REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Italia: Salvini anunţă că este anchetat din nou pentru sechestrare de migranţi, în legătură cu cazul Sea-Watch

Italia: Salvini anunţă că este anchetat din nou pentru sechestrare de migranţi, în legătură cu cazul Sea-Watch

Replica API 16 aprilie 2019 | 00:00 502

Matteo Salvini

Ministrul de interne italian, Matteo Salvini, a declarat luni că este acuzat din nou de sechestrare de migranţi, în legătură cu blocarea accesului în porturile italiene în ianuarie pentru nava de salvare Sea-Watch 3, închiriată de o organizaţie neguvernamentală germană şi navigând sub pavilion olandez, transmite dpa.

'Mă aflu din nou sub anchetă, dar reafirm că, atât timp cât sunt ministru de interne, omologii mei miniştri pot cere ce vor, dar porturile italiene sunt şi vor rămâne închise' pentru navele ONG-urilor, a declarat Salvini, la Monza, în nordul ţării.

Sea-Watch 3 a petrecut aproape o săptămână în apropierea coastei estice a Siciliei până când i s-a permis ancorarea în portul Catania, la 31 ianuarie, şi debarcarea celor 47 de migranţi.

Italia a autorizat debarcarea doar după ce şase state din Uniunea Europeană - Germania, Franţa, Portugalia, România, Malta şi Luxemburg - au fost de acord să-şi împartă responsabilitatea preluării lor.

Salvini a fost acuzat 'sechestrare de persoane' şi într-un caz similar petrecut în august, în legătură cu decizia sa de a bloca debarcarea celor peste 170 de migranţi de pe nava de salvare Diciotti a pazei de coastă italiene.

Într-o procedură judiciară îndelungată, procurorii au cerut judecarea lui Salvini, dar procesul a fost blocat în martie de Senat, care i-a menţinut imunitatea parlamentară.

Este probabil ca şi noul caz să nu înainteze mai mult.

Potrivit lui Matteo Salvini, procurorul care l-a notificat în legătură cu ancheta a recomandat ca acuzaţiile să fie retrase, însă decizia va aparţine altor magistraţi.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai dementilor, nu mai primiti toti sceleratii la voi in tara ! Vreti sa muriti decapitati, impuscati sau facuti bucati de bombe artizanale ? Nu va ganditi si la viitorul copiilor vostri ?
2
0
Poate in viitor arde si capela sixtina. Stie de ce pune stavila la migranti.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108