REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.8° Constanța Vin., 23 Feb. 2024
Anul XX Nr. 6648
5.8° Constanța Vineri, 23 Februarie 2024 Anul XX Nr. 6648
 

Iulian SOCEANU: Până în primăvară GAZELE vor fi puse în FUNCȚIUNE! Video

Iulian SOCEANU: Până în primăvară GAZELE vor fi puse în FUNCȚIUNE! Video

Replica API 21 decembrie 2021 | 00:06 7730

Primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, s-a aflat în studioul Replica, luni, 20 decembrie, pentru discuta despre situația din Techirghiol, planuri, proiecte și alte subiecte de interes. Lucrările din stațiune, proiectul privind racordarea localității la rețeaua de gaze, proiecte... sunt câteva dintre subiectele abordate.

În prima parte a interviului, Iulian Soceanu a făcut o retrospectivă a proiectelor realizate anul acesta.

”Anul 2021 a fost unul foarte bun. La începutul anului ne-am mutat într-un sediu nou, modern, civilizat, de care Consiliul Local și Primăria cât și locuitorii orașului aveau nevoie. Ne desfășuram activitatea într-un sediu foarte vechi, un sediu construit de 105 ani și am reușit să construim un sediu nou și să ne mutăm. Am implementat proiectele pe care le avem pe fonduri europene, un număr de 5 proiecte, toate în valoare de peste 150 de milioane de lei. Este un buget foarte mare pe care îl avem pentru zona de dezvoltare și infrastructură. Toate sunt în termenele asumate de constructori în momentul semnării contractului de lucrări. Sunt în procese avansate de implementare și finalizare. La începutul anului care urmează, o parte din ele le vom finaliza iar unul din cele 5 îl vom finaliza la sfârșitul anului 2022. Față de aceste proiecte am avut diverse activități în perioada estivală, am avut foarte multe târguri și spectacole”, a spus Soceanu.

Dintre proiectele realizate pe fonduri europene, cel mai important este modernizarea Liceului Teoretic „Emil Racoviță” . ”Este finalizat, doar documentațiile de la final de proiect ce mai trebuiesc rezolvate mai sunt. Un alt proiect este reabilitarea Teatrului de Vară „Jean Constantin”, un proiect care se află pe ultima sută de metri pentru a fi finalizat. Alte trei proiecte sunt pe infrastructură, apă, canalizare, asfalt, trotuare, iluminat public. Acestea sunt în număr de trei. Două dintre ele vor dezvolta două zone turistice în orașul Techirghiol”, a mai spus edilul.

Soceanu: Până la începutul primăverii vom avea pus în funcțiune sistemul de distribuție gaze

Totodată, un alt proiect important vizează înființarea rețelei de gaze. Este cel mai așteptat proiect care trebuie finalizat, pentru că problema încălzirii a devenit una foarte mare. ”Gazul este foarte așteptat. Suntem în implementarea acestui proiect, undeva la un procent de peste 70%. Până la începutul primăverii vom avea pus în funcțiune sistemul de distribuție gaze în orașul Techirghiol. Iarna viitoare o mare parte din locuitorii orașului vor fi racordați la rețeaua de gaze. Este un proiect de mare infrastructură, un proiect complex. Este în termenul de implementare. Așa cum știm, în fiecare proiect care este derulat apar fel și fel de probleme tehnice și legislative. Acest proiect a trecut prin trei modificări legislative și s-a modificat după acestea. Într-un final, am reușit să îi dăm drumul, în sensul în care să începem aceste lucrări. Anul viitor, o mare parte din locuitori vor fi racordați la rețeaua de gaze. Bineînțeles, cei care vor dori acest lucru”, a lămurit Soceanu.

Iluminat festiv și cadouri pentru copii și persoane defavorizate

Și, pentru că ne aflăm în luna decembrie, am îndrăznit să-l întrebăm pe primar cum a venit în sprijinul locuitorilor, în special celor defavorizați, dar și al copiilor, pentru a le aduce o bucurie în suflet. ”Pe 6 decembrie am decorat zona centrală a orașului cu luminițe specifice sărbătorilor de iarnă. Nu cu mulți bani. De trei ani de zile avem concesionat serviciul de iluminat public iar în cadrul acestui serviciu delegat avem inclusiv serviciul de iluminat festiv. Un alt lucru foarte important pe care l-am făcut și deja este o tradiție în orașul nostru, Primăria împreună cu Consiliul Local și Moș Crăciun am oferit 800 de pachete cu dulciuri pentru copii din orașul Techirghiol, cei care sunt în zona de învățământ, grădinițe, ciclul primar și ciclul gimnazial. Astăzi și miercuri vom distribui aceste pachete. Nu am făcut doar atât. Am avut în plan să acordăm și persoanelor care sunt în situații defavorizate, care au venituri sub 1000 de lei, Consiliul Local și Primăria au acordat câte un voucher de 50 de lei pentru achiziționarea celor necesare”.

Artificii în noaptea dintre ani

”Vom încheia, la trecerea dintre ani, cu un frumos foc de artificii pe care îl vom da la ora 24.00. Doresc să îi invit pe toți cei care sărbătoresc Revelionul acasă, îi invit pe faleza lacului Techirghiol pentru a ne bucura împreună de acest foc de artificii”, a mai precizat Soceanu.

Ce are de împărțit cu fostul primar, Adrian Stan!

Schimbând registrul, Iulian Soceanu a vorbit și despre relația pe care o are cu PSD, USR și ceilalți politicieni. ”Facem echipă cu toți cei care sunt alături de noi. Este clar că opoziția trebuie să își facă treaba, nu am o problemă în acest sens, dar dacă este o opoziție constructivă, cu mare drag. Dacă doar venim de dragul de a face opoziție ca să dăm bine pe rețelele de socializare… În Consiliu Local își spune fiecare părerea. Știți cum e, majoritatea hotărăște, minoritatea se supune. Faptul că noi avem o majoritate în Consiliul Local face ca proiectele să nu aibă de suferit. Nu am o opoziție distructivă. Majoritatea dintre ei au păreri pertinente. Avem un caz mai special, cu fostul primar, care are o chestie personală pentru ceea ce se întâmplă dar… este vorba de lucruri care nu sunt pertinente. Să își facă treaba în continuare așa cum consideră de cuviință.

Proiecte de viitor

”Am făcut documentații pentru următoarele proiecte pe fonduri, fie europene, fie guvernamentale, 10 la număr. Toate sunt pe infrastructură, asfalt. Un proiect foarte important este de extinderea cu încă un corp a Liceului Emil Racoviță, un corp cu 15 clase, o aulă, o cancelarie și grupuri sanitare pe fiecare nivel. Vom fi eligibili pentru atragerea de fonduri și dorim ca toți copiii să își poată desfășura orele în prima parte a zilei, între 08-14. Facem și un teren de sport în cadrul liceului. Pe lângă acestea dorim extinderea zonei de faleză pe malul Lacului Techirghiol, dorim extinderea pistelor de biciclete și o promenadă pentru cetățenii orașului Techirghiol”, a conchis Soceanu.

Mai multe detalii puteți urmări în live-ul de mai jos:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
2740453063
5/49
1646443322-02-20242 3 4 8 1 5 1
joker
6212361539