rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 13 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

JAF pus la cale după FILMULEȚELE de pe INTERNET: pradă de ZECE MII de lei VIDEO

Celebrii tâlhari Bonnie și Clyde au inspirat povestea de iubire a unui cuplu din Tulcea. Cei doi îndrăgostiți au fost trimiși împreună în judecată pentru săvârșirea mai multor infracțiunii. M. Flaviu-Ștefan a trimis în judecată pentru săvârșirea a 4 fapte, acestea fiind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uzul de armă fără drept, dar și încredințarea unui vehicul unei persoane fără permis de conducere. În timp ce iubita acestuia, B. Andra-Ionela, a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis și complicitate la tâlhărie calificată. Bărbatul era recidivist, acesta fiind încarcerat în perioada aprilie 2018 – decembrie 2019 pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor. Pe toată durata evenimentului, cei doi au acționat cu un autoturism Peugeot, aparținând mamei inculpatului. Precizăm că este vorba de sala de jocuri de noroc Magnum. Totodată, prejudiciul se ridică la 7517 lei, administratorii precizând: ”MAGNUM GAMES își va recupera prejudiciul prin executor judecatoresc. Am primit adresa să ridicăm banii prin recipisa de la CEC”

Și-au pregătit jaful ca în filme!

În vederea comiterii infracțiunii de tâlhărie, bărbatul a pus la cale un adevărat plan de luptă precum în filmele americane. Astfel, în ultima parte a lunii mai 2020, inculpatul a hotărât să săvârșească o infracțiune de tâlhărie la o sală de jocuri electronice. În pregătirea activității infracționale, în intervalul 30 aprilie – 12 iulie 2020, a căutat pe internet atât arme neletale (baston telescopic cu electroșocuri profesional, pistol taser), cât și informații despre infracțiuni deja săvârșite. În memoria telefonului său fiind descoperite 14 căutări privind asemenea fapte: ”angajata unei săli de jocuri din Timișoara bătută și jefuită”, ”hoții care au spart sala de jocuri din Pitești au luat măsuri pentru a fi greu de identificat”, ”jaf în plină zi la o sală de jocuri”.

Tot în vederea comiterii tâlhăriei, bărbatul și-a pregătit ținuta pe care intenționa să o poarte pentru a-și ascunde identitatea, respectiv bocanci tip militar negri, pantalon negru, cu buzunare laterale, bluză neagră, hanorac negru și 2 cagule, una albastră, cu orificii pentru ochi și gură practicate din fabricație și una neagră fără orificii. Toate aceste obiecte au fost păstrare în incinta sălii de sport din Măcin pe care acesta o avea în administrare.

Iubita bărbatului nu a știut ce i se pregătește

În seara de 13 iulie 2020, în jurul orei 23.00, inculpații au mers la sala de sport, unde bărbatul a deconectat sistemul de supraveghere video, apoi a șters cu o cârpă pistolul și cartușele. În aceste împrejurări femeia a realizat ce intenționa să săvârșească concubinul și chiar l-a întrebat, iar acesta din urmă i-a răspuns ”lasă că o să vezi tu, sau mai bine o să auzi”.

Cum au acționat cei doi îndrăgostiți

Cei doi îndrăgostiți s-au deplasat pe ruta Măcin – Greci, unde bărbatul a condus pe mai multe străzi din zona centrală, observând amplasarea camerelor de supraveghere, iar mai apoi au ajuns în Turcoaia, unde, timp de aproximativ 20 minute femeia a jucat suma de 400 lei la sala de jocuri pe care aveau să o jefuiască. După această operațiune inculpații au revenit la sala de sport unde bărbatul și-a schimbat îmbrăcămintea cu care știa că fusese înregistrat la sala de jocuri din Turcoaia cu acelea din rucsac, pregătite anterior.

De asemenea, și-a pus ambele cagule, prima fiind cea albastră după care și-a fixat pe piept o borsetă cu curea diagonală (confecționată pentru a fi purtată pe piept) în care a pus cagulele, pistolul, cuțitul, o lanternă cu baterii, o pereche de mănuși de culoare închisă și o pungă din material textil, cu model geometric sau floral simetric și repetitiv, confecționat din sfere din plastic roz aplicate pe material. Inculpatul mai avea supra sa un spray iritant lacrimogen.

