REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° ConstanÈ›a Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° ConstanÈ›a Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Jaf ca-n filme: Au furat o mașină, au bătut proprietarul și au fugit pe moped

Jaf ca-n filme: Au furat o mașină, au bătut proprietarul și au fugit pe moped

Replica API 29 aprilie 2022 | 09:05 1345

Ștefan Rușcă a fost condamnat la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt calificat, Ilie George Nichituș la doi ani și patru luni, cu suspendare, pentru furt calificat iar Dumitru Nichituș a primit, minor fiind, măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice, pentru o durată de 6 luni pentru furt calificat. Sentința a fost dată pe 23 decembrie 2021, de Judecătoria Medgidia, și nu este definitivă, și nu este definitivă, pe 31 mai 2022 urmând a se judeca apelul.

Cei trei bărbați, din Siminoc, cunoscuți în comună pentru trecutul lor infracțional, și-au pus în gând să fure o mașină. Au văzut un Volkswagen Golf și chiar l-au agresat pe proprietar pentru a-și asigura scăparea. Mașina a fost găsită imediat, iar cei trei se aflau pe un moped, lângă autoturism. Potrivit anchetei, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Topraisar au fost sesizați de către un bărbat, cu privire la sustragerea autoturismului său, care se afla parcat în fața locuinței din localitatea Potârnichea, moment în care unul dintre presupușii autori l-ar fi amenințat cu acte de violență pentru a-și asigura scăparea. La scurt timp, polițiștii au găsit vehiculul staționat pe o stradă din localitatea Potârnichea, iar la un moment dat au observat un moped, pe care se aflau trei persoane, al cărui conducător a încercat să fugă de echipajul de poliție, virând pe un drum agricol, moment în care acesta s-a dezechilibrat și a căzut la sol. Întrucât bărbatul, fiind Ștefan Rușcă, emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta refuzând prelevarea de mostre biologice. În urma verificărilor în bazele de date, s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Instanța a considerat că pronunțarea condamnării va constitui un avertisment ce îi va determina pe acesta să nu mai săvârșească infracțiuni și să conștientizeze gravitatea infracțiunilor săvârșite. Astfel prin executarea pedepsei fără privarea efectivă de libertate se evită ruperea inculpaților din cadrul familial, un regim de executare efectivă a pedepsei prin privare de libertate ar fi inoportună în acest moment, instanța considerând că aceștia merită o șansă pentru a nu lua contact cu mediul penitenciar, la acest moment. Pentru aceste considerente, Ștefan Rușcă a primit trei ani de închisoare, cu suspendare, Ilie George Nichituș, doi ani și patru luni cu suspendare, în timp ce minorul Dumitru Nichituș a primit măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice, pentru o durată de 6 luni.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272