REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Jale! Cât trebuie să scoți din buzunar pentru o ieșire în Portul Tomis sau Mamaia! Video

Jale! Cât trebuie să scoți din buzunar pentru o ieșire în Portul Tomis sau Mamaia! Video

Deria ISLEAM 11 iunie 2024 | 00:00 4387

Prețurile în Portul Turistic Tomis și în stațiunea Mamaia șochează și anul acesta! Dacă litoralul românesc ar fi exploatat la maximum, poate s-ar putea face bani și altfel, nu doar prin chirii / sejururi exagerate și prețuri scandaloase la mâncare. Astfel de prețuri ar trebui să atragă după sine și o stațiune ca la carte, care să ofere turiștilor atracții și experiențe de neuitat. În schimb, în Constanța te poți plimba cu veșnica telegondolă sau să vizitezi parcul acvatic Aqua Magic care se deschide curând.

Jale! Cat trebuie sa scoti din buzunar pentru o iesire in Portul Tomis sau Mamaia! Video

Portul turistic Tomis este faimos pentru terasele cochete care îl împodobesc și primesc turiștii cu entuziasm pe perioada sezonului estival. Totuși, 400g de fructe de mare ajung la aproape 100 lei, iar un calamar pe plită (150g) nici mai mult, nici mai puțin de 60 lei. Bineînțeles, angajații fac tot posibilul să-ți servească clienții cu profesionalism, așteptând, la rândul lor, un tips generos sau măcar de 10% din totalul comenzii. Și cum nu poți aștepta mâncarea fără să te răcorești cu un suc sau o limonadă, este clar că nu poți părăsi terasa fără să scoți din buzunar cel 150-200 lei de persoană.

Jale! Cat trebuie sa scoti din buzunar pentru o iesire in Portul Tomis sau Mamaia! Video


Ce altceva poți vizita în Portul Turistic Tomis?

De câțiva ani, roata din parcarea portului a devenit una dintre atracțiile principale, luminile sale pe timp de noapte oferind portului o imagistică de efect și o priveliște de ansamblu asupra orașului văzut de sus. La doar 10 minute se află și Cazinoul a cărei poveste este foarte interesantă. Din 1941, Cazinoul a devenit gazdă pentru trupele germane care au fost cazate în frumosul edificiu de la malul mării. Din nou, simbolul orașului Constanța a avut de suferit de pe urma bombardamentelor, dar a fost renovat în anul 1951 cu ajutorul deținuților politici. Potrivit surselor, una dintre legende spune că forma acestuia de dric mortuar este cauzată de tragicul eveniment din viața arhitectului Daniel Renard, în memoria soției acestuia care a decedat.

Jale! Cat trebuie sa scoti din buzunar pentru o iesire in Portul Tomis sau Mamaia! Video

Prețurile în stațiunea Mamaia nu se lasă mai prejos!

Unde au dispărut vremurile când turiștii mâncau pe plajă doar hamsie prăjită, la un preț... aproape gratis?! Anul acesta pe litoral trebuie să plătești aproape 50 lei pentru a te bucura de gustul copilăriei. Despre preparatele mai „selecte” (un platou de fructe de mare) nici nu mai discutăm. La banii ăștia putem să închidem ochii și să ne prefacem că suntem prin Mykonos (de exemplu)! Și aici ar fi fost de înțeles dacă stațiunea ar fi avut de oferit puțin mai mult. Într-adevăr, nisip avem din plin! De când au fost mărite plajele, ne putem aduna toate gândurile în timpul plimbării de 15 minute de la începutul lor și până la mare. Este o oportunitate de a ne reconecta cu noi înșine!

Jale! Cat trebuie sa scoti din buzunar pentru o iesire in Portul Tomis sau Mamaia! Video

Cu ce altceva se poate lăuda stațiunea Mamaia?

Din „fericire”, ne bucurăm din plin de jocuri de noroc! În cazul în care ai plătit pentru o masă în familie (3 membri) peste 400 lei, poți încerca să-ți recuperezi banii chiar vizavi de terasă! Cine știe cum îți va surâde norocul? Lăsând ironiile deoparte, cine a autorizat casele de pariuri și jocurile de noroc pe faleza stațiunii?

Jale! Cat trebuie sa scoti din buzunar pentru o iesire in Portul Tomis sau Mamaia! Video

Există și variante mai ieftine!

Dacă totuși bugetul nu-ți permite să mănânci pe tot parcursul sejurului la terasă, poți să-ți potolești foamea cu un Sombrero la 25 lei, o porție de nachos la 20 sau faimoasele gogoși la 18 lei.

De asemenea, unele terase au și opțiunea meniului zilei. Dacă unele meniuri pot ajunge la aproape 40 lei, căutând mai bine prin Mamaia te poți sătura și cu o masă la 30 lei. Meniurile zilei sunt o alegere bună pentru turiști, aceștia pot alege una dintre variantele propuse.

