REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

JAF ca-n FILME… cu CĂRUȚA trasă de MĂGAR

JAF ca-n FILME… cu CĂRUȚA trasă de MĂGAR

Replica API 20 octombrie 2020 | 00:00 9467

Constantin Ghia şi Alexandru Marius Spiridon, sătui probabil să dea banii pe alcool, au decis să îşi procure un dispozitiv artizanal de făcut ţuică. Şi cum unul nou este destul de scump, s-au gîndit să fure unul de la un vecin, în curtea căruia lucraseră anterior. Ţinând cont de greutatea cazanului de făcut ţuică, aceştia au folosit un mijloc de transport mai neconvenţional: o căruţă trasă de un măgar.

Cum s-a desfăşurat jaful

Cei doi cheflii, după ce au consumat alcool împreună, s-au deplasat, noaptea, cu o căruță cu roți de mici dimensiuni, trasă de un măgar, în localitatea Seimenii Mici, unde au pătruns în locuința victimei, iar dintr-o magazie i-au sustras două butelii de aragaz și un cazan de făcut țuică confecționat din cupru de 120 litri, distrugând suportul construit din cărămidă și beton, cauzând un prejudiciu în valoare de 5.000 lei. Cei doi au încercat apoi să depoziteze obiectele furate mai întâi la fratele vitreg al lui Constantin Ghia apoi la soacra aceluiași bărbat însă au fost refuzați de fiecare dată. Cu ocazia cercetărilor efectuate, nu s-a putut stabili unde au fost valorificate bunurile sustrase, cei doi inculpați invocând faptul că, după ce au plecat de la soacra lui Constantin Ghia, nu-și mai aduc aminte ce au făcut cu buteliile și cazanul de țuică.

Ce a spus instanța

Din punct de vedere subiectiv, infracțiunile au fost săvârșite cu intenție directă, calificate prin scopul însușirii pe nedrept a bunului, aspect dovedit de întregul mod de desfășurare a faptelor. Ținând cont de particularitățile judecății în procedura simplificată, instanța reține că faptele pentru care inculpații au fost trimiși în judecată există, sunt prevăzute de legea penală și au fost săvârșite de inculpați cu vinovăția cerută de lege. Totodată, nu există vreo cauză justificativă sau de neimputabilitate. Instanța a decis condamnarea celor doi inculpați la pedeapsa de 2 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Prost esti sluga. Jaf e la C.F.R.
3
1
Sa fie pedepsiti si ei si magarul.
2
1
Mai ieri era prezentat cazul unuia de a curmat o viata de om cu masina , si care era in stare de ebrietatate .Pedeapsa pt omor era de vreo 3 ani cu suspendare , cam cit la cazanul de tuica ..Aici nu prea se intelege daca a fost cu suspendare
2
2
Tratament anti SARS-COV2
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102