Inculpatul a urcat pe bancheta din spate a autoturismului și i-a cerut iubitei să conducă pe același traseu pe care l-a urmat el anterior. Ajunși la fața locului, bărbatul a coborât din mașină la ora 2.19, și-a pus ambele cagule, și-a tras gluga hanoracului peste cap și a mers direct la sala de jocuri electronice, unde a pătruns la ora 2.19 având deja pistolul în mâna stângă. Intrat în sala de jocuri, a mers direct către tejgheaua barului, a îndreptat pistolul către supraveghetor, i-a adresat acestuia amenințări cu moartea, îngroșându-și deliberat vocea și i-a dat punga descrisă anterior, cerându-i să o încarce cu banii din încasări.

Supraveghetorul sălii de joc aproape le-a distrus planul măreț

La auzul amenințărilor inculpatului, supraveghetorul sălii de joc a apăsat butonul de panică, iar inculpatul a ocolit barul și a scos și cuțitul cu mânerul căruia i-a aplicat persoanei vătămate 3 lovituri în zona capului. Supraveghetorul a pus în pungă suma totală de 7.517 lei reprezentând banii din casa de marcat și cei acumulați în 3 aparate de joc. Inculpatul a continuat să o lovească pe persoana vătămată cu mânerul cuțitului și piciorul, i-a cerut și banii din seif, însă aceasta din urmă a răspuns că nu avea cheia.

După însușirea banilor, la ora 2.22, inculpatul a părăsit sala de jocuri, iar în fața localului s-a întâlnit cu agentul de pază care a intervenit la alarmă. Inculpatul l-a amenințat pe acesta cu pistolul, a pulverizat asupra acestuia cu sprayul iritant lacrimogen și a început să se deplaseze cu spatele, amenințând în continuare cu pistolul agentul de pază care îl urmărea. La un moment dat bărbatul a executat un foc de armă către agent, lovindu-l în zona scalpului frontal stâng, iar acesta din urmă a abandonat urmărirea.

Au incendiat probele pentru a nu fi de găsit, dar au comis o eroare

După ce iubita și-a luat concubinul de la locul faptei, cei doi au demarat în trombă către Hamcearca pentru a incendia bocancii, hainele, cagula neagră și punga textilă folosite la comiterea faptei. La scurt timp după comiterea faptelor bărbatul a realizat pierderea cagulei de culoare albastră, i-a spus coinculpatei că se teme că a făcut o eroare gravă și a început să caute articole despre identificarea genetică a persoanelor ”ADN păr”, ”ADN transpirație”, ”în cât timp se iau probele ADN”, precum și articole despre tâlhăria tocmai săvârșită, printre căutările sale fiind ”articole cu jaf armat – Tulcea noastră” și ”articole cu Greci – Tulcea noastră”.

Ce a decis instanța în cazul făptașilor

În urma tuturor dovezilor, dar și pe baza declarațiilor martorilor, cei doi îndrăgostiți au fost supuși judecății. Instanța a decis pentru bărbatul cu antecedente penale - la o pedeapsă de 2 ani și 10 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. De asemenea, pentru pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, bărbatul este condamnat inculpat la o pedeapsă de 4 luni închisoare, 7 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de uz de armă fără drept, 4 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de port și folosire fără drept de obiecte periculoase, dar și 6 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de încredințare a unui vehicul unei persoane fără permis, în formă continuată.

În baza prevederilor art. 39 alin.1 lit.”b”cod penal, în referire la art. 38 alin.1 cod penal, astfel contopește pedepsele stabilite prin prezenta sentință și stabilește în sarcina inculpatului pedeapsa rezultantă de 3 ani și 5 luni închisoare (compusă din pedeapsa cea mai grea, de 2 ani și 10 luni închisoare la care se adaugă sporul de 7 luni reprezentat de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite).

