REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Italia semnalează un atac informatic de mare anvergură în ţări din Europa şi în SUA

Italia semnalează un atac informatic de mare anvergură în ţări din Europa şi în SUA

A.F. 7 februarie 2023 | 00:00 502

Mii de servere informatice în lume au fost ţinta unui atac "ransomware" (un tip specific de malware care cere fraudulos o răscumpărare financiară de la victime), a declarat Agenţia naţională italiană de securitate cibernetică (ACN), care a invitat organizaţiile să ia măsuri pentru a-şi proteja sistemele informatice, relatează Reuters.

Italia semnaleaza un atac informatic de mare anvergura in tari din Europa si in SUA

Directorul general al ACN, Roberto Baldoni, a declarat că atacul urmărea să exploateze o vulnerabilitate de software, adăugând că a fost un atac la scară largă.

Servere informatice au fost compromise în alte ţări europene precum Franţa şi Finlanda, dar şi în SUA şi Canada, a relatat agenţia de presă italiană Ansa, citând ANC, citează Agerpres.

Zeci de organizaţii italiene au fost probabil afectate şi multe altele avertizate să ia măsuri pentru a evita blocarea sistemelor lor.

Clienţii Telecom Italia au semnalat probleme de internet mai devreme în cursul zilei de duminică, dar cele două probleme par să nu aibă legătură între ele.

Responsabili americani de securitate cibernetică au spus că evaluează impactul incidentelor raportate.

"Agenţia pentru Securitate Cibernetică şi Securitate a Infrastructurii din SUA (CISA) colaborează cu partenerii noştri din sectorul public şi privat pentru a evalua impactul acestor incidente raportate şi pentru a oferi asistenţă acolo unde este necesar", au declarat reprezentanţi ai agenţiei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367