REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

JO 2026: Milano/Cortina d'Ampezzo şi Stockholm au transmis dosarele lor de candidatură

JO 2026: Milano/Cortina d'Ampezzo şi Stockholm au transmis dosarele lor de candidatură

Replica API 12 ianuarie 2019 | 00:00 301

Oraşele italiene Milano/Cortina d'Ampezzo şi capitala Suediei, Stockholm, au transmis vineri dosarele lor de candidatură la organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă 2026, care vor fi atribuite în luna iunie a acestui an, a anunţat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), citat de AFP.

Oraşele candidate îşi puteau depune până vineri dosarul, dar CIO le mai lasă puţin timp pentru a oferi unele garanţii oficiale care deocamdată lipsesc.

Italia şi Suedia "au o mare experienţă în organizarea de Cupe sau de Campionate Mondiale şi dispun de o infrastructură existentă şi de organizaţii experimentate", a comentat românul Octavian Morariu, membru al CIO şi preşedinte al comisiei de evaluare a JO 2026.

Comitetul de candidatură italian a expediat încă de joi la sediul CIO din Lausanne un colet conţinând 40 de stick-uri USB.

"Odată cu semnarea garanţiilor de către guvern, dosarul de candidatură Milano-Cortina pentru Jocurile Olimpice din 2026 est complet", a menţionat comitetul de candidatură italian într-un comunicat.

"Odată cu semnătura guvernului, nu sunt doar cele două regiuni, Lombardia şi Veneto, care susţin visul", a adăugat comitetul.

"Majoritatea Consiliului municipal din Stockholm susţine candidatura suedeză", a asigurat la rândul său comitetul de candidatură suedez, ce va dispune de o perioadă suplimentată pentru a oferi toate garanţiile necesare.

Guvenul suedez trebuie să se angajeze să aducă o garanţie economică pentru securitatea probelor. O cauţiune în acest moment ipotetică, în condiţiile în care ţara nu are o majoritate după alegerile parlamentare din septembrie.

Pentru Suedia, care a găzduit JO de vară la Stockholm în 1912, ar fi primele jocuri de iarnă. Probele ar urmă să aibă loc la Stockholm, Are (vest), pentru schi alpin, şi Falun (centru) pentru combinata nordică şi sărituri cu schiurile. Organizatorii prevăd de asemenea delocalizarea probelor de bob, skeleton şi sanie la Sigulda (Letonia).

"Din cauza contextului politic", CIO le lasă celor două candidate mai mult timp pentru a oferi toate garanţiile, a explicat Christophe Dubi, director general responsabil cu Jocurile în cadrul CIO. Instanţa acordă astfel "trei sau patru săptămâni" celor două candidaturi pentru a furniza dosare complete, incluzând garanţiile guvernamentale.

Gazda JO 2026 va fi desemnată la sfârşitul lui iunie la sesiunea CIO de la Lausanne. Mai multe oraşe, printre care Sion (Elveţia), Graz/Schladming (Austria) şi Calgary (Canada), au renunţat deoarece a lipsit susţinea populară.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272