REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Izanagi - Japanese Film Festival, la Centrul Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“

Izanagi - Japanese Film Festival, la Centrul Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“

A.F. 26 aprilie 2024 | 21:13 482

Asociația Sakuranbo are plăcerea de a vă anunța un eveniment de neratat pentru iubitorii de anime: Izanagi - Japanese Film Festival! Marcați-vă calendarele pentru data de 8 mai 2024, la orele 19:00, IZANAGI vine la Cinema Jean Constantin din Constanța cu o proiecție unică a filmului Akira, în regia lui Katsuhiro Ōtomo.

Izanagi - Japanese Film Festival, la Centrul Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“

IZANAGI - Japanese Film Festival a început în 2019 cu scopul de a aduce pe marile ecrane filme de animație și s-a bucurat de un succes masiv atât în București, cât și în celelalte orașe din țară, cu numeroase proiecții sold-out și peste 7500 de spectatori în 2023 și peste 5500 de spectatori în martie 2024. Festivalul urmărește explorarea și înțelegerea culturii japoneze și deschiderea unor noi perspective despre film și despre alte forme de artă, focalizându-se pe fenomenul manga-anime și impactul său asupra lumii.

Din dorința de a crește și uni comunitatea iubitoare de animație japoneză, festivalul și-a propus o nouă ediție retrospectivă, RETROSPECTIVA 2.0, în alte cinci cinematografe din țară. Selecția cuprinde cele mai populare filme din edițiile anterioare, iar la Constanța va ajunge filmul Akira, proiectat în martie 2024 la ediția cu tema distopia.
Pornind de la război și distopii, până la spiritualitate și iubire, edițiile de până acum au explorat sensibilitatea și imaginația japoneză pe mai multe planuri. Filmul Akira reprezintă un fenomen global și un simbol al curentului Cyberpunk, fiind filmul de animație care a adus cinematografia japoneză în centrul atenției tuturor. Opera lui Katsuhiro Ōtomo a influențat multe filme și seriale, precum Stranger Things sau Blade Runner 2049, dar și jocuri precum Cyberpunk 2077.
Sinopsis Akira (1988, r. Katsuhiro Ōtomo)

Shōtarō Kaneda este liderul unei bande de motocicliști ce străbate străzile distopicului Neo-Tokyo, la 31 de ani după ce vechiul oraș Tokyo fusese distrus în Al Treilea Război Mondial. În mijlocul unei societăți devorate de corupție, proteste antiguvern și terorism, prietenul cel mai bun al protagonistului, Tetsuo Shima, e implicat într-un accident bizar. La scurt timp, Tetsuo observă că are puteri ce l-ar putea îndepărta de statutul său de om. Povestea urmărește evoluția personajelor centrale și a modului în care omenirea reacționează în fața fricii.

În plus, persoanele care vor veni la proiecția Akira vor putea intra într-o tombolă pentru o excursie în Japonia oferită de partenerul principal al ediției, Exact Travel. Puteți afla mai multe informații de pe site-ul festivalului, www.izanagi.ro.
IZANAGI - Japanese Film Festival este organizat de PRISMA FILM, cu sprijinul Ambasadei Japoniei în România și Centrului de studii româno-japoneze „Angela Hondru”.

Nu ratați această ocazie unică de a vedea Akira pe marele ecran, așa cum a fost menit să fie vizionat. Nu doar că vă veți delecta vizual și auditiv, dar veți sărbatori împreună cu noi arta cinematografică japoneză! Vă așteptăm cu drag!

Bilete disponibile pe https://izanagi.ro/
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212