REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

JALE la UNITĂȚILE de ÎNVĂȚĂMÂNT din JUDEȚ

JALE la UNITĂȚILE de ÎNVĂȚĂMÂNT din JUDEȚ

Replica API 17 septembrie 2020 | 00:38 2586

Inspectorul școlar general, Sorin Mihai, a susținut o conferință în care a vorbit despre situația actuală din cadrul mai multor unități de învățământ, de la scenarii roșii, reabilitări și până la motive politice.

La Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanța, inspectorul școlar general, profesorul Sorin Mihai a susținut o conferință de presă având ca temă situația actual a unității de învățământ, dar și despre alte aspecte legate de primele zile din noul an școlar. Mai exact, acesta a scos la iveală mai multe probleme cu care se confruntă unele unități de învățământ atât din municipiul Constanța dar și din județ.

Sorin Mihai

Liceul „Ovidius” sub scenariu roșu

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Constanța, profesorul Sorin Mihai, a ținut să explice cum stă, mai exact, situația de la Liceul „Ovidius” acolo unde s-a creat panică după ce s-a aflat că patru dintre cadrele didactice au fost confirmate pozitiv cu coronavirus. „În ședința de marți, 15 septembrie, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a hotărât ca la Liceul Teoretic Ovidius să înceapă școala online, pentru că patru cadre didactice au fost confirmate cu covid. Ceea ce vă pot spune este că respectivii angajați nu au fost în contact cu elevii iar situația a fost analizată de Direcția de Sănătate Publică Constanța.

Doi angajați erau deja spitalizați de săptămâna trecută iar pentru alți doi pozitivarea a venit luni seara. Am fost în permanent comunicare cu DSP-ul și cu Prefectura și considerăm că am fost pro active și am rezolvat situația cu maximă celeritate astfel încât elevii din această unitate de învățământ să nu fie puși în pericol niciun moment. Scenariul este adoptat pentru 14 zile, conform Ordinului de Ministru, semnat de Ministrul Educației și Cercetării și Ministrul Sănătății și cursurile se vor susține online” a declarat Sorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar Județean.

O educatoare confirmată la Grădinița Colibri

În municipiul Constanța a fost afectată de temutul virus și o grădiniță privată. „Mai avem o situație la Grădinița Colibri care a intrat pe scenariul trei pentru că o doamnă educatoare a fost confirmată covid, iar ei fiind grădiniță particulară au avut cursuri și săptămâna trecută și a intrat în contact cu preșcolarii. În rest, în această unitate de învățământ cursurile se desfășoară conform scenariului 1” a mai spus inspectorul școlar general.

Și la Școala „Remus Opreanu” la fel…

Cursuri normale se desfășoară și la Școala Remus Opreanu, chiar dacă un cadru didactic a fost confirmat pozitiv cu coronavirus. „De asemenea, la Școala numărul 7 „Remus Opreanu” avem o situație, unde o învățătoare a fost confirmată cu covid dar confirmarea a fost dată în cursul săptămânii trecute, așadar nu a fost în contact cu niciun elev și nu s-au stabilit contacți direcți. Cursurile se desfășoară normal acolo” a mai spus Sorin Mihai.

Și alte școli în discuții…

„Pot să vă spun că avem o comunicare intensă cu directorii și DSP-ul. De exemplu, am vorbit despre Colegiul Pedagogic, de Școala Gimnazială numărul 30, de Școala Cumpăna. Există o zonă de panică însă noi suntem într-o zonă de prevedere, una în care să înțelegem cae este rolul nostru și menirea noastră și mă bucur că și colegii noștri înțeleg care este menirea noastră și ne sprijină în această acțiune” a spus șeful IȘJ.

La Eforie se face politică la școală

La Liceul Carmen Sylva sunt probleme grave! Directoarea refuză total să ia legătura cu Inspectoratul Școlar și face lucrurile de capul ei. „La Eforie, este o discuție delicată. Eu am fost la Eforie pe data de 14 septembrie și am discutat cu doamna directoare și cu directorul adjunct, acesta din urmă invocând o ingerință politică, am înțeles că dumnealui este un fan activ, un partizan feroce al unui anumit partid politic. Doamna directoare mi-a spus că o să rezolve problema și că ne va trimite o notă de rezoluție din partea ei însă nu s-a întâmplat acest lucru. Am înțeles că au avut o ședință de administrație dar se pare că nu mi-a parvenit procesul verbal și se pare situația a rămas neschimbată. Vom merge iar la Liceul Carmen Sylva din Eforie Sud. Ceea ce e trist este că directoarea înțelege greșit care este rolul și menirea ei în acea unitate de învățământ. Mai grav este că au de pierdut elevii.

