REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
15.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Italia autorizează antrenamentele colective şi amână pentru 28 mai decizia privind reluarea campionatului

Italia autorizează antrenamentele colective şi amână pentru 28 mai decizia privind reluarea campionatului

Replica API 21 mai 2020 | 00:00 823

Cluburile de fotbal din campionatul Italiei au primit undă verde pentru reluarea antrenamentelor colective, însă vor fi nevoite să aştepte până pe 28 mai pentru a şti dacă sezon din Serie A se va relua, a anunţat ministrul italian al Sportului, Vincenzo Spadafora, citat de AFP.

"Comitetul ştiinţific tehnic a aprobat protocolul Federaţiei italiene (FIGC) pentru reluarea antrenamentelor colective. Este o veste excelentă", a declarat Spadafora pentru televiziunea publică, adăugând că decizia este "o etapă decisivă pentru revenirea fotbalului în Italia".

Ministrul a adăugat că pe 28 mai este prevăzută o întâlnire între preşedintele FIGC, Gabriele Gravina, şi cel al Ligii italiene de fotbal, Paolo Dal Pino, pentru "a se decide când ar trebui să se reia Serie A".

"Important este să se reia cu intenţia fermă de a încheia campionatul, apoi federaţiile vor decide modalităţile şi formatele de adoptat", a mai spus Spadafora.

O măsură controversată de carantină propusă de autorităţi pentru reducerea riscurilor de propagare a Covid-19 a fost în final abandonată, a precizat demnitarul.

Măsura respectivă prevedea o izolare obligatorie de două săptămâni, la reluarea pregătirilor colective, şi o carantină colectivă în cazul apariţiei unui test pozitiv la coronavirus în cadrul lotului.

Dacă un jucător este testat pozitiv, el va fi plasat în carantină, iar restul echipei va fi izolat şi monitorizat, în timp ce antrenamentele în grup vor continua.

Jucătorii echipelor din Serie A se antrenează individual începând din 4 mai. Campionatul italian, suspendat începând cu 9 martie, nu va putea fi reluat înainte de 14 iunie, potrivit unui decret guvernamental publicat luni.

Pandemia de coronavirus a ucis peste 32.000 de oameni în Italia, scrie agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272