REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Jale la Bacalaureat! Răducu Popescu: "Au promovat doar cei care au învăţat. Suntem sideraţi de normalitate"

Jale la Bacalaureat! Răducu Popescu: "Au promovat doar cei care au învăţat. Suntem sideraţi de normalitate"

Replica API 9 iulie 2012 | 00:00 150

Cum comentează inspectorul general şcolar rezultatele dezastruoase

Cum comentează inspectorul general şcolar rezultatele dezastruoase

Două licee constănţene au avut promovabilitate 100%. Discutăm despre Colegiul Naţional Mircea Cel Bătrân şi Liceul Teoretic Traian. La Liceul UCECOM Spiru Haret nici un elev nu a luat Bacalaureatul, procentul de promovabilitate fiind în acest caz 0%. Nici la Grupul Şcolar Carsium din Hârşova situaţia nu este mai roz, aici rezultatul fiind 1,43%. Din cei 7352 de elevi înscrişi la BAC, 7002 (95.24%) au susţinut examenul, iar 350 (4.76%) au decis să nu treacă prin proba de foc. Dintre cei evaluaţi, 17 (0.24%) au fost daţi afară din examen, pentru că au fost prinşi cu copiuţe, 3822 (54.58%) au fost respinşi şi numai 3163 (45.17%) au fost declaraţi admişi. Generalul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Răducu Popescu, spune că acest rezultat reflectă realitatea. "Este un procent care reflectă nivelul de pregătire şi eficienţă în sistemul de educaţie din ultimii ani, care reflectă interesul elevului asupra studiului individual, reflectă realitatea. Acesta este un procent care se înscrie într-o medie naţională", a declarat, pentru "Replica", Răducu Popescu. El a mai spus că acest rezultat se datorează echipei ISJ, a preşedinţilor centrelor de examen, dar şi a asistenţilor din sălile de examen care nu le-au permis elevilor să se "desfăşoare", deşi sesizări în acest sens au existat. "De la Mihail Kogălniceanu am primit sesizări cum că asistenţii sunt neglijenţi. Iată că din 111 de elevi, doar 5 au promovat bacalaureatul. Cred că eficienţa şi interesul echipei ISJ şi a tuturor preşedinţilor centrelor de examen s-a văzut", a mai precizat Popescu. "Au promovat Bacalaureatul doar cei care au învăţat. Nu este o tragedie acest rezultat. Trăim într-o societate în care ne mirăm şi suntem uluiţi de normalitate. Suntem sideraţi de normalitate", a conchis şeful ISJ.

Andronescu: Cei care nu şi-au îndeplinit meseria, trebuie să-i lase pe alţii s-o facă

Cât despre liceele a căror promovabilitate a fost de 0%, respectiv 1,43%, conducerea ISJ ia în calcul demiterea directorilor. Asta dacă, în urma analizei, se va constata că ei sunt vinovaţi pentru dezastru. "O să verificăm, vom face analize la fiecare liceu şi vom purta discuţii în Consiliul de Adminsitraţie al ISJ. Vom verifica ce s-a întâmplat cu profesorii, ce relaţie au avut aceştia cu elevii. Ba, mai mult, discuţiile pe acest subiect au început", a declarat Răducu Popescu. Declaraţiile generalului ISJ sunt întărite de cele ale ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu. "Consider că trebuie să luăm mult mai multe măsuri, dar în ceea ce priveşte următoarea sesiune de Bacalaureat, şi nu, neapărat, în ceea ce priveşte directorii. Evident, vom face o analiză pe pliere, adică o analiză la nivelul Ministerului, al Inspectoratelor Şcolare şi la nivelul şcolilor, care să desprindă cauzele rezultatelor la Bacalaureat. Trebuie să se ia măsuri exacte, pentru că nu se mai poate să sacrificăm elevii. Sunt multe lucruri care trebuiesc analizate. Cert este că, cei care nu şi-au îndeplinit meseria, trebuie să-i lase pe alţii s-o facă", a declarat Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei.

9 directori din Constanţa riscă să fie demişi

Precizăm faptul că directorii vizaţi pentru demitere activează la Liceul Colegiul Dobrogea din Castelu-promovabilitate 5,45%, Colegiul Tehnic "Nicoale Titulescu" din Medgidia- promovabilitate 2, 34%, Grup Şcolar "Carsium" din Hârşova- promovabilitate 1,43 %, Grup Şcolar "Ion Podaru" din Ovidiu- promovabilitate 5,79 %, Grup Şcolar Cogealac- promovabilitate 7,35 %, Grup Şcolar Ostrov- promovabilitate 2,20%, Liceul Gaudeamus Constanţa- promovabilitate 9,33 %, Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu- promovabilitate 4,50%, Liceul UCECOM "Spiru Haret" Constanţa - promovabilitate 0,0 %. Pentru cei nemulţumiţi de rezultate precizăm că în ziua de 9 iulie, între orele 08.00 şi 12.00, vor putea fi depuse contestaţiile. În perioada 10 -12 iulie va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar pe 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

Mirela Sorina PASCAL, Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272