În temeiul dispozițiilor art.104 alin. 2 cod penal, dispune revocarea beneficiului liberării condiționate acordat inculpatului prin sentința penală nr. 2122/29.11.2019 a Judecătoriei Tulcea, definitivă la data de 4.12.2019 și executarea restului de pedeapsă rămas neexecutat de 407 zile din pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată inculpatului prin sentința penală nr. 207/9.10.2018 a Tribunalului Tulcea, definitivă la data de 7.12.2018. În baza dispozițiilor art. 43 alin. 2 cod penal, adaugă la pedeapsa rezultantă de 3 ani și 5 luni închisoare stabilită prin prezenta sentință, restul rămas neexecutat, de 407 zile, inculpatul urmând să execute în total, 3 ani, 5 luni și 407 zile închisoare, în regim de detenție.

În ceea ce o privește pe concubina acestuia, aceasta a fost condamnată la o pedeapsă de 2 ani închisoare, pentru săvârșirea de complicitate la tâlhărie calificată, dar și 1 an închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis, în formă continuată. În baza art. 39 alin.1 lit.”b”cod penal, în referire la art. 38 alin.1 cod penal, contopește pedepsele stabilite prin prezenta sentință și stabilește în sarcina inculpatei pedeapsa rezultantă de 2 ani și 4 luni închisoare (compusă din pedeapsa cea mai grea, de 2 ani închisoare la care se adaugă sporul de 4 luni reprezentat de o treime din cealaltă pedeapsă stabilită).

În baza art. 91 cod penal, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicată inculpatei, de 2 ani și 4 luni închisoare, pe durata termenului de supraveghere prevăzut de art. 92 cod penal, respectiv, 3 ani.

.

Andreea VREJOIU

marţi, 6 aprilie 20214283
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
Comentarii

02mortala faza(6 apr 13:20)
Ala iese cu pistolul si bategradul isi pune tacticos masca, se apuca sa vorbeasca cu atacatorul si apoi se da inapoi. PERFECT!
07Adri(6 apr 13:07)
Alo, nenea Judecator, Sa furi de la pakanele , nu e pacat,,,trebuia sa dea si fok la local !,,,
mai mult...VIDEO
23 apr 00:07VideoVIDEO! O mașină s-a RĂSTURNAT între Năvodari și Lumina

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, vineri, 23 aprilie, pe drumul dintre Năvodari și...4150

6 mai 00:05VideoEXPLOZIE urmată de INCENDIU, în POARTA 6! VIDEO!5858
21 apr 00:08VideoMASCAȚII constănțeni, PERCHEZIȚII la o GRUPARE de PROXENEȚI! Video20267
21 apr 00:08VideoÎPS Teodosie, supărat că fructele de mare se consumă în post VIDEO

Fructele de mare nu sunt alimente de post, spune arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie. El a explicat că acestea sunt...5161

9 mai 23:26VideoGeorge Teșeleanu a INAUGURAT o SALĂ de JUDO, în Mamaia. VIDEO!2196
19 apr 00:10VideoŞOCANT! O FEMEIE a fost SPULBERATĂ pe trecerea de pietoni, la Cernavodă! VIDEO5666
2 mai 23:32VideoPĂDURARI URBANI, pe Ștefan cel Mare: Au TĂIAT LEMNE în faţa BLOCULUI! Video

În weekend-ul Floriilor, câţiva constănţeni s-au pregătit temeinic, probabil pentru pentru grătar, şi nu au...2006

7 mai 23:28VideoPREMIERUL Cîțu, un OM obișnuit pe PLAJA din MAMAIA! Video6422
6 mai 23:28VideoO vloggeriță din Argentina PROMOVEAZĂ Constanța pe net! VIDEO2559
2 mai 23:34VideoSe DEMOLEAZĂ construcțiile de pe malul lacului SIUTGHIOL! Video

A început eliberarea malului lacului Siutghiol și a luciului de apă de construcțiile ilicite, amplasate fără...8248

10 mai 23:26VideoVIDEO! Un urs a fost filmat în timp ce CAUTĂ de mâncare, pe o stradă din Sinaia748
6 mai 23:22VideoIncendiu într-un apartament de pe I.C. Brătianu. VIDEO1973
Vremea
12.8°12.8° - 14.4° joi, 13 mai 2021
ConstanțaUmiditate: 84%
Vânt: 5.64 m/s
Presiune: 1009 milibari

Loto
6/4940312414347
5/4034291821422
joker5293814239
Horoscop
mai mult...SPSportRT
13 mai 00:00SportFotbal: Universitatea Craiova, calificată în finala Cupei României, după 2-2 cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu

