REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.6° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.6° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

JGV și Asociații, un nou caz câștigat în instanță. Speţa este teribilă: un tânăr fără permis, băut, a ucis un alt tânăr

JGV și Asociații, un nou caz câștigat în instanță. Speţa este teribilă: un tânăr fără permis, băut, a ucis un alt tânăr

Replica API 18 decembrie 2019 | 00:00 425

Teribilismul și inconștiența fac victime colaterale. Un tânăr de 18 ani, din Jirlău, județul Brăila, a ajuns după gratii pentru ucidere din culpă. El s-a urcat la volan deși era băut și nu avea permis de conducere. Tânărul a provocat un accident rutier în urma căruia și-a pierdut viața un adolescent de 16 ani. În autovehicul care s-a răsturnat pe marginea drumului se aflau patru adolescenți cu vârste între 16 și 17 ani. Cu toții știau că șoferul băuse și nu avea permis.

Doar în primele 10 luni ale acestui an au avut loc peste 700 de accidente rutiere provocate de șoferi care au consumat băuturi alcoolice la volan. O arată un raport MAI comunicat Societății de avocatură JGV și Asociații la solicitarea departamentului de PR. Aceleași statistici relevă faptul că, în urma tragediilor provocate pe fondul consumului de alcool, aproximativ 50 de oameni și-au pierdut viața pe șosele.

În noaptea de 4 spre 5 august 2018, tânărul s-a urcat beat la volanul autoturismului proprietate personală, după ce și-a invitat mai mulți amici să-l însoțească într-o scurtă plimbare prin localitate. Pe fondul consumului de alcool și a lipsei de experiență la volan, tânărul s-a răsturnat cu mașina în afara drumului. În urma accidentului, un adolescent de 16 ani, care se afla pe bancheta din spate a mașinii, a fost proiectat pe câmp la câțiva metri distanță de locul accidentului și a murit pe loc. Speriat de ce consecințe, șoferul a fugit de la locul accidentului. Polițiștii l-au găsit ulterior la domiciliu. Probele biologice, prelevate la spital, au arătat că tânărul teribilist avea o îmbibație alcoolică de 1,40 g/l alcool pur în sânge. Șoferul a fost arestat preventiv, măsura fiind înlocuită cu arestul la domiciliu, ulterior – pe durata procesului - a fost pus sub control judiciar. Curtea de Apel Galați a dat însă pedeapsa finală. Tânărul a fost condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare pentru ucidere din culpă, conducere fără permis și sub influența alcoolului, dar și fugă de la locul accidentului. Șoferul teribilist este încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați.

Nu este însă pentru prima dată când au loc astfel de evenimente în localitate, o spune chiar mama victimei: "Sunt mulți în sat care merg fără permis, dar poliția nu se bagă. Nici fratele celui care mi-a ucis copilul nu are permis, dar conduce. Nu îi zice nimeni nimic. S-a răsturnat și el cu mașina, la câteva luni după accidentul fratelui său, dar era singur în autoturism și n-a pățit nimic. Era și el băut".

În ciuda condamnării și a tuturor demersurilor legale făcute de JGV și Asociații, în numele familiei adolescentului decedat, durerea suferită nu poate fi măsurată.

"El era sprijinul meu. Mă ajuta în special cu sora lui mai mica, o supraveghea, îi dădea tratamentul – ea e bolnăvioară și nu pot să o las singură nicio secundă. Era un copil bun, ascultător. Mai ieșea și el când și când cu băieții, dar nu consuma alcool, nu făcea probleme. Durerea asta rămâne o viață. Eu, de când s-a întâmplat ce s-a întâmplat cu băiatul meu, nu mă mai urc în mașină. Îmi e frică. O dată pe săptămână fetița cea mică are ore de muzică la Făurei. O trimit cu un vecin cu mașina. Are și el băiatul tot acolo la școală, dar stau cu frică până se întoarce. Omul merge prudent, responsabil, dar am rămas eu cu frica asta", recunoaște mama tânărului decedat în accident.

"M-a impresionat foarte mult drama familiei Dragomir, în special a mamei victimei. Femeia a venit la toate termenele de judecată, a plâns permanent văzându-l pe inculpat cum o sfidează. În acest moment familia inculpatului încearcă intimidarea martorilor în dosarul civil", ne-a mărturisit avocatul JGV și Asociații, Cristina Muntianu.

Primul termen de judecată în dosarul civil a fost în noiembrie. Martorii vor fi audiați însă în ianuarie, urmând a fi dată decizia pe fond.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212