REPLICA ONLINE CONSTANTA

-0.1° Constanța Dum., 10 Dec. 2023
Anul XX Nr. 6573
-0.1° Constanța Duminică, 10 Decembrie 2023 Anul XX Nr. 6573

Jens Stoltenberg dă ordine țărilor care trimit arme în Ucraina: Trebuie să ne concentrăm şi pe muniţie şi pe mentenanţă

Jens Stoltenberg dă ordine țărilor care trimit arme în Ucraina: Trebuie să ne concentrăm şi pe muniţie şi pe mentenanţă

Valentina CAMARA 21 ianuarie 2023 | 00:00 226

Ţările care sprijină Ucraina trebuie să se concentreze nu doar pe a trimite noi arme Kievului, ci şi pe furnizarea muniţiei pentru sistemele mai vechi şi pe sprijin în mentenanţa acestora, a declarat vineri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Jens Stoltenberg da ordine tarilor care trimit arme in Ucraina: Trebuie sa ne concentram si pe munitie si pe mentenantaJens Stoltenberg

Miniştrii apărării şi înalţi responsabili militari din 50 de ţări se întâlnesc la Baza Aeriană Ramstein din Germania, în cea mai recentă conferinţă dintr-o serie de reuniuni despre livrările de arme de la începutul invaziei ruse din Ucraina în urmă cu 11 luni.

"Trebuie să ne amintim că este nevoie să nu ne concentrăm doar pe noile platforme, ci să ne asigurăm şi că toate platformele care există deja pot funcţiona aşa cum trebuie", a declarat Stoltenberg pentru Reuters.

"Avem nevoie de muniţie. Avem nevoie de piese de schimb. Avem nevoie de mentenanţă şi de instruire", a spus el.

SUA au anunţat joi un ajutor militar de 2,5 miliarde de dolari pentru Ucraina, un pachet care va include mai multe vehicule blindate şi muniţie.

Noul ministru al Apărării din Germania, Boris Pistorius, a declarat vineri că nu a fost luată încă nicio decizie cu privire la o eventuală livrare către Kiev a tancurilor de asalt Leopard, de fabricaţie germană, pe care Ucraina le solicită pentru a respinge invazia rusă.

Chestiunea "a fost discutată" între ţările care sprijină Ucraina şi care s-au reunit la Ramstein, în vestul Germaniei, însă "nu a fost luată nicio decizie", a declarat Boris Pistorius, potrivit știripesurse.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
2414717414
5/49
442464507-12-20235 6 3 1 6 1 0
joker
3431514362