REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
11° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Japonia se alătură UE şi SUA în blocarea băncilor ruseşti din sistemul SWIFT

Japonia se alătură UE şi SUA în blocarea băncilor ruseşti din sistemul SWIFT

Replica API 1 martie 2022 | 00:00 341

Guvernul Japoniei a anunţat duminică că se alătură ţărilor din Uniunea Europeană, Statelor Unite ale Americii şi altor parteneri din G7 în blocarea unor bănci ruseşti din sistemul internaţional SWIFT, în plus faţă de alte sancţiuni pentru Moscova, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Fumio Kishida

Noile măsuri punitive nipone includ şi îngheţarea activelor preşedintelui rus, Vladimir Putin, şi ale altor oficiali din Executivul său, şi se adaugă la blocarea conturilor unei serii de companii şi entităţi financiare din Rusia.

Premierul nipon, Fumio Kishida, a anunţat duminică sancţiunile suplimentare care au ca scop "să arate Rusiei că actele sale nesăbuite de violenţă au un preţ ridicat".

"Relaţiile comunităţii internaţionale cu Rusia nu mai pot fi aceleaşi ca până acum", a adăugat Kishida, care a condamnat din nou "agresiunea" Rusiei împotriva Ucrainei.

A treia economie a lumii se alătură astfel liderilor UE, Franţei, Germaniei, Italiei, Marii Britanii, Canadei şi Statelor Unite, care au emis un comunicat comun în care s-au angajat să se coordoneze în adoptarea măsurilor restrictive împotriva Rusiei.

Excluderea entităţilor ruse din Societatea pentru Telecomunicaţii Financiare Interbancare Globale - SWIFT vine după intense consultări ce au avut loc în ultimele zile între SUA şi ţările europene, dintre care unele au avut dubii în legătură cu această măsură.

Sistemul de tranzacţii SWIFT este baza arhitecturii financiare globale şi este utilizat de 11.000 de bănci din 200 ţări sau teritorii pentru a putea face transferuri.

Japonia, deşi în ultimii 20 de ani a încercat să-şi îmbunătăţească relaţiile cu Rusia - ţară cu care are o dispută teritorială privind o parte din insulele Kurile de Sud- a urmat paşii SUA şi G7 de a face presiuni asupra Moscovei pentru invazia în Ucraina.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108