REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

JO 2022 - Patinaj artistic: Federaţia internaţională va propune creşterea vârstei minime pentru seniori

JO 2022 - Patinaj artistic: Federaţia internaţională va propune creşterea vârstei minime pentru seniori

Replica API 19 februarie 2022 | 00:00 543

Federaţia internaţională de patinaj (ISU) a anunţat, vineri, că va propune o măsură vizând creşterea vârstei minime pentru a putea concura la seniori cu ocazia viitorului său congres din luna iunie, ca urmare a cazului de dopaj al rusoaicei Kamila Valieva, izbucnit la Jocurile Olimpice de la Beijing, informează cotidianul L'Equipe, citat de Agerpres.

"ISU este în măsură să confirme decizia consiliului său de conducere de a înscrie pe ordinea de zi a congresului o propunere vizând creşterea vârstei minime la 17 ani, pentru a putea concura la toate disciplinele de patinaj artistic", scrie ISU.

"Ordinea de zi a Congresului 2022 al ISU (6-10 iunie la Phuket, Thailanda) va fi publicată pe 30 aprilie 2022, iar ISU poate confirma că a decis să includă o propunere pentru creşterea limitei de vârstă la 17 ani pentru toate disciplinele de patinaj artistic. Propunerea detaliată va fi publicată pe 30 aprilie. Pentru a fi acceptată, o propunere trebuie votată de două treimi din membrii ISU", transmite Federaţia internaţională.

În prezent, limita de vârstă pentru a participa la competiţiile de seniori este de 15 ani. Consiliul ISU este compus din 13 membri, între care preşedintele olandez Jan Dijkema.

Kamila Valieva a fost depistată pozitiv la trimetazidină la un control antidoping efectuat pe 25 decembrie în cursul Campionatelor Rusiei, de către Agenţia rusă antidoping (RUSADA).

Adolescenta a primit permisiunea de a concura marţi seara în programul scurt, în urma unei hotărâri a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), care a fost de acord cu decizia RUSADA de a ridica suspendarea provizorie dictată împotriva patinatoarei.

Dacă Valieva s-ar fi clasat pe unul dintre primele trei locuri în concursul feminin, ceremonia de decernare a medaliilor nu ar fi avut loc în timpul actualelor Jocuri Olimpice, ci ar fi fost amânată până la încheierea competiţiei din China, aşa cum s-a întâmplat şi cu ceremonia concursului pe echipe, din 7 februarie, câştigat de Rusia.

Deşi conducea după programul scurt, Kamila Valieva a clacat şi a încheiat pe poziţia a patra în concursul feminin.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272