Universitatea Craiova s-a calificat în finala Cupei României la fotbal, după ce a terminat la egalitate cu formaţia...262

13 mai 00:50SportFotbal: Ianis Hagi a marcat un gol şi a obţinut un penalty pentru Rangers

Fotbalistul român Ianis Hagi a marcat un gol pentru Glasgow Rangers şi a obţinut un penalty în meciul pe care...379

13 mai 00:00SportFotbal: „UEFA nu poate rămâne pasivă“ în privinţa Super Ligii, spune preşedintele Ligii spaniole

"UEFA nu poate rămâne pasivă" în faţa proiectului Super Ligii, a declarat marţi preşedintele Ligii spaniole de...201

13 mai 00:00SportFotbal: Ibrahimovic, accidentat, va rata cel puţin două meciuri, anunţă clubul AC Milan

Atacantul suedez Zlatan Ibrahimovic, accidentat la genunchiul stâng duminică, cu câteva săptămâni înaintea...222

Local
13 mai 23:18LocalAŢI VĂZUT ACEASTĂ PERSOANĂ? Sunaţi la Poliţie

Poliţiştii Postului de Poliție Independența au fost sesizaţi cu privire la dispariţia unei femei, ACHIM MIRELA, de...1365

13 mai 23:19LocalPrimăria a demarat procedurile pentru amenajarea PASARELEI PIETONALE în Poarta 6, în fața liceului Lucian Blaga

De atâția ani, mii de oameni și-au pus viața în pericol, s-au înregistrat multe accidente, unele dintre ele...691

13 mai 23:19LocalATENŢIE! De astăzi au fost introduse 16 noi sensuri unice în zona centrală a orașului

1063

13 mai 23:18LocalBraconaj piscicol în perioada de prohibiție

Poliţiştii de frontieră tulceni din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, unelte de pescuit folosite de cei ce...669

13 mai 23:18LocalUn cetățean britanic, oprit pe plaja dintre România şi Bulgaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în apropierea frontierei de stat, un cetățean...703

13 mai 23:18LocalŢigarete de contrabandă, descoperite în Portul Constanţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au descoperit la poarta de acces nr.5 în Portul...614

13 mai 23:19LocalPrimăria HÂRȘOVA înființează Consiliul de Administrație al SC CARSIUM EDIL SRL Hârșova

Consiliul Local al Orașului Hârșova, Jud. Constanța, organizează în data de 07.07.2021 prin Hotărârea...447

13 mai 23:19LocalCampusul Henri Coandă, SUPRAVEGHEAT video cu peste 290 CAMERE

Mai multe străzi din Campusul Social „Henri Coandă”, administrat de RAEDPP Constanța, beneficiază de acum...565

13 mai 23:20LocalRadu Mazăre acuză statul că a comis "fraudă la extrădare"

700

Politică
13 mai 00:00PoliticăCamera Deputaţilor: Completurile cauzelor de apel - formate din doi judecători

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege potrivit căruia completurile de judecată a cauzelor de apel...244

13 mai 00:00PoliticăSenat: Zi liberă plătită pentru vaccinare. Angajatorii care organizează centre de vaccinare, exoneraţi

Comisia de muncă a Senatului a acordat, miercuri, în unanimitate, raport favorabil propunerii legislative de...280

13 mai 00:00PoliticăCameră: Proiectul referitor la implementarea reţelelor 5G a primit raport de adoptare în comisii

211

Interviuri
16 mar 00:20InterviuriSă-i cunoaștem pe SUBPREFECȚII județului Constanța!

