REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
11.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Ivaşcu acuză că se dau bani ca Aeroportul Tuzla să nu devină punct de trecere a frontierei

Ivaşcu acuză că se dau bani ca Aeroportul Tuzla să nu devină punct de trecere a frontierei

Replica API 26 iulie 2013 | 00:00 227

"O firmă de PR a primit bani să nu iasă această ordonanţă"

"O firmă de PR a primit bani să nu iasă această ordonanţă"

Aeroportul Tuzla ar putea deveni în acest an punct de trecere a frontierei. Ministerul Transporturilor a supus dezbaterii publice un proiect de hotărâre prin care se aprobă deschiderea punctului de trecere a frontierei de stat şi a biroului vamal de frontieră pe Aeroportul Tuzla. Ministerul Afacerilor de Interne, împreună cu Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră Română şi Vămile vor asigura personalul, iar administratorul aeroportului, Regional Air Services SRL, urmează să asigure spaţiile, utilităţile şi dotările.

Directorul general al companiei care se ocupă de administrarea aeroportului, Dorin Ivaşcu, explică de ce Aeroportul Tuzla trebuie să devină punct de trecere a frontierei: "În urmă cu 2 ani, au început explorările în această zonă şi au apărut situaţii în care oamenii ieşeau din ţară şi la întoarcere trebuiau să vină printr-un aeroport de frontieră, de graniţă, ceea ce ne măreşte timpul de zbor cu 30 de minute, la fiecare zbor, controale speciale, ştampile şi aşa mai departe. Aşa că, acum doi ani am făcut cerere şi de doi ani ne batem capul". Dorin Ivaşcu, fost director al companiei Tarom în Anglia, Singapore şi Libia, între anii 1981 şi 1983, spune că a avut şi are mult de pătimit din cauză că firma este privată, însă lansează şi acuze grave înspre o firmă de PR, care ar fi "primit bani astfel încât aerodromul Tuzla să nu fie promovat ca punct de frontieră". Conform acestuia, această firmă de PR ar fi împiedicat emiterea ordonanţei prin care aeroportul Tuzla ar fi devenit punct de frontieră. "Fiindcă noi suntem privaţi, am întâmpinat numai probleme. Când am umblat să ne autorizăm aerodromul, a durat mult mai mult ca la alţii. Când am început cu şcoala de paraşutişti, care era prima privată, iar a durat foarte mult, la fel şi cu şcoala de zbor, a durat enorm. Dacă eşti privat, toate sunt complicate. Eu ştiu că există o firmă de PR care a primit bani să nu iasă această ordonanţă şi să fim sabotaţi, să nu se nu se desfăşoare aşa cum ar fi trebuit acest proces. Sunt oarecum surprins când am văzut în mass-media că sunt şi spion", a declarat Dorin Ivaşcu. Directorul general al companiei care administrează aeroportul Tuzla crede că este o reacţie a foştilor concurenţi, că cineva ar plăti mulţi bani pentru denigrarea sa. Aeroportul Tuzla a înregistrat anul trecut un trafic de 15.595 pasageri, iar media pe an este de 16.500 de pasageri, deşi are o pistă de iarbă.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212