REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Jandarmul infectat cu COVID-19 s-a ales cu dosar penal. A ascuns faptul că a avut contact cu o persoană testată pozitiv

Jandarmul infectat cu COVID-19 s-a ales cu dosar penal. A ascuns faptul că a avut contact cu o persoană testată pozitiv

Replica API 26 martie 2020 | 21:54 2712

Un jandarm din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a municipiului Bucureşti a fost confirmat pozitiv cu COVID-19. Acesta are şi dosar penal, pentru că a ascuns faptul că a avut contact cu o persoană testată pozitiv, anunţă Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.

"La data de 26.03.2020, la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a fost înregistrată o cauză penală, ca urmare a sesizării Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvărşirea infracţiunii de la art. 352 ind. 1 din Codul Penal, constând în posibila omisiune a unui subofiţet jandarm de a divulga unităţii unde îşi desfăşoară activitatea a unor informaţii esenţiale cu privire la intrarea în contact cu o persoană infectată cu o boală infectocotagioasă", se arată într-un comunicat al parchetului, scrie stiripesurse.ro.

Până astăzi, 17 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău și Timișoara, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 123 de noi cazuri de îmbolnăvire.

"Una dintre persoanele diagnosticate cu COVID-19 este jandarm la Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, care a contactat virusul în cadru familial. La nivelul unității au fost luate de urgență toate măsurile necesare referitoare la izolarea, atât a jandarmului în cauză, cât și a celor cu care a intrat în contact, conform procedurii anchetei epidemiologice, încă din faza în care era doar suspect", a anunţat joi Grupul de Comunicare Strategică.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 183 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 1.883 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină. De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pusi directori, menegeri ,in functii de conducere , ei trebuesc sa fie in primul rand specialisti, oameni remarcabili, aceptati de colectivitate fara apartenenta politica, care a distus tara!
0
0
Directorul PNL al spitalului de infectioase Suceava a cumparat fantana arteziana de 80000 de euro si ghirlande de 27000 de euro, iar in urma evenimentelor din spital a fost demis. Pai daca era vreunul de la PSD ce ti-l mai plimba DNA cu catusele la maini, ce mai tipau hastag-istii prin pista...dar asa...mucles. E PNL-ist de-al nostru. Natie de cacat
5
2
Pai ce faci mai nene nu mai stai tu in strada sa dictezi cum sa facem?
4
1
minciuni ordinare
1
2
un militian sef pensionat, un apevist tot pensionat senator din Constanta si un jindar tolomac vectori principali de raspandire a virusului in Romania. Pe pariu ca nici unu dintre ei nu o sa faca puscarie, in schimb cel care a furat niste parizer sa manance o sa inghita ocna la greu?
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102