Secyl Suliman și Mihai Vîlcu sunt noii subprefecți ai județului Constanța. Aceștia au activat în mediul privat,...6802

11 mai 00:04InterviuriVIDEO! INTERVIU cu primarul Vergil CHIȚAC! Ce planuri are pentru bulevardul MAMAIA

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a acordat un interviu cotidianului Replica. Edilul a vorbit despre Regulamentul...53684

9 apr 00:06InterviuriCristina DUMITRACHE: Nu știm la ce să ne AȘTEPTĂM de la Guvernul PNL! Video

2432

2 apr 00:04InterviuriViceprimarul Cocargeanu: USR NU VREA să se construiască în ZONA COSTIERĂ! Video

Florin Cocargeanu este unul dintre viceprimarii Constanței care pune umărul la dezvoltarea orașului. Acesta...4090

24 mar 00:03InterviuriSorin Mihai: Am distribuit TABLETE tuturor elevilor, însă mulți NU au știut ce să facă cu ele

Luni, 22 martie, s-a dat startul simulării examenului național de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a și a...3933

19 mar 00:18InterviuriCORINA MARTIN: Nu avem nici o STRATEGIE, nimeni NU se gândește să ATRAGĂ turiști! VIDEO

5067

Monden
13 mai 00:00MondenAngelina Jolie și Irina Shayk, mămici de nota 10!

Sunt deja de nerecunoscut! Actriţa Angelina Jolie şi fotomodelul Irina Shayk au ieşit la plimbare cu fiicele lor,...283

13 mai 00:00MondenBrandon din Beverly Hills 90210, distrus de alcool şi marcat de iubirea pierdută

Cine şi-ar fi imaginat că băiatul cuminte din Beverly Hills 90210, care avea un cuvânt bun pentru toţi din jur şi...409

13 mai 00:00MondenNicole Scherzinger arată perfect la 42 de ani. Poze de la plajă

270

13 mai 00:00MondenDefilările de modă din Paris se reiau în luna iulie după o lungă pauză din cauza pandemiei

Defilările de modă se reiau la Paris începând cu luna iulie, odată cu relaxarea restricţiilor impuse de...194

13 mai 00:00MondenFlorence + The Machine, cantautoare a principalei piese de pe coloana sonoră a filmului "Cruella"

Trupa indie rock Florence + The Machine va interpreta "Call me Cruella", principala piesă de pe coloana sonoră a...202

13 mai 00:00MondenPrimele imagini ale noului film al lui Scorsese, „Killers of the Flower Moon“, dezvăluite de Apple TV

201

Mapamond
13 mai 00:00MapamondSilvio Berlusconi este din nou spitalizat

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost spitalizat din nou marţi pentru tratarea unor sechele în urma...214

13 mai 00:00MapamondCoronavirus: Germania îşi propune să demareze vaccinarea elevilor odată cu începerea şcolii

Germania are ca ţintă sfârşitul vacanţei de vară pentru a demara vaccinarea elevilor cu vârste între 12 şi 18...196

13 mai 00:00MapamondAtac într-o şcoală din Rusia: Un atacator a fost arestat şi al doilea a fost ucis de echipele de intervenţie

220

13 mai 00:00MapamondCoronavirus: Iranul a început producţia vaccinului său COV-Iran Barekat

Iranul a început marţi producţia în masă a vaccinului său anti-COVID-19 dezvoltat pe plan local, denumit COV-Iran...217

13 mai 00:00MapamondEurostat: În UE, femeile reprezintă aproximativ jumătate dintre angajaţii din domeniul ştiinţei şi tehnologiei

În majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene există cel puţin tot atâtea femei ca şi bărbaţi în...231

13 mai 01:44MapamondPloaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv

537

Sănătate
13 mai 00:00SănătateMelissa officinalis sau balsamul de lămâie - ce este și ce beneficii are această plantă

Balsamul de lâmâie este o plantă aromatică ce provine din familia mentee. Aceasta crește în Europa, Africa de Sud...195

13 mai 00:00SănătateRetenția de apă: cauze și soluții eficiente

La persoanele sănătoase, retenția de apă este mai frecvent întâlnită la femei, fiind mai degrabă legată de...248

13 mai 00:00SănătateMajoritatea produselor din plastic alimentar perturbă sistemul endocrin

211

13 mai 00:00SănătateTop alimente care te îngrașă

Principalul motiv pentru care ne îngrășăm este, după cum se știe, consumul de calorii în exces. Cu toate acestea,...224

13 mai 01:20SănătateLeacuri pe bază de flori de liliac

Liliacul a înflorit deja însă ceea ce nu știai este că, pe lângă mirosul și aspectul plăcut al acestuia, te...221

13 mai 00:00SănătateKeratoza foliculară sau pilară: cauze, simptome, remedii

207

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT