REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Jale în Constanța, după potop: mașini blocate, distruse și gospodării inundate

Jale în Constanța, după potop: mașini blocate, distruse și gospodării inundate

Replica API 6 iunie 2022 | 14:02 8871

A fost potop azi-noapte în Constanța. Mai bine de o oră a plouat cât pentru 3 luni, iar vântul a suflat cu putere, lăsând dezastru în urmă. Bilanțul: mașini distruse de copacii căzuți, inundații, mașini blocate în mijlocul apelor.

imagine de pe strada Chiliei, nr 1, un BMW, seria 5, făcut praf

A fost nebunie azi noapte, în Constanța. A plouat torențial, iar vântul a suflat cu o putere de neimaginat. Bilanțul: mașini distruse, zeci de copaci puși la pământ și gospodării inundate.

.

Pompierii ISU Dobrogea au intervenit, în cursul nopții, pe strada Semanatorului, după ce au fost alertați că o locuință s-a inundat, dar și pe strada Verd, dar și la biserica Sf. Filoftea in Constanta, sos. Mangaliei

A căzut o creangă peste două mașini, pe strada Mihail Kogălniceanu, a intervenit Descarcerarea Fripis.

Mașină cu două persoane, blocată în apă, pe strada Soveja

De asemenea, pompierii au fost solicitați după ce o masina cu două persoane în interior a rămas blocată in apă, pe strada Soveja, langa McDonalds.

Și în Poarta 6 a fost jale. O salcie s-a rupt în două, unele au căzut, altele abia se mai țin, fiind un pericol pentru trecători, dar și pentru mașinile parcate în zone. Pe aleea Curcubeului, copacii au căzut pe carosabil, intervenind pompierii pentru degajarea lor.

imagine din Poarta 6

Pompierii au fost solicitați pentru degajarea copacilor căzuți pe carosabil, la intrare în Cumpana, dupa sensul giratoriu, pe aleea Nalbei, la iesire din localitatea Comana spre loc. Negru Vodă, pe strada Maramureș, la intersectie cu Banu Mihalcea, pe Nicolae Grindeanu, pe Theodor Speranția. Copaci au căzut și pe carosabilul de pe strada Unirii, dar și strada Belșugului, nr 20, Muzicescu și Hortensiei, dar și pe strada Chiliei.

.

imagine de pe strada Belșugului

imagine de pe strada Albinelor

imagine de pe strada Albinelor

imagine de pe strada Albinelor

Imagini de pe strada Belciugului

imagini de pe strada Pandurului

Bilanțul ISU Dobrogea:

Timp de 24 de ore, județul Constanța s-a aflat sub cinci atenționări și avertizări Cod Galben și Cod Portocaliu de fenomene hidrometeorologice severe, în urma cărora s-au produs inundații, iar mai mulți copaci au căzut din cauza vântului puternic pe carosabil, peste autoturisme sau diferite elemente de strucură, producând pagube materiale. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

În acest interval, aproximativ 150 de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au executat peste 30 de misiuni în vederea înlăturării efectelor negative produse ca urmare a fenomenelor meteorologice extreme.

Astfel, au fost înlăturați 27 de copaci căzuți pe carosabil, autoturisme ori spații de locuit și anexe. Au fost afectate 14 autoturisme, din care unul a fost extras din apă de pompierii militari. În interior se aflau două persoane care nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Două case și o anexă au fost avariate de copacii care au căzut din cauza vântului puternic iar alte două case și un lăcaș de cult au fost inundate, echipajele ISU Dobrogea fiind solicitate să intervină pentru înlăturarea efectelor negative și evacuarea apei.

