REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

JAF din BANI PUBLICI! Ce bine că mai EXISTĂ și CURTEA de CONTURI!

JAF din BANI PUBLICI! Ce bine că mai EXISTĂ și CURTEA de CONTURI!

Replica API 28 august 2020 | 00:00 4776

În urma unui control al Curții de Conturi, la o primărie din județ au fost descoperite mai multe nereguli, stabilindu-se că există un prejudiciu cauzat prin plata serviciilor de consultant în managementul proiectului ”Înființarea Centrului local de informare și promovare turistică”. Astfel, actuala administrație locală a și luat măsuri și a găsit țapul ispășitor: secretarul comunei, căruia, prin dispoziție de primar, s-a dispus oprirea succesivă a banilor până la acoperirea prejudiciului. Numai că secretarul a mers în instanță și a reușit suspendarea executării actului administrativ.

Este vorba despre comuna Mihai Viteazu din județul Constanța. Astfel, magistrații Tribunalului Constanța au reținut că, prin Dispoziția nr 47/09.03.2020, privind aprobarea punerii în aplicare a deciziei 52/2015, emisă de Curtea de Conturi, cu privire la recuperarea prejudiciului cauzat prin plata serviciilor de consultare în managementul proiectului ”Înființarea Centrului local de informare și promovare turistică”, urmând ca recuperarea integrală a acestui prejudiciu să se facă de la persoana responsabilă, și anume de la Elena Poteleanu, ce are calitatea de secretar general al UAT Mihai Viteazu, care urma să se realizeze până la stingerea prejudiciului, prin opriri succesive, lunare, din veniturile persoanei responsabile.

Secretarul a depus contestație

Împotriva acestei dispoziții, reclamanta a formulat, cu raportare la prevederile art. 7 din Legea nr. 554/2004, contestație administrativă prin care a solicitat a se dispune anularea actului administrativ emis de către pârât. ”Astfel, în speță, prin dispoziția menționată s-a dispus recuperarea integrală a sumei de 57.705 lei prin opriri succesive, lunare din veniturile reclamantei. În această situație, reclamanta în mod vădit este prejudiciată, urmând a reține în speță existența unei pagube iminente, conform art. 2 alin. (1) lit. ș) din Legea nr. 554/2004, întrucât în lipsa unui control real asupra modului de angajarea a răspunderii sale. Pentru aceste considerente, Tribunalul va admite cererea reclamantei și va dispune suspendarea executării Dispoziției nr. 47/09.03.2020 până la pronunțarea instanței de fond în cauza ce face obiectul dosarului”, potrivit deciziei instanței.

Gheorghe Grameni, primar Mihai Viteazu

A câștigat și pe fond

Elena Poteleanu a câștigat procesul și pe fond: ”Anulează Dispoziția nr. 47/09.03.2020 emisă de catre Primarul Comunei Mihai Viteazu cu consecinţa repunerii părţilor în situaţia anterioară emiterii acestui act administrativ şi obligă pârâtul la restituirea către reclamantă a sumelor de bani reţinute în baza acestei dispoziţii de imputare. Dispune suspendarea executării Dispoziţiei nr. 47/09.03.2020 până la soluţionarea definitivă a cauzei. Obligă pârâţii să plătească reclamantei cheltuieli de judecată în cuantum total de 3070 lei”, potrivit minutei judecătorești. Dar decizia nu este definitivă, iar apelul se va judeca pe 21.09.2020.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bai propune tu,pe cineva ,nu este frumos sa jignestii omul are o varsta daca tot estii asa tare in gura si te tine pizda dutee si ziii ,sau nu te tine ziilee baietilor
6
0
cel mai libidinos primar din judet. Mars acasa hoasca, lasa pe cei mai tineri care este posibil sa aiba idei si tragere de inima.
0
7
Te-ai uitat vreodata in oglinda sa vezi ce retardat esti?
0
1
la cernavoda analfabetul gety cu statia de asflat a sifonat zeci de milioane de euro cu ajutorul primariilor si nimeni nu a facut puscarie, unde este dreptatea in tara asta?
0
2
domnilor faceti la dreapta si veniti si la Techirghiol sa vedeti cum se da mita electorala spun ca dau la batrini casatoriti de acum 40 de ani sa dea si la aia casatoriti de acum 25 de ani vrea voturi loatile bani la nemernici nu voi votanti curtea de conturi si diferenta de la banci si cosurile de gunoi sa scada inpozitele un primar hot ne prins si totusi nu se vrea hai DNA insistati totusi
0
1
Peste tot machidoni, vedeti ca si prin Nigeria sunt terenuri mocca. Aici mai scapati, dar acolo va prind negroteii si va sparg rozetele si voua si cracanatelor mirandoline. Si aia chiar au cu ce...
8
9

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614