REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

JALE PE DRUMURILE DIN CONSTANȚA! ȘOFERI, MARE GRIJĂ!

JALE PE DRUMURILE DIN CONSTANȚA! ȘOFERI, MARE GRIJĂ!

Replica API 19 ianuarie 2018 | 00:07 209

Vremea severă a luat cu asalt județul Constanța! În cursul zilei de joi, 18 ianuarie, mai multe evenimente nefericite au avut loc, fiind vorba despre vehicule împinse în șanț de vânt, accidente rutiere, copaci și stâlpi căzuți pe drum, mașini care au derapat. Prin urmare, mare atenție la drum, șoferi, întrucât vremea rea nu dă semne că vrea să ne părăsească.

În contextul avertizărilor meteo pentru această perioadă, polițiștii recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă în trafic și să respecte indicațiile, dar și recomandările polițiștilor care se află în teren. Astfel, îi sfătuiesc pe şoferi să conducă prudent, adaptând permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic. Totodată, cunoașteți că depunerile de zăpadă pe suprafața carosabilă pot cauza o reacție lentă de frânare, de aceea vă recomandăm să păstrați o distanță mai mare între automobile, astfel să reușiți manevra de frânare. De asemenea, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să respecte cu maximă stricteţe regulile de circulaţie şi următoarele principii de conduită preventivă: verificaţi farurile, nivelul uleiului, combustibilul, antigelul, lichidul de parbriz şi instalaţia de încălzire. Verificaţi dacă dispozitivele de iluminare şi semnalizare, ştergătoarele de parbriz şi instalaţiile de climatizare funcţionează corespunzător. Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare. Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen. Evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272