REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° ConstanÈ›a Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.4° ConstanÈ›a Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Italia atenuează sancţiunile pentru evaziunea fiscală

Italia atenuează sancţiunile pentru evaziunea fiscală

Valentina CAMARA 18 martie 2023 | 00:00 251

Guvernul italian condus de Giorgia Meloni a aprobat o lege privind reducerea impozitelor pe veniturile personale ÅŸi pe profit ÅŸi, în acelaÅŸi timp, au fost diminuate sancÅ£iunile pentru evazioniÅŸtii care acceptă să plătească sumele restante, transmite Reuters.

Italia atenueaza sanctiunile pentru evaziunea fiscala

Schema "este menită să simplifice ÅŸi să reducă povara fiscală, încurajând investiÅ£iile ÅŸi angajările", se arată într-un comunicat al Trezoreriei.

Conform proiectului de lege consultat de Reuters, Executivul intenţionează să elimine riscul condamnării penale pentru cei care ajung la un acord cu autorităţile şi sunt recuperate plăţile neefectuate.

Evaziunea fiscală este o problemă cronică în Italia, costând bugetul de stat aproximativ 90 miliarde de euro în fiecare an, conform celor mai recente date ale Trezoreriei.

În planul de redresare post-pandemie, Italia a promis Comisiei Europene să reducă aÅŸa numitul "decalaj fiscal" - diferenÅ£a dintre valoarea taxei pe care, teoretic, ar trebui să o colecteze Fiscul ÅŸi suma care a fost colectată de fapt - ÅŸi să recupereze aproximativ 7-8 miliarde de euro în 2024, comparativ cu 2019.

În încercarea de a revizui sistemul fiscal, legea este menită să reducă actualele tranÅŸe de impozitare a veniturilor de la patru la trei în următorii doi ani, obiectivul final fiind realizarea unei cote unice de impozitare, a informat Trezoreria.

Actualul sistem de impozitare, numit IRPEF, prevede un impozit de minimum 23% la un venit anual de până la 15.000 euro, până la un impozit de 43% la un venit anual de peste 50.000 euro.

Pentru evitarea problemelor legate de colectarea taxelor la buget, Trezoreria intenÅ£ionează să finanÅ£eze parÅ£ial legea reducând ÅŸi simplificând actualele 600 de metode prin care persoanele fizice ÅŸi juridice pot deduce diverse tipuri de cheltuieli din impozitele lor.

AÅŸa numitele "cheltuieli fiscale" privează statul de venituri de 165 miliarde de euro în fiecare an, se arată într-un document separat al Trezoreriei.

În plus, Guvernul vrea să împartă în două actuala rată de 24% a impozitului pe profit, introducând un nivel de impozitare de 15% pentru a-i recompensa pe antreprenorii care creează locuri de muncă ÅŸi investesc în inovaÅ£ie, pentru sporirea productivităţii, potrivit agerpres.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436