REPLICA ONLINE CONSTANTA

22° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

JEG, MANEVRE şi FĂRĂ ACTE ÎN REGULĂ DE FUNCŢIONARE DE LA PRIMĂRIE!

JEG, MANEVRE şi FĂRĂ ACTE ÎN REGULĂ DE FUNCŢIONARE DE LA PRIMĂRIE!

Replica API 7 iulie 2017 | 08:43 1066

Cu etichete în alb la Vraja Mării. OPC a făcut prăpăd, DSV... cu ce se ocupă?!

Cu etichete în alb la Vraja Mării. OPC a făcut prăpăd, DSV... cu ce se ocupă?!

Iată că unii au găsit soluția să „păcălească” controalele. La Terasa Vraja Mării de pe plaja Modern, comisarii de la Protecția Consumatorului, pe lângă nereguli, au găsit și un teanc de etichete în alb, cel mai probabil de la furnizor sau distribuitor, cu data de expirare pentru un anumit tip de produs. Mai mult, două terase funcționau bine mersi, dar... FĂRĂ AUTORIZAȚIE DE LA PRIMĂRIE. Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului a efectuat în cursul zilei de miercuri, 5 iulie, controale tematice pe raza plajei Modern, unde la două localuri au fost găsite mai multe nereguli.

Cele două sunt: Terasa Vraja Mării și Terasa Ana Modern. Cea din urmă funcționează pe SC MODERN HISTORY SRL (controlată de Iancu Papazicu), care nu are autorizație de funcționare de la Primăria Constanța. Terasa Vraja Mării funcționează pe societatea GALIM EXIM SRL (controlată de Gheorghiţă Dumitru) și are autorizație de funcționare pentru patiserie, în nici un caz pentru ce activitate întreținea.

Astfel, în urma controlului, s-a dispus suspendarea temporară a activității și s-au retras de la comercializare a 269 kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

Controalele la localuri ar trebui făcute regulat, căci de cele mai multe ori, există scăpări. Dar o scăpare este una, iar de la „nereguli minore” la sute de kilograme de carne confiscate, în decurs de o săptămână, la același local e cale lungă. Așa reiese din activitatea DSVSA Constanța.

În cursul zilei de 05.07.2017, la solicitarea CJPC Constanţa, o echipă de inspectori sanitari veterinari s-a deplasat la două unităţi din Constanţa, de pe plaja Modern, mai precis Terasa Vraja Mării și Terasa Ana Modern, unde în urma verificărilor efectuate şi a deficienţelor constatate, au aplicat sancţiune contravenţională în valoare de 4.000 de lei şi au retras de la comercializare 269 kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare. Totodată, a fost eliberată şi o ordonanţă de suspendare temporară a activităţii pentru o unitate tip pizzerie, din Centru Vechi, mai precis Terasa Don Goe.

Totuși, tot DSV spune că pe 29 iunie a.c., în urma unei sesizări telefonice, o echipă de inspectori s-au deplasat la terasa de unde au fost retrase produsele, dar atunci nu au găsit decât „nereguli minore”, mai precis depozitarea produselor în condiții necorespunzătoare. Atunci s-a aplicat o amendă de 2.000 de lei și nu s-a luat în calcul întreruperea activității comerciale.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vino la snitele la gara sa vezi gandaci in carne si carne in gandaci. Pe acolo nu opresti sa arunci un ochi? Foarte tare de pa soveja? Cin-cin, shaworma mancata devine un chin.. Famous dacia? Adivin? Mazare era bun, fura el, dar a dat la batrani o mica atentie..futalau asta, face orice numai sa nu deie..cauti cu 300 lei pa luna sa mananci mai ieftin in oras, si dupa te imprumuti la vecini pentru medicamente..toti spagarii din oras au restaurante de milioane, si mancare de 2 bani..cand traia Ceausescu, nici nu se auzea de.vreo gluma cu mancare stricata..ati vrut democratie..ce bine era..
0
1
Si Caragiale era make! Era prost? Cum puteti sa ganditi prosteste?! CIPANII sunt niste TURNATORI SI NISTE JEGOSI! Nu-i bagati pe toti in aceeasi oala! Rusine sa va fie NAIVILOR!
2
0
sa mori calcat de tren !!!
2
0
Machedoni jegosi si imputiti
9
2
Nu mai faceti vanzare machidonilor! Toti sunt la fel! Va riscati sanatatea!
11
3
romanii sunt tiganii europei si sug pula la greu si se vand pe 2 lei la straini
6
11
Daaaa ce vinde Makii,,,mici si carne de oae,,,cani ii vinde mai tarziu ..
6
4
Makidonii cred ca sunt smecheri, de fapt sunt prosti si ignoranti, daca inteleg ce-i aia. Toti fac comert si turism, desi majoritatea lor nu sunt decat niste cipani jegosi, porcari si ciobani care nidi nu stiu bine sa citeasca. Ar fi bine ca makidonii instruiti sa le puna frana ca toti parvenitii astia sa nu le mai faca de ras etnia. Dupa ce au facut foamea ani la rand si multi inca mai rabda si nici cei ala spray nu stiu, acum vor sa para boieri. No sa vedeti fraierilor, mai invatati. Si luati-l si pe Babu cu voi, tampitilor!
16
2
Makedonul asta jegos se lauda ca e mare si tare la apele romane si ca facebce vrea poola lui ca e sustinut de papari. De ani de zile isi ia plaja acolo si functioneaza fara autorizatii. Acum sa vedem daca se ia la purificat toata activitatea jegosului. Un nenorocit care atenteaza grosolan la sanatatea cetateanului.
18
2
Din dragoste pentru Costinesti pe la noi cand Horia? Restaurantul Ardeleanca si Royal sustinatorii campaniei pentru primaria Costinesti ,campanie din care tu nu ai iesit primar !orientare gresita a sustinatorilor !
12
0
ca de obicei,printre excroci se evidentiaza tot machidonii.s-avem pardon,ne scuzati de rautate,da nu ma pot abtine.machidonii si tiganoii sunt distrugatorii turismului din Constanta.bine ca nu ajungeti sa luati in ,,locatie de gestiune,,si muntii Romaniei.
26
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369