Câțiva din părinți au venit chiar la mine să îmi spună că vor să își transfere copii de acolo. Din ce am înțeles s-au făcut transferuri fără acordul părinților ceea ce este foarte grav. Directoarea nu ne-a pus încă la dispoziție principiile care au stat la baza hotărârii de Consiliul de Administrație. Mai exact, dumneaei a decis, de la sine putere, ca două clase de a 5-a ar putea să le reechilibreze acele clase, mutând elevii dintr-o clasă în alta, ceea ce este nesănătos.

Ea a invocat faptul că elevii de etnie romă ar trebui să fie redistribuiți la clase pentru că într-o clasă erau 5 și în una 2. Cursurile trebuie să înceapă și eu nu înțeleg de ce dumneaei evită să vorbească cu inspectoratul și să facă pe cont propriu” a adăugat Sorin Mihai.

Cinci grădinițe din Medgidia pe scenariu roșu

Totodată, inspectorul a mai spus că în Medgidia sunt cinci grădinițe pe scenariu roșu din pricina lucrărilor de reabilitare. Mai exact, în patru dintre ele se va face inspecția finală și se vor redeschide iar cea de-a cincea ar avea ca termen de finalizare luna octombrie. „În scenariu roșu mai avem la Medgidia, 5 unități de învățământ, grădinițe. Acolo se derulează un plan amplu de reabilitare, de 5 milioane de euro. Suntem într-o continuă adaptare al unităților de învățământ la condițiile actuale” mai spune inspectorul șef.

Video:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cel mai bun inspector al Constantei! Bravo, Sorine! Ai facut curatenie in ISJ!
1
1
Are cineva idee de ce s a discutat de SC 30? Sunt cazurisi acolo?
0
0
au o directoare escroaca rau ..
0
0
La LiC OVIDIUS elevii fac scoala online, insa profesorii fac cum vor ei, adica cine vrea preda cine nu nu preda.Iti dai seama ce se intampla la celelalte liceee
2
2
directoarea din eforie, a ramas cu gandirea de psd ista, ca e pe mosia ei si face ce vrea, nu conteaza copii, nu conteaza ce spene inspectoratul...asa gandesc psd, ca sunt in functii pana la moarte!
3
1
PNL s-a saturat de prostanac si-l arunca din caruta. Saptamana viitoare ne dorim sa scapam de papagal. Poate asa sa mai castige PNL ceva voturi in judet. Sa-si ia nevasta prostovanu acasa la mangalia. Nea Bostan ai fost cel mai prost din isj.
1
1
cum se desfasoara normal orele la scoala 7? ca sunt in scenariul rosu, nu stie nimeni de ce.
0
3
Si la liceeul din Eforie si-a bagat coada Primaru Roger PNL, a influentat parintii sa faca sesizari si demersuri fiindca este nervos ca directoarea face parte din alt partid, la fel ca dir ajunt. RUSINEEEE PNL
1
4
Mihai Sorin este in fruntea listei cu cei 16 inspectori generali care vor fi schimbati. Un incompetent. In scoli e jale, iar el preocupat de campanie electorala.
6
2
toata vara ce au facut cei de la inspectorat. Mergeti la scoala 16 si vedeti situatia . Copii nu fac ore on lain stau acasa degeaba. Depinde de invatatoare daca vrea sa lucreze cu copii , ca salariul il primesc integral si prefera sa nu lucreze cu elevii.
8
1
Anisie si sorin mihai sunt ombilical legati de PNL. Ambii doua panarame incompetente pusi pe furat si mincinosi. Impostori si caractere infecte. Au demis abuziv directorii cei mai buni din Constanta. Anisie o panarama si sorin mihai o prostituata proasta.
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102