REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Jens Stoltenberg: Rușii nu se retrag, se regrupează pentru alte atacuri

Jens Stoltenberg: Rușii nu se retrag, se regrupează pentru alte atacuri

Replica API 1 aprilie 2022 | 20:20 444

Forțele ruse din Ucraina nu se retrag, ci se regrupează, a spus secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, comentând anunţurile Moscovei despre o reducere a operaţiunilor militare în jurul Kievului.

Potrivit Reuters, Stoltenberg a mai spus că alianța nu a fost încă convinsă că Rusia a negociat cu bună-credință la discuțiile de pace de la Istanbul, deoarece obiectivul militar al Moscovei de la lansarea invaziei Ucrainei nu s-a schimbat.

„Potrivit informațiilor noastre, unitățile rusești nu se retrag, ci se repoziționează. Rusia încearcă să se regrupeze, să aprovizioneze și să-și consolideze ofensiva în regiunea Donbas”, spune Stoltenberg.

Moscova spune că se concentrează acum pe „eliberarea” regiunii Donbas, două provincii din sud-est controlate parțial de separatiștii pe care Rusia i-a susținut din 2014.

„În același timp, Rusia menține presiunea asupra Kievului și a altor orașe. Așa că ne putem aștepta la acțiuni ofensive suplimentare, care să aducă și mai multă suferință... Nu vedem o schimbare reală în obiectivul rușilor... ei continuă să urmărească un rezultat militar”, a declarat secretarul general al NATO.

El a mai spus că aliații NATO vor continua să furnizeze arme Ucrainei atât timp cât va fi necesar, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
S-ar putea ca toti rusii care se retrag din Vestul Kievului, sa se regrupeaze in Belarus, sa atace apoi impreuna mult mai agresiv ESTUL Kievului, iar Belarus sa atace agresiv Vestul Kievului, in ideea de a surprinde ucrainienii usor relaxati dupa falsa retragere a rusilor. Sperand ei astfel sa incercuiasca Kievul si sa-l captureze. Posibil! Ori asta, ori sunt vai de capul lor, si flamanzi si fara armamanet si se retrag cu adevarat spre Donbass. Occidentul a reactionat PERFECT! Daca nu impuneau sanctiunile, rusii aveau destui bani sa distruga Ucraina. China nu o ajuta militar, nu vrea sanctiuni
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212