A.S., M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Idiotilor, in primarie de toaletarea arborilor se ocupa doar 2 fete. Cat de dobitoc sa fii sa crezi ca pot sa toaleteze toti arborii din municipiul Constanta 2 functionare? Asa ca, daca tot vreti sa comentati, aveti in vedere viziunea ovanesiana a amiralului.
1
0
cum sa taiem copacii, daca trebuia sa footem cateva linii pe asfalt sa va mai taxam la parcare va rezolvam imediat!!!
0
0
Lui Ceasca se inunda la Dacia, Delfinariu etc si nu chitaia unu
0
0
Asociatia de proprietari 170, a facut cerere la primarie ,sa vina sa toaleteze niste copaci, care erau pericol public, In sfarsit dupa 4 ANI AU VENIT SI AU REZOLVAT PROBLEMA,
0
0
Cand faci solicitare la primarie sa vina sa-ti taie un copac, sau niste crengi, ca sunt vechi, atarna jos, etc,etc, boschetarii de la primarie nu vin cu lunile. Pai uitati ce putem pati mai jeguri umane care lucrati la acest serviciu, Vino cat poti de repede si rezolva problema ,ca nu te chem degeaba.
1
0
Mare analfabet mai esti!
0
1
Viceprimarul.Dl Rusu.doarme in boxanci
1
0
Mai votati-l pe chitac, sa va saturati ! Si rabdati-l pe feliciu !
2
1
Viitor primar VASILE DELICOTI ....actualul primar din comuna poarta alba
0
3
Chiliei colt cu Soveja, la Dacia, la orice ploaie mai mare e Venetia. La copaci au lucrat intensiv mazare si fatalau, dar asa cum se vede din poze inca au mai ramas spatii verzi intre blocuri.
1
0
O persoana va madame Ova nesian ce asteptari aveti mai oameni buni? Cand viceprimar este maretul Rusu care habar n are sa se lege la sireturi ce pretentii aveti?? Cand primar este un fost profesor,militar de meserie, ce asteptari sa aveti? Ei nu sunt in stare sa dea cu matura la ei in casa si habar n au sa foloseasca un apsirator si voi vreti gospodarirea Constantei?fiti ba seriosi. Constanta nu este altceva decat o vaca de muls.si atat.toti kkti orasului gen rusu ovanesian samd s au cocotat in functii si aia e. Niste chibiti
1
0
Strada Belsugului, nu Belciugului.
3
0
bai ziaristilor mergeti la primar sa vedeti ce face .
5
0
e modelul ala de BMW!!! Semidecapotabil. O fi vreunul din smecherii care nu te lasa sa parchezi in fata casei lui fiindca trotuarul si strada sunt tot ale lui!
0
2
Sau facut demersuri de catre asociatii pentru tualetate ,sau taiere unde se impune , vin si se uita...marcheaza copacul pentru taiere , dupa care ridica din umeri si spun ca nu au macara ! Problema vehe de cativa ani ,azi dimineata s-a rupt unul din cei marcati ptr taiere , AU FOST SI PAGUBE MATERIALE...Zona Km 4-5 vis a vis de finaciar , stiu ei bine care sunt copacii cu probleme !
0
0
Am inteles eu gresit,ca in tarile civilizate exista apartura de ai controla prin raze daca sunt putrezi atacati in interior.E Adevarat.
1
1
zona dacia a devenit o balta de noroi
1
0
La DACIA ... la fel !!! Din cauza lucrarilor care au loc , pamantul, nisipul si toata mizeria aferenta au infundat scurgerile care si asa erau subdimensionate. Acum avem un fel de lac artificial in care stau masinile parcate in spic !
2
0
masina poate fi facuta decapotabila acum pentru ca oricum vine vara
1
0
Multe mai vreti dupa o golanie de 20 ani bucurestean-prahoveana.
1
0
Primaria sa isi faca treaba,in fiecare primavara sa mearga pe strazi sa toaleteze fiecare copac de jur in prejur,si daca sunt foarte inalti sa-i scurteze Fara sa stea la discutii cu cate un nebun ca el nu vrea Ei vin numai anuntati si atunci dupa 1 an 2
1
1
City manageru lu peste zicea ca echipele sunt pe teren sa taie copacii uscati, uite dovada, huooo!
3
0
Foarte bine, daca aceasta administratie de rahat nu toaleteaza TOTI copcii din oras, din toate cartierele, Data in judecata primaria si cerute despagubiri..si la urmatoarele alegeri ,votam altul ,poate este mai bun gospodar decat asta
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614