REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

JALE pe LITORALUL ROMÂNESC! STEAGUL ROŞU a fost IGNORAT de TURIŞTI

JALE pe LITORALUL ROMÂNESC! STEAGUL ROŞU a fost IGNORAT de TURIŞTI

Replica API 31 august 2020 | 00:00 1650

Weekend plin de intervenții ale salvatorilor ISU și salvamarilor, la malul Mării Negre. Sâmbătă au fost două astfel de acțiuni însă duminică, o stare se alertă s-a instaurat în Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea. Nu mai puțin de 10 persoane au avut nevoie de ajutorul și asistența salvatorilor și a cadrelor medicale, într-un timp foarte scurt. O singură persoană și-a pierdut viața.

În sudul litoralului a fost o desfășurare imensă de forțe. Militari ISU Dobrogea, elicopterul SMURD, scafandri, mai multe ambulanțe și nu numai au intervenit în acest weekend pe plajele din Mamia, Corbu, Venus, Olimp și Vama Veche.

Oamenii legii fac un apel la responsabilitate și roagă atât constănțenii cât și turiștii să respecte semnificațiile steagurilor arborate de salvamari și să nu se aventureze în larg… asta îi poate costa viața.

Sâmbătă, trei acțiuni de salvare pe litoralul românesc

În ziua de sâmbătă, 29 august, salvatorii di cadru ISU Dobrogea dar și salvamarii au intervenit pentru salvarea a trei persoane ce se aflau în pericol de înec.

Prima alarmă s-a dat în jurul orei 12.00, în Mamaia, în dreptul hotelului Tomis, unde o persoană a fost scoasă din apă. Aceasta a fost scoasă din apă de un salvamar, fiind conștientă.

La puțin timp după, salvatorii din cadrul ISU "Dobrogea" au fost solicitați în Neptun. Din primele informații, era vorba despre o persoană scoasă din apă, conștientă, din zona Steaguri din Neptun. În jurul orei 16.00, salvatorii au fost solicitați pentru a interveni în Eforie Nord, de această dată, în zona portului Belona.

O duminică neagră…

Ziua de duminică unit toate forțele posibile, terestre, marine și aeriene, în salvarea celor ce s-au aventurat în valuri, nerespectând semificația steagurilor arborate. Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină duminică, 30 august, în jurul orei 09.00 în stațiunea Vama Veche, în dreptul cherhanalei, acolo unde, o persoană era în pericol de înec. Bărbatul de 52 de ani a fost scos din mare de salvamari, conștient fiind și a refuzat transportul la spital.

Prima intervenție a fost un succes, însă, ce avea să se întîmple nimeni nu știa…

VAL de APELURI la 112! S-a instaurat starea de ALERTĂ

De la ora 11.30, dispeceratul ISU Dobrogea a fost „bombardat” cu apeluri prin care erau solicitați salvatorii și cadrele medicale pe plajele din sudul litoralului. „În tot sudul litoralului începând de la Vama Veche până în Olimp avem toate forțele inspectoratului, astfel: terestre: 4 SMURD și șenilate; pe mare ambarcațiunea din Portul Mangalia și echipaje de scafandri și aerian (elicopterul) care desfășoară activități de căutare salvare sau acordare prim ajutor medical pentru cel puțin 7 persoane printre care copii, fie dispăruți în mare, în pericol de înec sau resuscitați pe plajă. În momentul de față încă se primesc apeluri pe 112 din zona menționată. Forțe suplimentare: 4 saj B2, 1 saj C, nave de la ARSVOM și Garda de Coastă.

Misiunea este un dinamică, este dificil de acționat din cauza gradului de agitație al mării. Toți colegii sunt angrenați în gestionarea situațiilor de urgență apărute” transmiteau reprezentanții ISU Dobrogea, la acel moment.

