REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Jimmy Kimmel îşi cere scuze pentru felul în care a imitat în trecut vedete de culoare

Jimmy Kimmel îşi cere scuze pentru felul în care a imitat în trecut vedete de culoare

Replica API 26 iunie 2020 | 00:00 1013

Actorul şi prezentatorul TV american Jimmy Kimmel şi-a cerut marţi scuze pentru o serie de imitaţii rasiste ale unor vedete afro-americane prin aşa-numita tehnică "blackface", pentru care a fost aspru criticat în ultimele zile pe reţelele de socializare, relatează EFE, citată de Agerpres.

Jimmy Kimmel

"O perioadă lungă de timp am fost reticent să abordez această temă pentru că ştiam că dacă fac acest lucru ar fi fost considerat drept o victorie pentru cei care îşi prezintă slab scuzele şi care îi determină pe unii lideri să le folosească drept pretext pentru a ne dezbina. Această amânare a fost o greşeală", a declarat Jimmy Kimmel într-un comunicat preluat de mass-media americane.

"Nu există nimic mai important pentru mine decât respectul lor şi le cer scuze celor care s-au simţit răniţi sau ofensaţi de machiajul ("blackface") pe care l-am purtat sau de cuvintele pe care le-am spus", a precizat prezentatorul show-ului "Jimmy Kimmel Live!".

Criticile la adresa lui Jimmy Kimmel se refereau la o serie de apariţii comice ale actorului şi prezentatorului TV în care acesta avea faţa vopsită în negru pentru a-i imita, de exemplu, pe fostul jucător de baschet Karl Malone şi pe vedeta de televiziune Oprah Winfrey, ambii fiind afro-americani.

Dezavuatul machiaj "blackface" constă în vopsirea în negru a pielii artiştilor caucazieni în scopuri de cele mai multe ori comice.

Deşi în Statele Unite s-a practicat mult timp machiajul "blackface", acest procedeu este în prezent considerat rasist şi văzut ca un motiv de ridiculizare a populaţiei de culoare şi de perpetuare a unor stereotipuri împotriva rasei negre.

La sfârşitul lunii mai, un alt prezentator al unei emisiuni din categoria "late-night", Jimmy Fallon, şi-a cerut scuze pentru imitaţia "blackface" din 2000 a popularului artist de culoare Chris Rock.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272