REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

JO de la Tokyo: Spectatorii locali, dacă vor fi admişi, vor fi obligaţi să prezinte teste pentru Covid-19

JO de la Tokyo: Spectatorii locali, dacă vor fi admişi, vor fi obligaţi să prezinte teste pentru Covid-19

Replica API 1 iunie 2021 | 00:00 984

În ipoteza în care spectatorii locali vor fi admişi la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august), ei ar putea fi obligaţi să prezinte un rezultat negativ la testul anti-Covid sau un certificat de vaccinare, a afirmat, luni, un jurnal nipon, citat de AFP și Agerpres.

Aclamaţiile şi consumul de hrană sau de alcool vor fi, totodată, interzise în virtutea unui proiect guvernamental în curs de finalizare, a adăugat cotidianul conservator Yomiuri, care citează responsabili guvernamentali ce au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Organizatorii au decis, deja, în luna martie să interzică venirea spectatorilor din străinătate, o premieră în istoria mişcării olimpice şi urmează să se pronunţe în iunie dacă spectatorii rezidenţi în Japonia vor putea intra în site-urile competiţiilor şi în ce limită.

Conform Yomiuri, un serviciu de securitate va supraveghea comportamentele suporterilor, susceptibili de a fi expulzaţi sau interzişi dacă nu respectă regulile.

"Acest plan vizează oprirea propagării cazurilor de infectare pe durata Jocurilor graţie unor contra-măsuri stricte", a mai relatat jurnalul.

În acest cadru, spectatorii ar putea fi obligaţi să prezinte un certificat de vaccinare sau să producă un rezultat negativ la un test de depistare efectuat în cursul săptămânii ce precede accesul lor în site-ul de competiţie.

De asemenea, ei vor trebui să poarte măşti şi să completeze fişe de control sanitar, iar testele vor fi efectuate pe cheltuiala spectatorilor, conform Yomiuri.

Până în acest moment, aproximativ 25 la sută din populaţia japoneză (125 milioane persoane) a primit două doze de vaccin, iar guvernul nipon este criticat pentru lentoarea aplicării programului de vaccinare, care contribuie la un climat anti-Jocuri.

Organizarea competiţiei polisportive continuă să fie subiect de dezbatere în arhipelag, unde o mare parte este în stare de urgenţă din cauza unui al patrulea val de Covid-19.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272