Jale! Cat trebuie sa scoti din buzunar pentru o iesire in Portul Tomis sau Mamaia! Video

Cât costă un suvenir în stațiunea Mamaia?

O figurină ce reprezintă farul Constanței poate ajunge și la 100 lei, iar un glob de sticlă într-o scoică costă 35 lei. Dacă dorești să te întorci acasă cu o amintire pentru tine sau pentru cei dragi, trebuie să vii pregătit, căci nici acestea nu sunt prea ieftine.

Jale! Cat trebuie sa scoti din buzunar pentru o iesire in Portul Tomis sau Mamaia! Video

Se redeschide Aqua Magic!

Potrivit unui reprezentant al parcului acvatic, acesta promite că se va deschide pe 21 iunie. Până atunci, pregătirile sunt în toi! Turiștii sunt așteptați să-și petreacă vacanța în singurul parc acvatic din orașul Constanța. Acesta dispune de tobogane pentru adulți, dar și de spații special amenajate pentru copii.

Jale! Cat trebuie sa scoti din buzunar pentru o iesire in Portul Tomis sau Mamaia! Video
Așadar, vara la Mamaia anul acesta o pot petrece aceia care sunt dispuși să cheltuiască o sumă destul de mare, luând în calcul prețurile și făcând o paralelă cu salariul minim pe economie în România.

Video 1:

 

Video 2:

Video 3:

Video 4:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vrei pret adevarat si caracatita si nu bataie de joc din portul Tomis cu 150Gr ca la p****i ? Mergi la turci la greci ai o farfurie mare de 45 diametru si ditamai caractita plus alte legume garnituri nu 2 cartofi lesinati si peste 100 de lei portia.Hai syktir ma cu vechiturile voastre.Cu pisorcile voastre la draft si cu preturile voastre de c***t.La turci au protestat clientii locali cand li s-au marit preturile la cafele.Ia sa ii ocolim toti si s-o vanda pe ma-sa veche verde la pret de peste 100 de lei portia.Unde fac unde pregatesc aia mancarea ce spatii de depozitare a marfii au? Unde este? Au incaperi separate acolo? De legume ? Au camere frigorifice? Au spatii de depozit vesela? Au camera de gunoi? Au un c***t,au spaga de dat. Maghernite.Cine stie din ce an au caractaita? Nu ti prezinta caracatita prospata la masa ca la turci sau ca la greci sa vezi ce vei manca.Ce conditii de gatit au in mghernitele alea? Jegul din maghernite cat este? Gandacii si sobolanii cati sunt?
4
0
Nu mai dati bani la makkedonime sa mancati mancare reincalzita si peste de la Selgros
5
0
Fraier este cine da nu cine cere. Atat timp cat au clienti vor cere cat mai mult.
14
1
carnea e taiata de pe spinarea machidonilor, de aceea e scumpa. standarde m***e. ar trebui ca cei ce controleaza evaziunea, sa fie adusi de pe alta planeta, sau maninca si gura lor ceva?
13
0
Ati inceput sa promovati litoralul romanesc . Felicitări. Inseamna ca ati inceput sa incasati de prin Grecia,Turcia...
8
2
În portul Tomis in zona baruri e loc de trecere până la apă dacă mergi mai multe persoane un copil sau pensionar ar putea intra in apă Nu este nici o protecție în zonă Preturile de Monaco litoral pe model vechi rusesc Păcănele cu muwele și farmacii la tot pasul Deși sânt fonduri UE CT nu are o piață modernă civilizată Piața Grivița și Tomis trei două piețe lăsate de pe timpul lui nea Nicu nu au fost în stare nici măcar să dea o vopsea sau var prin ele Portul Tomis e o vechitură fără nave de pasageri Având două trei nave de pasageri turiștii puteau merge in excursie in Deltă sau Mangalia Varna etc Toți se gândesc doar cum să umfle preturile și să mulgă oamenii de bani Unii care vor să cheltuie mai puțin deja merg in supermarket și mănâncă mai ieftin
16
1
Atât timp cât pinguini plătesc carei problema. Vorba lu bunicu nui p***t ăla care cere și ăla care dă, dacă nu aveau pinguini la mese nu cereau ca la dubai
13
3
ne dau clasa până și bulgarii ce sa mai discutam de turci și greci sau ciprioți
17
1
În portul Tomis sunt prețuri foarte mari. Faptul ca toți de la mese se uita la tine când ești in trecere, mi se face scârbă. Cei de la mese par aroganți. Zici ca beau cafeaua in Dubai. Un loc scârbos si scump. Nu merita banii.
28
2
gogosile neexpuse sunt cunoscute chiar daca nu sunt sunt etalate pe taraba
9
0
gogosi imputite tinute in tavi direct in soare 18 lei
19
1

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436