REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Jaf național din banul public, la mai multe companii ale statului. Curtea de Conturi a făcut prăpăd

Jaf național din banul public, la mai multe companii ale statului. Curtea de Conturi a făcut prăpăd

Andreea VLAICU 25 martie 2024 | 00:00 3358

Unde sunt banii românilor?! Rămâne ca organele competente să verifice și să ia urma milioanelor de euro ”furați”. Curtea de Conturi a sesizat procurorii în vederea efectuării urmăririi penale, pentru prejudicii de ordinul sutelor de milioane de lei la companiile statului. Cea mai mare hoție a banilor publici a fost descoperită la Administrația Fondului pentru Mediu, unde auditorii au constatat un prejudiciu de 177.313.067 de lei, dar și la Agenția Națională pentru Resurse Minerale, dar și la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA.

Jaf national din banul public, la mai multe companii ale statului. Curtea de Conturi a facut prapad

Curtea de Conturi a sesizat procurorii cu privire la cazurile în care a fost susceptibilitate de săvârșire a unor fapte de natură penală. În anul 2023, a făcut 90 de sesizări penale, iar printre principalele infracțiuni menționate sunt fals intelectual, uz de fals, abuz în serviciu, neglijență în serviciu, fraudă informatică și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Jaf national din banul public, la mai multe companii ale statului. Curtea de Conturi a facut prapadAdministrația Fondului pentru Mediu

Prejudicii monstruoase la Administrația Fondului pentru Mediu și Agenția Națională pentru Resurse Minerale 

Pe primul loc, unde se găsește cea mai mare hoție cu bani publici, se află Administrația Fondului pentru Mediu, unde auditorii au constatat un prejudiciu de 177.313.067,87 lei, motiv pentru care șefii vor da cu subsemnatul in fata procurorilor. 

Jaf national din banul public, la mai multe companii ale statului. Curtea de Conturi a facut prapad

Sesizarea a fost depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 București. S-au găsit nereguli ce vizează nerecuperarea prejudiciilor, ca urmare a nedispunerii şi a neurmăririi de conducerea entităţii a măsurilor transmise de Curtea de Conturi, care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

 

Jaf national din banul public, la mai multe companii ale statului. Curtea de Conturi a facut prapadsediul Agenția Națională pentru Resurse Minerale

Nici Agenția Națională pentru Resurse Minerale nu stă prea mine la capitolul prejudicii. Aici s-a constatat un prejudiciu de 163.555.796 lei, fiind sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București.

Jaf national din banul public, la mai multe companii ale statului. Curtea de Conturi a facut prapad

Curtea de Conturi a formulat plângere penală, și în acest caz, tot pentru nerecuperarea prejudiciilor, ca urmare a nedispunerii şi a neurmăririi de conducerea entităţii a măsurilor transmise de Curtea de Conturi. 

Jaf national din banul public, la mai multe companii ale statului. Curtea de Conturi a facut prapad

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere în „Top 3 Cele mai mari prejudicii”

Ca și în cazul primelor două, și împotriva Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA s-a depus sesizare pentru nerecuperarea prejudiciilor, ca urmare a nedispunerii şi a neurmăririi de conducerea entităţii a măsurilor transmise de Curtea de Conturi.

Jaf national din banul public, la mai multe companii ale statului. Curtea de Conturi a facut prapad

La CNAIR SA s-a constatat un prejudiciu de 83.914.823,77 lei și a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București.

Jaf national din banul public, la mai multe companii ale statului. Curtea de Conturi a facut prapadprimăria Mereni

Plângere penală pentru un liceu din Tulcea

Nici liceul „Dimitrie Cantemir” din Babadag nu a scăpat. Aici, s-a stabilit un prejudiciu 2.149.074 lei și s-a formulat plângere penală la DNA Constanța pentru delapidare în formă continuată.

Jaf national din banul public, la mai multe companii ale statului. Curtea de Conturi a facut prapadliceul „Dimitrie Cantemir” din Babadag

Acestea fiind spuse, nu putem să nu ne întrebăm cine sunt elitele care au ajuns să facă jonglerii cu banii noștri, care au dirijat şi consumat aceşti bani în folosul oricui, mai puțin al cetățeanului. Cu siguranță, procurorii vor găsi răspunsul, iar cei vinovați vor răspunde.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
o justitie disfunctionala si asta se datoreza exclusiv mafiei psdnl care are interesul sa fie si sa ramana asa - o poveste veche de 34 de ani care continua; o buna dovada ca este asa este ca nici cei din afara nu au incredere in ea si nu returneaza infractorii fugiti decat cu mare greutate sau deloc ptr ca aproape toate deciziile de la noi sunt mai mult sau mai putin dubioase si discutabile
0
0
cand pedepsele sunt minore si nu se recupereaza nimic ???
4
1
oil term va da pinca nu scrieti de ei ,vin controalele isi iau cei de luat si e curat ,asa e in toata romania presa de cacao.
6
0
Nicu Aia de la Ambulanta sunt si dovediti de inalta curte ca sifoneaza bani publici, in forma continuata .Ar trebuii bagati la grup infractional organizat !
9
0
daca se analizeaza cheltuielile facute in cta, care ar fi rezultatele? la trocadero au spart de "n" ori , sa tot amplaseze caminele, scurgerile. nici nu mai sintem in stare sa sesizam, analizam gogomaniile, vedem numai cifrele, nu mai avem timp, pricepere sa vedem si cum au fost cheltuiti bani. pnl va serveste o supa reincalzita, chitac. sint intelesi cu psd, cta sa fie a liberalilor.
9
0
Astea-s gainarii fata de jaful banului public facut prin aplicarea Proiectelor (facute de hoti pentru propria bunastare )care au distrus complet orasul Constanta ! Zeci de milioane de euro plecati spre buzunarele baietilor destepti .Numai cu zecile de mii de TONE de betoane bagate intentionat in aceste proiecte se puteau construi 2-3 spitale !N-au scapat nici parcurile ,incepand cu cel arheologic (unde s-a pus in practica pentru prima data )si terminand cu cel dela gara.Strada Stefan cel Mare poate deveni poligon pentru tancuri....Bordurile si pavelele sunt doar gainarii platite din banul comunitatii
14
0
jafurile se fac de multa vreme, cu stinta sau fara stinta conducerii de sus, banul public se sifoneaza in averile unora din asa zise salarii, pensii, prime etc, o parte merg la partidele politice si alta inafara tarii, iar romanasul de rand sufera si tace de zeci de ani, votand minciuni!
18
0
Și?A sesizat justitia.Gagica legata la ochi cu balanta si cu sabia in maini este Mama Hotilor. Plangerile si sesizarile vor zace acolo pana se vor prescrie faptele.
22
1
Mergeți la Ambulanta sa vedeți prăpăd la bani acolo. Miliarde cheltuite pe reparații doar pe hârtie.
23
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272