Au început să curgă avertizările ISU: un bărbat a decedat

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină duminică în stațiunea Olimp. De această data era vorba despre o persoană aflată în pericol de înec în dreptul hotelului Belvedere. Bărbatul, în vârstă de aproximativ 75 ani, a fost scoas din mare în stop cardio-respirator. Acestuia i-a fost aplicat protocolul de resuscitare însă din păcate fără răspuns, acesta fiind declarat decedat.

Doi copii în pericol de înec

La scurt timp, salvatorii au intervenit în stațiunea Venus, acolo unde doi copii erau în pericol de înec, în dreptul hotelului Turcoaz. Aici s-a intervenit cu o ambarcațiune TARGA din Portul Mangalia, o ambulanță SMURD și elicopterul pentru survol. Misiunea era îngreunată de valurile mari. Cei doi au fost salvați. „Copil de aproximativ 10 ani, victimă a unui accident submersie cu tulburări respiratorii, transferat la Spitalul Județean” a declarat un cadru medical, la ceva timp după eveniment.

Tot în Venus s-a intervenit pentru căutarea și salvarea unui bărbat ce se afla pe plaja Bali din stațiunea Venus dar care s-a aventurat în mare.

O nouă alertă! Trei persoane, în Vama Veche

O nouă alertă avea să vină. Una care anunța salvarea a două persoane de la înec. „În Vama Veche sunt 3 persoane scoase din mare care refuză transportul la spital” au declarat reprezentanții ISU Dobrogea.

Fetiță scoasă din apă, la Corbu

O fetiţă de 7 ani, aflată în pericol de înec pe o plajă din Corbu, a fost scoasă conştientă din apă de reprezentanţii ISU Dobrogea.

O persoană salvată, pe plaja 3 Papuci

O altă persoană a fost scoasă din apă de către salvamari, conștientă fiind, pe plaja 3 Papuci din Constanța.

Turist scos din apele Mării Negre, la Sulina

Nu doar salvatorii constănțeni au fost în alertă duminică, ci și cei tulceni. De exemplu, polițiștii tulceni au fost sesizati în dimineața zilei de 30 august a.c., cu privire la faptul că o persoană pluteste pe apele Mării Negre, în zona orașului Sulina.

Echipajele medicale sosite, de asemenea, la fața locului, au declarat decesul. La examinarea exterioară a cadavrului nu au fost constatate urme de violență.

Trupul neînsuflețit al bărbatului urmează a fi transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei.

Polițiștii au intocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă (moarte suspectă), efectuând cercetari pentru stabilirea identității bărbatului, precum si a tuturor circumstanțelor in care s-a produs incidentul.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii tulceni au stabilit identitatea persoanei decedate, respectiv, un bărbat de 44 de ani, din județul Suceava. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor cauzelor și condițiilor in care s-a produs evenimentul.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu a fost ignorat de turisti,ci doar de cativa dintre ei. Asa puteam sa spunem ca romanii sunt imputiti,hoti,violatori,tradatori si tot asa,doar pentru ca unii au aceste metehne. Putin e naspa,deci rusii sunt rai,atunci romanii sunt toti de cacat pentru ca guvernul este asa? Generalizarile sunt ticaloase,produc efecte nocive si nemeritate nici macar de cei ce cred in afirmatiile eronate,ei fiind limitati in intelegerea lucrurilor logice din varii motive. Deci nu turistii ci unii oameni au ignorat steagurile si poate si alte avertismente in viata lor.
2
0
Care jale tu D.B;in toata vara asta nu s-au innecat in mare nici 39 de oameni adica cat mor intr-o zi de coronavirus in Romania,pai daca pastram proportiile asta inseamna ca este jale pe litoral iar in Romania a venit apocalipsa care se numeste COVID-19.
2
0
Selctie naturala cind steagul rosu e ridicat ..Daca te crezi destept ca ai venit pe litoral cu bonuri de vacanta de la pesede adica pe banii nostri nu inseamna ca trebuie sa te si intorci acasa .Jucati hore si mancati seminte si mergeti la apa adica sa scape lumea de voi .
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102