5S suspendă negocierile cu PD până când aceasta îşi va acordul pentru reînvestirea lui Conte

Replica API 28 august 2019 | 00:00 308

Luigi Di Maio

Mişcarea 5 Stele (M5S, antisistem) a suspendat marţi negocierile privind formarea unei noi coaliţii de guvernare cu Partidul Democrat (PD, centru-stânga), anunţând că le va relua doar după ce formaţiunea social-democrată se va angaja să-l menţină în fruntea executivului pe Giuseppe Conte, transmite Reuters.

M5S încearcă să formeze un nou guvern cu fostul adversar politic PD după destrămarea coaliţiei de 14 luni cu Liga (extremă dreapta) condusă de Matteo Salvini şi demisia cabinetului Conte.

Luni seară, cele două formaţiuni au părut aproape de un acord, PD semnalând că a renunţat să se opună unui nou mandat de prim-ministru pentru Conte.

Cu toate acestea, M5S a emis marţi un comunicat ce contrastează puternic cu aparentele progresele din ultimele zile.

'Ieri, după patru ore de discuţii, nu s-a realizat nimic', se spune în comunicat. 'Nu mai putem lucra în acest fel. Fie atitudinea se schimbă, fie va fi dificil. Ne vom întâlni din nou cu PD când partidul îşi va da acordul pentru reînvestirea lui Conte', adaugă M5S.

Luni, Giuseppe Conte, un independent apropiat de M5S, a luat parte la o întâlnire de patru ore cu liderul Mişcării, Luigi Di Maio, şi cu şeful social-democraţilor, Nicola Zingaretti. Mişcarea 5 Stele a acuzat în cursul nopţii că PD nu şi-a exprimat fără echivoc sprijinul pentru un nou guvern Conte.

PD şi M5S urmau să reia discuţiile la ora 09:00 GMT şi să îi comunice miercuri preşedintelui Sergio Mattarella rezultatul negocierilor.

Dacă cele două partide nu vor ajunge la o înţelegere până atunci, Mattarella urmează să numească un guvern interimar şi să convoace alegeri anticipate. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272