REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

ITALIANUL Piccin i-a dat în JUDECATĂ pe Giurgiucanu și Ionescu pentru MOȘIA din FALEZĂ NORD

ITALIANUL Piccin i-a dat în JUDECATĂ pe Giurgiucanu și Ionescu pentru MOȘIA din FALEZĂ NORD

Replica API 1 noiembrie 2020 | 00:00 5155

Italianul Maurizio Piccin i-a chemat în instanță pe Georgică Giurgiucanu și Valentin Gheorghe Ionescu, pentru moșia din Faleză Nord. Afaceristul spune că municipalitatea a retrocedat o parte din terenul său inculpaților din dosarul Retrocedărilor. Pentru că vrea să ridice un hotel grandios chiar pe plajă, italianul a demarat procedurile pentru a clarifica situația juridică a terenului.

Investiția ar urma să fie derulată de SC Total Financial Consulting SRL, deținută de Piccin Maurizio. Pe 15 octombrie a avut loc primul termen în dosar, însă completul de judecată desemnat să soluționeze litigiul a fost desființat, din motive juridice, urmâțnd să fie numit un alt complet, pentru continuarea procesului.

Cine este Maurizio Piccin

Piccin este asociat şi la firma Alcor Merchant SRL, deţinută de soţii Bârcă, cea care a demarat, iniţial, procedurile pentru realizarea complexului. Terenul a fost împrejmuit, a fost amplasat un panou informativ prin intermediul căruia constănțenii din zonă sunt înștiințați că șantierul este în lucru. Autorizația 1607 pentru împrejmuire a fost obținută pe 25 septembrie 2019. În 2005, Alcor Merchant SRL a elaborat Planul Urbanistic de Detaliu pentru o construcție ce urma să fie edificată pe acest teren din Faleză Nord, la doar un an după ce a obţinut terenul în suprafaţă de 2950 mp. PUD-ul prevedea construcţia unui imobil 2S+P+18E locuinţe şi restaurant pe strada Unirii nr.10, pe terenul in supra faţă de 2950 mp, proprietate particulară SC Alcor Merchant SRL, deţinută de soţii Cristian şi Oana Bârcă, şi italianul Piccin Maurizio. Potrivit PUD, se propunea construirea unui bloc cu apartamente cu regim de înălțime de S1+S2+P-+-18 E cu restaurant panoramic la ultimul etaj şi un corp de clădire SI+S2+P parţial având funcţiunea garaj şi sala de sport. Acelaşi PUD a primit aviz favorabil în comisiile de specialitate ale Consiliului Local.

Din cauza crizei economice, proiectul din Faleză Nord a fost „cedat” partenerului italian, ce deţine firma SC Total Financial Consulting SRL. Deocamdată, italianul a obținut autorizația doar pentru împrejmuire, nu și pentru construire, după cum ne-au confirmat reprezentanții primăriei.

Însă, dacă vor începe lucrările, se preconizează un război lung cu investitorul, în contextul în care constănţenii din zonă anunţă că vor bloca proiectul. De punctat faptul că, în 2012, societatea SC Alcor Merchant SRL se lăuda pe facebook cu mega proiectul realizat la o distanță de 50 de m de plajă, despre care spunea că este o clădire rezidențială. Proiectul a fost intitulat „Solaris Tower Constanța”, urmând ca, cel mai probabil, să-și păstreze titulatura.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ne mai trebuie un "hotel grandios"? asta suna ca "blocurile de lucs" makedonesti .Sunt destule hoteluri si tau goale .
2
0
Constanta un oras mizerabil ca si cei care fura fara limite, pacat !
8
0
aceste constructii ,in SUA un bloc cu 10 etaje langa apa,cu aprox 100 apartamente plateste cam 600 mii-1 milion dolari taxe la primarie pe an,plus asigurare,curatenie etc,chiar daca merge sau nu afacerea.Nu merge afacerea,nu platesti taxele,primaria scoate imobilul la licitatie publica . Ce taxe platesc hotelurile din Mamaia,cu zeci de camere?..Cu siguranta mai nimic.Ajustati taxele la nivelul european,cine rezista bine,cine nu out.Miliardarii romani au ceva specific -sunt mocangii,in Romania sunt taxati saracii,nu bogatii Sa vii cu BMW-ul sa ridici ajutoare sociale numai in Ro e posibil.
11
0
PUD in 2005 pentru proiect glorios anuntat in 2012. N-avea Mazare treaba, nu??? O fi avut mama, nu Mazare. Va-n gura de gunoaie toxice.
9
0
Cea mai mizerabila Familia Mazare care traieste din furt. Banii furati atrag blesteme de puscarie lunga si carcera la izolare cu viol fara vaselina. Cum e sa stai cu tiganii care te voteaza PSD in cusca animalelor ca la ZOO?
11
0
Mazare n are treaba cu italianul, citeste mai bine. Si da, ai dreptate, Mazare ti a dat la muie
2
13
Unde plm sunt pensionarii cu ne da mazare maica...a dat muie la tot orasul
16
2
Pentru toata nebunia asta a terenurilor, a distrugerii transportului public electric troleibuze, tramvaie, tot ce inseamna MMAZARE si toti apropiatii clanului inclusiv ziaristii si avocatii obedienti sa-i scuipam si sa-i izolam de orice functie si pozitie administrativa. JEGURI ORDINARE!
22
0
Si toate astea pe terenurile noastre de drept,pe terenuri publice vandute cu lejeritate de cei doi primari escroci ai PSD-ului care au dominat orasul fix doua decenii.PSD-ul trebuie starpit in orasul asta ca pe o colonie de sobolani.
28
1
Va uram sa bucurati de investitiile voastre si de terenurile proimite cat mai mult pe lumrea cealalta. Ati umplut Constanta de betoane ati ingradit si imprejmuit terenuri spatii de joaca. exista o lege nescrisa si se aplica pentru voi. Cand comunitatii nu ii este bine nici voua nu va va fi bine. Sa le stapaniti sanatosi pe lumea cealalta, sa va bucurati de ele!
19
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920