REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
12.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Îți este foame și foarte sete? Boala gravă de care poți suferi

Îți este foame și foarte sete? Boala gravă de care poți suferi

Replica API 31 august 2022 | 00:00 720

Îți este foame și foarte sete? El Universo subliniază că a-ți fi foame este unul dintre semnele de avertizare care pot indica faptul că ai diabet.

„Denumit și polifagie, acesta este un semn că celulele nu absorb energie din alimente, în ciuda faptului că au multe rezerve”.

De asemenea, sursa adaugă că senzația de sete ar putea fi, de asemenea, un simptom al nivelului ridicat al glucozei din sânge. „Glucoza care este excretată în urină trage lichidele din țesuturi, ceea ce provoacă deshidratare. Acest lucru vă va produce sete.”

Alte simptome ale diabetului

Urinare frecventă

Pierdere în greutate fără un motiv aparent.

Prezența cetonelor în urină

Oboseală.

Iritabilitate.

Vedere încețoșată.

Rănile care se vindecă lent.

Infecții frecvente, cum ar fi infecții ale gingiilor sau ale pielii și infecții vaginale.

Trebuie acordată atenție acestor semne de avertizare pentru a consulta un medic și a iniția tratamentul în timp util și pentru a evita complicațiile stării de sănătate. Diabetul este o boală cronică care afectează modul în care organismul transformă alimentele în energie.

Dacă nu se începe tratamentul și se fac modificări ale stilului de viață, aceasta boală poate provoca orbire, amputare a membrelor, insuficientă renală etc.

„Între 2000 și 2016, ratele mortalității premature (adică înainte de vârsta de 70 de ani) din cauza diabetului au crescut cu 5%.

În țările cu venituri mari, această rată a mortalității a scăzut între 2000 și 2010, dar a revenit apoi între acel an și 2016. În țările cu venituri mici și medii, această rată a crescut în ambele perioade”, indică Organizația Mondială a Sănătății.

Controalele medicale regulate pentru nivelurile de glucoză din sânge sunt importante deoarece diabetul și prediabetul sunt adesea afecțiuni tăcute.

„Uneori, oamenii care au diabet spun că au o mică creștere a zahărul din sânge” sau că au „pre-diabet”. Acești termeni ne fac să credem că persoana nu are diabet sau că cazul său este mai puțin grav. Cu toate acestea, toate cazurile de diabet sunt grave”, indică National Institutes of Health din Statele Unite, citează doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212