REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Jandarmii asigură ORDINEA PUBLICĂ la MĂNĂSTIREA SFÂNTUL ANDREI

Jandarmii asigură ORDINEA PUBLICĂ la MĂNĂSTIREA SFÂNTUL ANDREI

Replica API 30 noiembrie 2020 | 22:25 2307

Peste 130 de jandarmi și polițiști vor asigura măsurile de ordine publică la ceremonialul religios desfăşurat cu ocazia sărbătoririi hramului mănăstirii ,,Peştera Sf. Apostol Andrei” din comuna Ion Corvin.

Principalele obiective ale forțelor de ordine vor fi siguranța participanților și prevenirea producerii de incidente.

Pentru aceasta, vor fi organizate echipe de dialog, patrule pedestre și auto, cordoane de ordine publică și alte dispozitive adaptate situației din teren. Acestea sunt dispozitive uzuale pentru un astfel de eveniment și facem precizarea că nu au fost adoptate măsuri suplimentare față de anii precedenți și nici nu au fost mobilizate forțe și mijloace în sprijinul celor din județul Constanța.

În colaborare cu reprezentanții mănăstirii și ai DSP Constanța, au fost stabilite trasee interioare de deplasare a pelerinilor (către racla cu sfintele moaște, către altar și către lumânărar), au fost realizate marcaje pe traseul de acces în mănăstire, precum și pentru participanții la slujba religioasă astfel încât să se respecte distanțarea fizică.

„Pentru desfășurarea fără incidente și în siguranță a evenimentului, solicităm tuturor participanților să respecte aceste marcaje, să nu staționeze excesiv în zona raclei și să nu forțeze accesul prin alte puncte decât cele marcate.Reamintim faptul că, având în vedere contextul epidemiologic în care ne aflăm, legislația actuală prevede că pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2, organizarea de procesiuni și/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară respectiva activitate”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei.

Jandarmeria și Poliția fac apel la responsabilitate și recomandă tuturor participanților să respecte regulile de protecție individuală: păstrarea distanței fizice, purtarea corectă a măștii de protecție și dezinfectarea mâinilor - pentru aceste măsuri, organizatorii asigură trei puncte în care sunt disponibili dezinfectanți și măști.

D.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sunt jupinul romaniei,la cacat cu slugile johanniste
2
2
Comparati: ce face Teodosie si ce face Papa de la Vatican. Unde este credinta?
3
0
AAAAAMMMIIIIIIINNNNNN!!!!
1
1
Theodosie-sarlatanu PSDist indeamna credinciosii sa se covideasca in numele credintei. Muie PSD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
8
4
De cand acest om fatarnic nu respecta nimic: autoritati, legi, nu este in stare sa faca caritate cum ar face un bun crestin imbuibat ...Am vazut in zilele acestea multi care s-au inregimentat in spatele unor spitale si au ajutat cu tot ceea ce au putut pe cand pastorul sufletelor noastre full de bani si poleit in aur ne indeamna la hrana spirituala si expunere in fata acestui virus nemilos.unde este caritatea bisericii? Unde sunt bolnavii vindecati? Pune mana parinte si citeste din cartea sfanta la capatul bolnavilor, macaR sa faci bine! Roaga-te mai bine!Fa penitenta!
11
3
muie teodosie zis CURdosie
12
4
Orasul Constanta este in carantina si judetul este colorat cu rosu pe harta tari din cauza numarului de infectati cu COVID motiv pt.care Comitetul Jud.pt.Situatii de Urgenta Constanta a decis ca anul acesta pelerinajul la pestera sf.Andrei sa fie anulat,MACHE a contestat decizia la tribunal dar instanta i-a respins cererea,acum daca Mache ca un catar indaratnic nu respecata legea din Romania politisti si jandarmi sunt obligati sa respecte si sa apere statul de drept,defapt asta nu este doar meseria ci si juramantul lor de militari.
17
6
da la munte au voie in pelerinaj nu ttara lu papura voda
10
11
i ai pus in coada de peste pe prostavani!
9
8
Jandarmii persecuta romanii crestini ortodocsi! Te intrebi ce natie or fi spurcaciunile astea de jandarmi si in slujba cui?
12
17
Mergeti pe valea prahovei sa vedeti imbulzeala, nu aici 2 babute inghetate
24
4
Mache a venit cu Haudi... El de obicei sa da cu Helicopterul..Smerenie si modestie..
20
8

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108